שתף קטע נבחר

"למה דווקא עכשיו?" כך תתמודדו עם הכאבים הנפוצים שמפתיעים את הגוף

צוואר תפוס, בטן נפוחה או כאב שיניים פתאומי, הם רק כמה מהמצבים בהם הגוף מחליט לאותת על בעיה בזמן הכי לא צפוי. למה זה קורה ואיך נפרדים מאי הנוחות בדרך היעילה ביותר?

גם אנשים שמנהלים אורח חיים בריא ומקשיבים להמלצות אנשי המקצוע, מוצאים את עצמם מדי פעם מתמודדים עם כאב או עם אי נעימות פיזית שתוקפים במפתיע. החל מכאבי שרירים שמופיעים בשעות הבוקר, דרך נפיחות בבטן אחרי ארוחה ועד לכאבי ראש שצצים דווקא כשצריך לשמור על ריכוז. אחרי הוצאת קיטור על העיתוי הבעייתי, כולנו מעוניינים בעיקר לטפל בתסמיני הכאב בהקדם כדי להמשיך להתנהל כרגיל. כך תוכלו להפסיק להיות מופתעים ולהתמודד איתם נכון כבר מהרגע הראשון.

 

1. כאבי שרירים

כאבי שרירים עשויים לצוץ במפתיע באזורי הגוף השונים, החל מפלג הגוף העליון, הצוואר והכתפיים, ועד לגב ולירכיים. בחלק מהמקרים הכאב הוא חד וניתן להרגיש אי נעימות באזור מוגדר ונקודתי, ואילו באחרים מדובר בכאב עמום יותר שקשה לזהות את המקור המדויק שלו. רוב הסובלים מכאבי שרירים יתקשו להמשיך להתנהל כרגיל, ויסבלו ממגבלה תנועתית ומתסמינים נלווים של חולשה מקומית, התכווצות או נוקשות.

 

למה זה קורה? לכאבי שרירים יש סיבות רבות, ונחוץ אבחון נכון כדי למזער את הסיכוי לחזרתם הם עלולים להיגרם מעודף פעילות גופנית שקשורה לעומסי יתר בחדר כושר, ומהצד השני גם מחוסר פעילות ואורח חיים שמבוסס על ישיבה מרובה. כאב צוואר שצץ בבוקר לדוגמה, יכול להופיע בעקבות שינה על כרית לא מותאמת, בתנוחה לא נוחה או בחדר ממוזג מדי שחשף את הצוואר לקור. ישנם גם כאבי שרירים שנלווים לגיל.

 

  (צילום:  shutterstock)
(צילום: shutterstock)

כיצד מטפלים בבעיה? ראשית חשוב כאמור לברר את מקור הכאב, כדי להבין אם ישנם הרגלים שגויים שניתן להימנע מהם. החלפת כרית או הקפדה על חימום ומתיחות טרם כל אימון, הם שינויים פשוטים שיכולים להוביל לשיפור משמעותי באיכות החיים. ניתן לקרר/לחמם את האזור הכואב בעזרת קומפרסים. במצבים בהם הכאב תפס אתכם בפתאומיות ומקשה על התנהלות תקינה, קיים פתרון יעיל שכדאי לשמור בהישג יד. 

 

2. נפיחות בבטן

בטן נפוחה שמלווה באי נוחות או בתחושת מלאות היא תופעה נפוצה שרבים מתמודדים איתה מפעם לפעם, המלווה בכאב או גזים שנפלטים בצורת שיהוקים או דרך המעי הגס.

מעבר לכאב ולתחושות הלא נעימות, הדבר מלווה פעמים רבות גם במבוכה חברתית מול אנשים אחרים, וקושי להסוות את המצב.

 

  (צילום:  shutterstock)
(צילום: shutterstock)

למה זה קורה? כאבי בטן, נפיחות ופליטת גזים הם תגובות טבעיות ונפוצות של הגוף להצטברות גזים במערכת העיכול. אותם גזים נוצרים במעי על-ידי חיידקים שמפרקים את המזון למימן,

דו-תחמוצת הפחמן וכן, אצל כשליש מבני האדם, גם מתאן. בסופו של דבר נפלטים גזים אלה מן הגוף דרך החלחולת.

 

מה עושים? אם מדובר במצבים שחוזרים על עצמם לאחר ארוחות מסוימות, כדאי לברור את המזונות הנצרכים. מזונות שידועים בגרימת גזים, הם למשל ירקות כמו בצל, שעועית וכרובית, דגנים מחיטה מלאה המכילים גלוטן, כמו לחם וגם ממתיקים מלאכותיים שניתן למצוא במשקאות שונים (תחליפי סוכר). ישנם גם מצבים שעשויים להתבטא בנפיחות בבטן כמו תסמונת המעי הרגיז, רגישות לפרוקטוז או ללקטוז, והפרת האיזון של חיידקי מעיים עקב נטילת אנטיביוטיקה. מאחר שנפיחות בבטן ידועה בביקורים המפתיעים שלה, ניתן להיעזר גם בטיפול מיידי שיחזיר לבטן את המראה המיטבי. 

 

3. ארבעת ה"מופלאים" – כאבי ראש, שיניים, גב ומחזור

 אם למצבים הקודמים ניתן לפעמים להיערך מראש, ארבעת הכאבים המוזכרים ידועים בעיקר בחוסר היכולת לחיזוי מקדים. כל הופעה שלהם מלווה באי נעימות עזה, משבשת את שגרת

היום לחלוטין ומאיימת לבטל את כל התוכניות שקבענו. מאחר שלעתים לוקח זמן עד שאנחנו מצליחים לעבור אצל רופא השיניים, להניח את הראש על הכרית או לתת לגב לנוח, הדבר

היחיד שנחוץ לנו הוא פתרון מיידי ומהיר.

 

  (צילום:  shutterstock)
(צילום: shutterstock)

למה זה קורה? סיבות פוטנציאליות רבות מקושרות לכל אחד מסוגי הכאב שהוזכרו החל מחוסר שינה במקרה של כאב ראש קשה, ועד לשינויים הורמונליים שמשפיעים על עוצמת

הכאבים הנלווים לווסת.

 

מה עושים? הדרך הטובה ביותר להתמודד עם כאבים חדים היא להגיע אליהם מצוידים. בפעם הבאה שזה קורה, אתם כבר תדעו מה לעשות. 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים