שתף קטע נבחר

נשר איימה בפיטורים, וההיטל על יבוא מלט שוב על הפרק

במשרד הכלכלה יבחנו שוב את נושא הטלת היטל על יבוא של מלט. זאת בעקבות בדיקה נוספת של הממונה על ההיטלים, שגילתה כי הענף המקומי במשבר מאז פתיחת השוק מיוון ומטורקיה

הסיכוי להטלת היטל על מלט מיובא מטורקיה ומיוון שוב על הפרק. הסיבה: בדיקה נוספת של דני טל, הממונה על ההיטלים במשרד הכלכלה, גילתה כי מצב הענף המקומי מידרדר - בגלל יבוא במחירי היצף.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

תחרות למונופול נשר? שפיר הנדסה הקימה מפעל מלט

בעקבות ההחלטה על היטל מינימלי על המלט - מנכ"ל מלט הר טוב התפטר

שר הכלכלה החליט: היטל של 0.25% על יבואני מלט

 

ברבעון השני נמשכה הירידה במכירות מונופול נשר של לן בלווטניק. בקודמו היא הפסידה 15 מיליון שקל וירדה לנתח שוק של 55%, לעומת 90% בשיא. מאז היא הורידה מחירים ב-8%, ולאחרונה הכריזה כי תיערך לפיטורים. ברבעון השני ההפסד הצטמק מעט, אך זאת בגלל ענייני מיסוי.

מפעל נשר רמלה  (צילום: EPA)
מפעל נשר ברמלה (צילום: EPA)
 

כעת עומד טל להכריז על בדיקה מזורזת לנושא. ועדה מקצועית תגיש את המלצותיה לשר, וזה יכריע בנושא אחרי הבחירות. טל צפוי להמליץ על היטל, אך שיעורו עדיין לא ידוע.

 

ענף המלט בארץ מצוי במשבר מזה שנתיים בעקבות פתיחת השוק ליבוא מיוון ובעיקר מטורקיה, שרובו נעשה בהיצף - מחיר הנמוך מהמחיר בארץ הייצור. טורקיה מצויה במשבר כלכלי וצברה עודפי מלט, שנמכרים לישראל במחיר נמוך מהמחיר בשוק הטורקי. סימנט, בבעלות שלומי פוגל, היא היבואנית הגדולה ביותר.

 

בעקבות תביעה של מפעל המלט הרטוב בגין יבוא בהיצף, שנשר הצטרפה אליה, פתח טל בחקירה, קבע שאכן יש יבוא בהיצף, והמליץ לשר אלי כהן על היטל של 7%־20%. כהן בחר בהיטל של 0.25% בלבד, אך הורה לטל לעקוב אחרי הענף, ואם תחול הרעה נוספת - שאכן קרתה - להגיש המלצות מחדש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים