שתף קטע נבחר

הולנד אוסרת בורקה, מוסלמים: "תלבשו, אנחנו נשלם"

מצטרפת לצרפת, גרמניה ואוסטריה: החוק שנכנס היום לתוקף בהולנד אוסר על מוסלמיות ללבוש גם ניקאב או כל בגד אחר המכסה את הפנים

בהולנד נכנס היום (ה') לתוקף החוק החדש האוסר לכסות את הפנים בבגדים בתחבורה הציבורית, בבנייני ממשלה ובמוסדות בריאות וחינוך. החוק החדש חל גם על בורקה ועל ניקאב, שני סוגי לבוש שנשים מוסלמיות דתיות נוהגות לעטות.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

דנמרק איסור בורקה נכנס ל תוקף הפגנה (צילום: רויטרס)
מוסלמיות בדנמרק. הולנד מצטרפת לשורת מדינות באירופה(צילום: רויטרס)
הולנד חוק חדש נכנס לתוקף איסור בורקה במקומות ציבוריים רוטרדם (צילום: AFP)
מוסלמית ברוטרדם, השבוע. 150 אירו(צילום: AFP)

הולנד, הנתפשת כמעוז של סובלנות וחופש דת, מצטרפת בכך לשורה של מדינות אירופיות שקבעו איסור כזה, בהן צרפת, גרמניה, בלגיה, אוסטריה ודנמרק. מוסלמים וארגוני זכויות אדם הביעו התנגדות לחוק, ומפלגה איסלאמית פוליטית הפועלת ברוטרדם אף הודיעה כי היא מתכוונת לשלם את קנס 150 האירו עבור כל אישה שתיקנס בגין הפרת החוק.

 

עד כה לא דווח על נשים שנקנסו בגין החוק החדש, שאושר למרות העובדה שבהולנד, מדינה בת 17 מיליון תושבים, רק נשים מעטות מאוד עוטות בורקה או ניקאב, כנראה כמה מאות.

חרט וילדרס. "ניסיון לפוליטיקלי קורקט" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חרט וילדרס. "ניסיון לפוליטיקלי קורקט"(צילום: רויטרס)

חבר הפרלמנט חרט וילדרס, איש ימין שחרת על דגלו את ההתנגדות לאיסלאם ושקריאותיו לאיסור גורף על לבישת בורקה הובילו לוויכוחים בני יותר מעשר שנים עד שהאיסור החלקי אושר אשתקד, בירך על כניסת החוק לתוקף ואמר כי מדובר ב"יום היסטורי". הוא קרא להרחיב אותו כך שיכלול גם כיסויי ראש איסלאמיים. "אני מאמין שעלינו לנסות לקחת את זה לשלב הבא", אמר וילדרס לסוכנות הידיעות AP.

 

ממשלת הולנד הדגישה שהאיסור החלקי לא נועד לפגוע בדת כלשהי ושאנשים חופשיים להתלבש כרצונם. עם זאת, באתר של הממשלה המסביר את האיסור החדש נכתב: "החופש הזה מוגבל במקומות שבהם התקשורת חיונית למתן שירות איכותי או לביטחון הציבור". וילדרס טוען כי ההסבר הזה הוא נקיטת מדיניות של "פוליטיקלי קורקט" ותו לא.

הולנד חוק חדש נכנס לתוקף איסור בורקה במקומות ציבוריים רוטרדם (צילום: AP)
לא ברור איך החוק ייאכף. מוסלמית באמסטרדם(צילום: AP)

ממשלת הולנד מתכוונת לבחון מחדש את החוק אחרי שלוש שנים, ולא רק אחרי חמש שנים כמקובל בחוקים חדשים. עדיין לא ברור עד כמה באדיקות ייאכף החוק. התאחדות ארצית של בתי חולים אוניברסיטאיים הודיעה בהצהרה שפרסמה כי אכיפת החוק מוטלת על המשטרה והתביעה: "איננו מכירים שום מקרה שבו לבישת בגד המכסה את הפנים או איסור על כך הובילו לבעיות במתן השירות".

 

ראש ארגון הגג של חברות התחבורה הציבורית אמר גם הוא שלנהגי האוטובוסים ולכרטיסנים ברכבות אין סמכות לאכוף את החוק ושהם יצטרכו להשאיר זאת למשטרה.

 

האיסור ההולנדי נכנס לתוקף שמונה שנים אחרי שצרפת הפכה למדינה הראשונה באירופה שאוסרת לעטות בורקה או ניקאב בציבור. חוק מ-2004 אוסר שם גם עטיית חיג'אב וסמלים בולטים אחרים של האיסלאם בבתי ספר ממשלתיים. עם זאת, חוק זה אינו חל באוניברסיטאות. בשנה שעברה קבעה ועדת האו"ם לזכויות אדם כי צרפת הפרה את זכויות האדם של שתי נשים כשקנסה אותן בגין עטיית ניקאב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לא לניקאב, לא לבורקה. מוסלמיות בדנמרק
צילום: רויטרס
מומלצים