שתף קטע נבחר

כריך לארוחת עשר

הילד דילג על ארוחת הבוקר בדרך לעוד יום לימודים? לא נורא. העיקר שיאכל בארוחת עשר

החזרה לשגרת הלימודים בתום החופש הגדול, קשה בדיוק כמו החזרה לעבודה לאחר חופשה. הילדים חרגו משעות השינה שלהם, זמני הארוחות שלהם השתנו ובכלל כל סדר היום שהם היו רגילים אליו - השתבש. מה עושים? כשבוע לפני שהם חוזרים ללמוד, מומלץ לבנות איתם תוכנית מסודרת לקראת שנת הלימודים החדשה, כדי להעלות אותם בהדרגה חזרה למסלול.

 

במסגרת זאת, חשוב להקפיד על נושא ארוחת הבוקר, שהיא הארוחה החשובה ביותר ביום. לאחר לילה של שינה, רמת הסוכר בדם יורדת - ממש כמו לאחר צום, והילד צריך לחדש כוחות, כדי להיות קשוב ומרוכז בבית הספר.

 

ארוחת הבוקר, אם כן, אמורה להיות מזינה ולספק לו אנרגיה, חלבונים, ויטמינים ומינרלים. במילים אחרות: השקעה בארוחת הבוקר, היא השקעה בלימודים ובבריאות של ילדיכם, אבל מה לעשות אם הילד מתעקש לא לאכול בבוקר?

 

"במקום לריב איתו", מציעה לנו אתי, אמא לילדים וסבתא לנכדות שבין עיסוקיה המקצועיים ותחביביה הרבים היא אוהבת: לבשל, לאפות ולפנק את בני ביתה, "צריך פשוט לגייס את ארוחת העשר, כדי לתקן את המצב".

 

- תסבירי למה הכוונה?

אם הילד מדלג על ארוחת הבוקר, אני מציעה להתפשר איתו על האוכל, אבל מצד שני, להתעקש שהוא ישתה, מאחר ובלילה מאבדים נוזלים. בכריך של ארוחת העשר אפשר להשלים את מה שחסר. הכריך עצמו מהווה פחמימה שחשובה לשמירה על רמת סוכר מאוזנת לצורך פעילות השריר והמוח, אבל חשוב מאוד להשקיע בכריך ולגוון אותו כל יום בתוספת אחרת, כדי שיהיה לילד חשק לאכול אותו".

 

וכך, במקום לצאת לידי חובה עם מריחה של שוקולד או פרוסה עם גבינה צהובה, ביקשנו מאתי חמש הצעות לכריכים פשוטים להכנה טעימים ומזינים שלא דורשים יותר מדי השקעה, אבל יש בהם המון פינוק ואהבה.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

כריך טונה וביצה קשה

החומרים הדרושים:

ביצה קשה

קופסת טונה במלח או בשמן (מסננים את השמן)

לחם מקמח מלא/"לחמניית בית ספר"

עלי חסה

מיונז למריחה

1/2 לימון (לזילוף על הטונה, לא חובה)

 

אופן ההכנה:

מבשלים ומקלפים את הביצה, פורסים לפרוסות. בוזקים על הטונה כמה טיפות לימון. מורחים על הלחם שכבה דקה של מיונז, מעליה מניחים את הטונה ומשטחים על גבי הלחם. מעל הטונה מניחים עלה חסה ומעליו מניחים את פרוסות הביצה. אפשר לתבל בפלפל שחור ומלח.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

כריך עם חביתת ירק

החומרים הדרושים:

1-2 ביצים

1 בצל ירוק

צרור עלי כוסברה קצוצים

1 פלפל ירוק מגורר על פומפייה וסחוט מנוזלים

1-2 פטריות חתוכות (לא חובה)

מעט מלח ופלפל שחור

1/2 כפית אבקת מרק עוף

מרגרינה/שמן לטיגון

למריחה על הלחם: גבינת שמנת / פסטו / אבוקדו וכו'

 

אופן ההכנה:

טורפים את הביצה קלות בקערה. מוסיפים אליה את הירקות ומבליעים בתערובת תוך כדי ערבוב ומתבלים. מחממים מעט מרגרינה/שמן במחבת ומוסיפים את הבלילה. אפשר לטגן את כל הכמות בבת אחת ליצירת חביתת ירק גדולה, או להשתמש בכמות קטנה בכל פעם ליצירת מספר חביתות. מורחים על לחם/לחמניה/בגט את אחד הממרחים שהילדים אוהבים. מניחים מעל עלה חסה שטוף ועליו את חביתת הירק.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

כריך פסטרמה עם ירקות

החומרים הדרושים:

1-2 פרוסות פסטרמה (עדיף דלת שומן)

עלה חסה שטוף

מלפפון טרי עם הקליפה או מלפפון כבוש פרוס לאורכו

עגבנייה חתוכה לפרוסות

למריחה אחד או יותר מהממרחים: חרדל, מיונז, ממרח צמחי, סלט חצילים

 

אופן ההכנה:

מורחים על פרוסות הלחם שכבה של הממרח המועדף. מסדרים מעל שכבות של פרחי פסטרמה (עיגול פסטרמה מקופל לארבע) ומקשטים בירקות.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

כריך גבינה צהובה עם גמבה

החומרים הדרושים:

1-2 פרוסות גבינה צהובה/מוצרלה

גמבה אדומה חתוכה לפרוסות

גבינה לבנה למריחה

מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

מורחים שכבה של גבינה לבנה על פרוסת הלחם. מסדרים מעל שכבות של פרחי גבינה צהובה (פרוסה מקופלת לארבע) ומקשטים בפרוסות הגמבה. מטפטפים מעט שמן זית.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

כריך עם לביבות תפוחי אדמה

(כריך קצת כבד לעומת השאר, אבל יכול להתאים לילד גם לארוחת צהריים)

 

החומרים הדרושים להכנת הלביבות:

4-5 תפוחי אדמה בינוניים

1 ביצה

מספר עלי כוסברה קצוצים

1 בצל בינוני מגורד על פומפייה וסחוט מנוזלים

2-3 כפות קמח

מעט - מלח, פלפל שחור, כורכום, אבקת מרק עוף

למריחה על הלחם: חומוס, טחינה, מחית פלפלים קלויים או סלט חצילים

עגבנייה/מלפפון חתוך לפרוסות

עלה חסה

 

אופן ההכנה:

מגרדים את תפוחי האדמה על פומפייה על החלק הגס. סוחטים מהנוזלים, מוסיפים את כל החומרים ומתבלים.

 

מחממים שמן במחבת. מרימים בעזרת שתי כפות מעט מהתערובת למחבת, ומשטחים ללביבה.

מטגנים בחום בינוני בשמן משני הצדדים למשך מס' דקות (לחלופין אפשר לאפות אותם בתנור).

מורחים על פרוסת לחם שכבה מהממרח המועדף. מניחים עלה חסה ועליו את הלביבה, שמים מעל פרוסות עגבנייה או מלפפון.

 

הערות:

* אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד לבוקר, מגוון סלטים שיכולים לשמש את הילד בארוחת עשר כמו: סלט עוף, סלט פסטה, סלט ירקות, סלט טונה וביצים ועוד.

* אפשר להכין גם פשטידות ירקות, טורטיות במילויים שונים ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.

 

ושיהיה בתיאבון!

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים