שתף קטע נבחר

סינגל מאלט ישראלי? מזקקת מילק אנד האני מספקת הצצה אל העולם המופלא של הוויסקי

לא צריך להיות חובב וויסקי מושבע כדי ליהנות מהקסם המופלא של תהליך הכנת המשקה האלכוהולי הקלאסי. עם ייצור על פי מסורת סקוטית של מאות שנים, לצד טכנולוגיות חדשות ופתרונות יצירתיים, מזקקת 'מילק אנד האני', המזקקה הראשונה בישראל, מזמינה אתכם לשמוע את הסיפור שמאחורי המזקקה, לצפות בתהליך הייצור ולטעום מהתוצרים, כמובן

השנה זה עומד לקרות: וויסקי סינגל מאלט ישראלי עומד לצאת במהדורה מסחרית, והבעלים והעובדים הגאים של מזקקת 'מילק אנד האני' כבר לא יכולים לחכות. עד להשקה המדוברת, שתתרחש לקראת סוף 2019, אתם יכולים לבוא ולבקר במזקקה בה מתרחש הפלא - ייצור וויסקי סינגל מאלט ישראלי.

 

רק לפני מספר שנים הוקמה המזקקה שהיא יוזמה של מספר חברים שחלמו על ייצור וויסקי בישראל, חלום שהולך ומתגשם בימים אלו. מהו הסיפור הייחודי של המזקקה? ואיך תוכלו להתרשם מתהליך הייצור ולטעום מהתוצרים המופלאים של 'מילק אנד האני'?

 

מזקקת מילק אנד האני
מזקקת מילק אנד האני
 

חלום ישראלי קם לתחייה

'מילק אנד האני' התחילה מקבוצת חברים, יזמי היי-טק וחובבי וויסקי מושבעים, שחלמו על מזקקת וויסקי ישראלית. הרעיון נולד ב-2012, עבודות הבנייה והשיפוץ של המזקקה החלו ב-2014, הזיקוק הראשון במזקקה היה ב-2015, מרכז המבקרים פתח את שעריו לקהל הרחב ב-2016 וב-2017 הושק הסינגל מאלט הישראלי הראשון - מהדורה מוגבלת של 391 בקבוקים בלבד, אשר אזלו עד האחרון שבהם.

 

ב-2013 גייסו המייסדים שני אנשים חשובים שיעזרו בצד המקצועי של הקמת המזקקה. הראשון הוא ד"ר ג'ים סוואן – שהשלים את הדוקטורט שלו בתחום הביו-כימיה. ג'ים היה מאסטר דיסטילר סקוטי שייעץ בעבר למזקקות גדולות כמו שיבאס, אמרוט ההודים, ג'ים בים ועוד, ובעשור האחרון עזר להקים את מזקקת KING KAR הטייוואנית, שמותג הוויסקי המוביל שלה הוא קאוולאן (KAVALAN). ג'ים היה מומחה לזיקוק ויישון באקלים חם, לכן נרשמה שמחה גדולה כאשר הצטרף לצוות המזקקה. ג'ים ייעץ למזקקה מיום הקמת המזקקה, ולקח חלק פעיל - החל מקביעת המתכון ועד לרכש המכונות, חומרי הגלם, הניסויים השונים בטעמים ועוד ועוד.

 

בנוסף, גייסו לצוות המזקקה את תומר גורן - המזקק הראשי שלה. לתומר ניסיון זיקוק של שנים, וכיום הוא לומד לתואר מאסטר דיסטילר בסקוטלנד ושופט בתחרויות וויסקי וג'ין בינלאומיות.

 

ייצור ללא פשרות, עם מבט אל העולם

מזקקת 'מילק אנד האני' היא חלק מגל הוויסקי של העולם החדש, שהחל לפני 100 שנים ביפן, לפיו החלו לייצר וויסקי במדינות שאין בהן מסורת וויסקי עתיקת שנים כמו סקוטלנד ואירלנד.

 

מתוך השאיפה לייצר את הוויסקי סינגל מאלט הטוב ביותר שישראל יכולה לייצר, ב'מילק אנד האני' לא מעגלים פינות ולא מקצרים תהליכים. חומרי הגלם הם הטובים ביותר, מיכל הזיקוק ומכלי הבישול נבנו במיוחד למזקקה, והחביות נבחרות באופן ידני.

 

מה שמאפיין את הייצור בישראל הוא האקלים החם במדינה הקטנטנה שלנו. כ-70% מהטעם של הוויסקי מגיע בכלל מהחבית בה מתיישן התזקיק- כאשר בישראל החום והלחות מאיצים את תהליך היישון של הוויסקי, כך שתזקיק בן 3 מישראל בוגר יותר מוויסקי בן אותו גיל מסקוטלנד הקרה, למשל.

 

הוויסקי של המזקקה כשר, וגם ברחבי העולם נהנים ממנו: המזקקה החלה להפיץ את התוצרים שלה לאירופה בשנה שעברה, ואפשר למצוא אותם היום בהולנד, צרפת, פולין, אנגליה ועוד. עם השקת המהדורה המסחרית, הוויסקי הישראלי הראשון צפוי לנחות גם בארצות הברית.

 

מרכז המבקרים - טעימה קטנה ממזקקת הוויסקי הראשונה בישראל

ב'מילק אנד האני' אוהבים לארח, ושמחים לחלוק את הדרך והתוצרים של המזקקה עם חברים חדשים וותיקים. בסיורים של מרכז המבקרים תוכלו לראות מקרוב איך מזקקים וויסקי ומשקאות נוספים, ללמוד על ההיסטוריה של הוויסקי ולטעום מהתוצרים של המזקקה. מדובר במלאכה מסורתית, טעונה בהיסטוריה וכימיה, טכנולוגיה ועבודת יד. מובטחת לכם חוויה שמערבת את כל החושים!

 

הביקור אורך כשעה והוא כולל הסבר על תהליך הזיקוק, סיור במפעל בין מכלי התסיסה, דודי הזיקוק וחדר החביות המרהיב, ובסיום, כמובן, טעימה מהתוצרת – סינגל מאלט צעיר, ג'ין לבנטין, ג'ין מיושן, ועוד.

 

מאז הקמת מרכז המבקרים, יותר מ-15 אלף מבקרים הגיעו אל המזקקה מכל העולם, לערוך סיורים (בעברית או באנגלית). חברות עורכות אירועי חברה במרכז המבקרים סביב העולם הנפלא של הוויסקי. התגובות של המבקרים והמשתתפים מספרות על חוויה מיוחדת, מרעננת ומהנה במיוחד.

 

רוצים לבקר במילק אנד האני ולגלות את עולמו הקסום של הוויסקי?

 

לחצו על הלינק ותקבלו 20% הנחה לסיור חוויתי במזקקה>>>

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים