שתף קטע נבחר

ביקור בעיר דוד: מסע מרתק לירושלים הקדומה.

הליכה לאור פנסים בבטן האדמה, משחקי ניווט וסינון עתיקות הם רק חלק מאטרקציות, שמצפות למבקרים בעיר דוד. להוסיף את "הללויה – מופע הלילה", ומה, טרם יצאתם לדרך?

"אם לארץ נשמה - הרי ירושלים היא נשמתה של ארץ ישראל", אמר דוד בן גוריון, ראש הממשלה הראשון של ישראל. חודשי הקיץ והחופשה מלימודים הם בדיוק הזמן המתאים להתחבר לנשמה, ולהעביר חוויה משפחתית בירושלים, כשאין חוויה ירושלמית מושלמת בלי ביקור בעיר דוד, הסמוכה לכותל המערבי. שם, לפני אלפי שנים, נולדה העיר שחוברה לה יחדיו. מגוון תערוכות ופעילויות לכל המשפחה יפזרו את ערפל המסתורין סביב חידות ירושלים הקדומה, וישיבו על השאלה: "איך הכל התחיל"?

 

10 סיבות טובות: למה לא לוותר על ביקור משפחתי בעיר דוד.

 

1. סיור בעיר דוד המקראית

תארו לעצמכם: אתם הולכים לאור פנסים בבטן האדמה בתוך מימי נקבת השילוח - תעלת מים תת קרקעית בת 2600 שנה שנחצבה בתקופת המלך חזקיהו כדי להגן על המים של ירושלים הקדומה מפני האשורים שאיימו לכבוש את העיר.

 

איך בנו כותרת? (צילום: אליהו ינאי)
איך בנו כותרת?(צילום: אליהו ינאי)

 

2. סיור עיר דוד פינת הכותל

מסלול תת קרקעי אחר, מרתק לא פחות, יחזיר אתכם 2000 שנה לאחור אל ימיו של הורדוס, כאשר תלכו בתעלה שנחפרה במעבה האדמה, מתחת לרחוב המרכזי של העיר הקדומה. התעלה הזו ממש, שימשה מקום מסתור לאחרוני המורדים היהודים שהסתתרו מפני הרומאים ערב חורבן בית המקדש השני. פעמון זהב, חרב רומית, וכלי הבישול שנמצאו בתעלה - מאפשרים הצצה נדירה אל חייהם של תושבי ירושלים הקדומה. בסיום התעלה, תמצאו את עצמכם צופים בכותל המערבי בזווית שמעולם לא הכרתם: ביסודות הכותל, מתחת לפני הקרקע. עולם שלם ומרתק שכולו מתחת לאדמה, מים וקרירות, שמתאימים בדיוק לימי הקיץ החמים.

 

כדי להבין איפה כל זה קורה, אתם מקבלים תצפית פנורמית לירושלים הקדומה, וצופים בסרטון תלת מימד, שמציג את סיפור התפתחותה של העיר.

 

3. פעילות חווייתית: "איך הכל התחיל":

חוויה בגן הארכיאולוגי דוידסון: ביקור במגוון תחנות בהיסטוריה של ירושלים הקדומה, לצד פעילות משפחתית מלהיבה ומעשירה, כמו התנסות בבניית קשתות, בהנפת אבני ענק, ובסיתות אבנים.

 

איך סיתתו אבנים? (צילום: אליהו ינאי)
איך סיתתו אבנים?(צילום: אליהו ינאי)

 

4. סיור ירושלמים:

פעילות שכוללת סיור בין שרידיו של ארמון מפואר מהתקופה הרומאית. מתחילים בביקור בשער המשולש: גרם המדרגות המקורי ושלושת השערים החסומים, שהובילו את היהודים להר הבית בימי בית שני, וממשיכים לביקור בקשת רובינסון: רחוב המסחר הראשי של ירושלים בימי בית שני. מסיימים בהליכה מרגשת על החומה העות'מאנית, שמקנה תצפית מרהיבה. ביקור במרכז דוידסון שבמקום מספק הצצה לאורח החיים לאורך השנים של בני הדתות השונות בירושלים.

 

5. רצים בעמק

משחק ניווט סלולרי לכל המשפחה בגן לאומי עמק צורים: בעזרת כתב חידה אינטראקטיבי בנושא ירושלים, הר הזיתים ופרויקט סינון העפר מחפירות ירושלים הקדומה, מחפשים יחד פתרונות לחידות שונות ועל הדרך לומדים על ירושלים בצורה חווייתית ואנרגטית.

 

6. עמק צורים: "איך הכל התגלה"?

ביקור בעמק צורים מספק תשובה לשאלה: "איך הכל התגלה", ומכוון לכל אלו שאוהבים לגלות אוצרות. ובינינו, מי לא אוהב? ביקור במקום הוא חוויה ארכיאולוגית: עשרות ממצאים מדהימים, כבר התגלו על ידי המבקרים באתר: תכשיטים, מטבעות, ראשי חיצים ואבנים יקרות. עוד שלל אוצרות מרגשים עדיין חבויים בעפר ומצפים לכם – שתבואו ותגלו אותם.

 

איך בנו קשת? (צילום: אליהו ינאי)
איך בנו קשת?(צילום: אליהו ינאי)

 

7. עמק המלך: "איך הכל נחצב"?

במרחק הליכה קצר משער האשפות ומהכותל המערבי, בערוץ נחל הקדרון שבין עיר דוד להר הזיתים, משתרע עמק המלך. פה נמצאות מצבות האבן המונומנטליות, שנחצבו בשלמותן מתוך ההר על ידי אומני האבן הקדומים, שפעלו במקום בימי הבית השני. מגוון סדנאות ילמדו על סודות החציבה באבן של העולם העתיק, לצד רכיבה על גמלים, סיורים מודרכים וביקור במאהל הקדום, להפוגה קלה על קפה ותה. אפשר לסיים את הביקור במקום בצפייה בהצגה של תיאטרון "אספלט".

 

8. ארמון הנציב: "איך הכל התגלגל"?

התשובה לשאלה ניתנת באמצעות סיור בסגווי, שמאפשר הצצה לפינות חמד חבויות של ירושלים, וכולל תצפיות מרשימות לאורך המסלול. באמצעות הסגווי מגלים גם את שבילי הטיילת הפורחים, שנמצאים הרחק מתנועת כלי רכב.

 

9. הר הזיתים

דורי דורות משמש הר הזיתים לקבורה של יהודי ירושלים. עשרות אלפי מצבות מכסות את הר הזיתים, והן אלו שמספרות את סיפורו המרתק של העם היהודי. בין מצבותיהם של אנשי דעת, חזון ומעש, כגון הנרייטה סולד, ש"י עגנון, פנחס רוטנברג, הרב קוק ועוד, שסיפורם האישי כרוך בתולדות העם היהודי, לבין מצבות של אנשים מן הישוב, נרקם גם סיפורה של ירושלים.

 

איך הזיזו אבן? (צילום: אליהו ינאי)
איך הזיזו אבן?(צילום: אליהו ינאי)

 

10. "הללויה - מופע הלילה של עיר דוד"

אי אפשר לסיים סיור בגן הלאומי עיר דוד בלי להיות במופע הלילה "הללויה": חוויה לילית ייחודית ומרגשת לכל המשפחה, שמוקרנת בטכנולוגיה חדשנית ופורצת דרך על גבי עתיקות עיר דוד תחת כיפת השמים. המופע משלב תסריט מרתק, אנימציה מפעימה ופס קול מרגש, שמחזיר לתקופה של לפני למעלה מ-2,000 שנה, אז חרבה ירושלים – והחלה גלות בבל. וגם לזמן שלאחר החורבן, אז, כנגד כל הסיכויים, הצליחו להקים מחדש את ירושלים החרבה. המופע הרב חושי, הייחודי, הסוחף והמרגש, מחבר בין העבר, הווה והעתיד, ומעניק אקורד סיום מתאים לסיור, שייחרט בזיכרון של כל המשפחה.

 

לסיכום: אפשר להבין למה יותר מחצי מיליון מבקרים פוקדים מידי שנה את הגן הלאומי עיר דוד, ומדוע זהו אתר חובה לביקור, ואחד ממוקדי העניין החשובים והמבוקשים ביותר בירושלים.  


פורסם לראשונה 11/08/2019 22:24

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים