שתף קטע נבחר

רגלי זכוכית: מכת הפציעות של מיגל ויטור

הוא הבלם הכי טוב בישראל, אבל נמצא יותר ביציע ובטיפולי פיזיותרפיה מאשר על הדשא עם החברים שלו - האם באר שבע טועה כשהיא מהמרת עליו? הערב (20:30) מול נורשפינג השחקנים של ברק בכר ינסו לשמור על שער נקי בלעדיו

הפועל באר שבע תארח הערב (חמישי, 20:30) את נורשפינג השבדית למשחק השני בסיבוב המוקדמות השלישי של הליגה האירופית. לאחר 1:1 במשחק הראשון בשבדיה, הדרך של באר שבע לעלות לשלב הבא היא די ברורה: היא צריכה לא לספוג ואז תבטיח את הכרטיס לשלב הפלייאוף, שם אמורה לחכות פיינורד ההולנדית. הפסד או תיקו 2:2 ומעלה ישלח לשם את השבדים.

 

כמובן שבאר שבע לא מתכוונת לעלות במערך הגנתי שיכלול בונקר מפואר, אך כדי לעמוד במפתח המרכזי בדרך לשלב הבא ולשמור על רשת נקייה היא תצטרך יום טוב ונקי מטעויות של חוליית ההגנה שלה. אבל כמו שקרה לה הרבה פעמים בשלוש וקצת השנים האחרונות, גם הפעם מי שאמור להוביל את משחק ההגנה של הקבוצה, הבלם הפורטוגלי מיגל ויטור, ייעדר. זה קרה גם במשחק הראשון, אז הוא נעדר כי ספג זעזוע מוח לאחר שנגח בכדור עוצמתי במשחק בשלב הקודם מול קייראט הקזחית.

 

יותר פצוע מאשר כשיר. ויטור (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
יותר פצוע מאשר כשיר. ויטור(צילום: אורן אהרוני)

 

על יכולתו המקצועית של ויטור אין בכלל ספק. הוא הבלם הטוב ביותר בכדורגל הישראלי, יש שיגידו שאפילו בפער גבוה מכל היתר. לא סתם מינהלת הליגות בחרה בו לשחקן העונה בתום עונת 2016/17, עונת הבכורה שלו בישראל. מדובר בבחירה נדירה שכן נהוג ששחקני קישור והתקפה הם הכוכבים בקבוצות כדורגל והתארים האישיים מתחלקים בניהם. אבל על היכולת הגבוהה מעיבות פציעות רבות, רבות מדי כפי שמוכיחים הנתונים, שמלוות אותו מאז שהצטרף לקבוצה בקיץ 2016.

 

כשמדברים על הפציעות של הבלם מפורטוגל נהוג לעשות זאת בעיקר בהקשר של פציעות ברכיים. תוך שנה מאז שהגיע לבאר שבע הוא הספיק לקרוע את הרצועות הצולבות בשתי ברכיו. ברגל שמאל זה קרה בדצמבר 2016 ובאוגוסט 2017 ברגל ימין. מדובר בפציעות ספורט קשות מאוד, מהסוג שיכולות לגמור קריירה, בטח כשמדובר בשתי הרגליים. באותו זמן הוא החליט יחד עם הצוות הרפואי של הקבוצה לעבור הליך שיקום פיזיותרפי ולא לעבור ניתוחים שיאחו את הקרעים, אך ישביתו אותו לתקופה של כעשרה חודשים לאחר כל ניתוח.

 

  (צילום: עוז מועלם)
(צילום: עוז מועלם)

 

ההיגיון הרפואי מאחורי ההחלטה הזאת הייתה שאם מחזקים את השרירים והרצועות שליד הרצועות הקרועות, הם "יחפו" עליהן. ואכן הוא הצליח לחזור לפעילות אחרי תקופות קצרות, בין חודשיים לשלושה בכל פעם, אבל בעוד שברגל שמאל זה הצליח, ברך ימין לא עמדה בעומס והוא נפצע בה פעם אחר פעם. במרץ 2018 הוחלט שאין ברירה אלא לנתחו בברך הזו. שבעה חודשים עברו בין הפציעה לניתוח, מתוכם הוא נעדר במשך ארבעה חודשים וחצי "שבוזבזו" בניסיונות שיקום. הוא חזר מהניתוח אחרי תשעה חודשים, בדצמבר 2018 ומאז ועד היום לא סבל יותר מפציעות בברכיים שבמצטבר הובילו לכך שהוא נעדר קרוב לשנה וחצי.

 

אבל מלבד הפציעות הקשות בברכיים הוא סבל לאורך התקופה שלו בבאר שבע גם מפציעות אחרות שנחשבות לחמורות הרבה פחות, אבל כאלו שמנעו ממנו לשחק ברציפות ולעמוד לרשות הקבוצה. כך לדוגמה בעונה שעברה מאז שחזר לשחק הוא סבל מקרעים בשרירי המפשעה והירך הימניים, שהובילו לכך שנעדר במצטבר למשך ארבעה חודשים וחצי נוספים. אגב, ממתיחה במפשעה הוא סבל גם בעונתו הראשונה.

 

מכאן מגיעה השורה התחתונה: מאז נחת ויטור בהפועל באר שבע היא קיימה 172 משחקים רשמיים, מתוכם הוא שותף רק ב-59 שמהווים 34.3 אחוזים. במילים אחרות, במעט יותר משלוש עונות במועדון הוא שותף בשליש בלבד מהמשחקים שקיימה הקבוצה. לשם השוואה, מתן אוחיון, שהיה יחד עם מיגל ויטור בהפועל באר שבע ונחשב לשחקן שקיבל מעט מאוד הזדמנויות לשחק, שותף בתקופה החופפת שלהם בקבוצה 54 משחקים מתוך 164 משחקים רשמיים, שמהווים 32.9 אחוז. דומה מאוד לאחוז המשחקים בהם שותף ויטור. באותו פרק זמן שיר צדק, שהיה מושעה לעשרה חודשים ובעונה שעברה בקושי שיחק בגלל סיבות מקצועיות, רשם 94 הופעות, 35 יותר מהפורטוגלי.

 

הפועל באר שבע (צילום: עוז מועלם)
בקושי שיחק בשנתיים האחרונות - עדיין רשם הרבה יותר הופעות. צדק(צילום: עוז מועלם)

 

שווה את הכסף?

ויטור נחשב היום לאחד השחקנים היקרים בב"ש עם שכר עונתי שמוערך בכ-350 אלף אירו. כשהצטרף לקבוצה חתם לשלוש עונות ובנובמבר 2017 הוארך חוזהו בשנתיים נוספות עד תום עונת 2020/21. יש שיגידו שהארכת החוזה הייתה טעות של באר שבע, שכן הוא בדיוק חזר מאחת הפציעות הראשונות בברכו הימנית, עוד לפני הניתוח.

 

ההימור היה גדול מדי כי מאז רוב הזמן הוא ברשימת הפצועים. לאורך השנים הפציעות החמורות שלו הובילו את ראשי המועדון לערוך שינויים בסגל. בינואר 2017 באר שבע החזירה את וויליאם סוארז וכדי לפנות לו מקום במצבת הזרים נפרדה מלוסיו. באוגוסט 2017 היא צירפה את חאתם אל-חמיד, שחתם רק לאחרונה בסלטיק. וביולי 2018 היא צירפה את ז'וליאן סטו בעוד הפורטוגלי, הפצוע כמובן, הסכים להיכנס להקפאה כדי לפנות מקום לזר הצרפתי המאכזב.

 

ז'וליאן סטו במשחק (צילום: עוז מועלם)
הובא כדי לחפות על ויטור - נחתך מהר מאוד. סטו(צילום: עוז מועלם)

 

גורם בצוות המקצועי של באר שבע הסביר שהמצב של הבלם, בטח בנוגע לסיבת היעדרותו הערב, היא חוסר מזל: "אי אפשר להגיד שהוא פצוע כרגע. הוא קיבל מכה חזקה בראש שיצרה זעזוע מוח. הרופאים קבעו שפעילות עלולה לסכן אותו. תוך מספר ימים הוא יתאושש ויחזור לפעילות מלאה. זה יכול לקרות לכל אחד. מי שמעביר ביקורת על שחקן עם זעזוע מוח הוא טיפש וכדאי שיילך להסתכלות".

 

אותו גורם סיפר שלמרות הפציעות הרבות, הנתונים הפיזיולוגיים שנבדקים על

כל שחקן במועדון מראים שמבחינה פיזית לא היו לפציעות השפעות על המדדים שלו: "אין ירידה בשום פרמטר שבדקנו לגביו. הוא ספורטאי מדהים. מקצוען, חרוץ, מחויב וגם שחקן נהדר. אנחנו מקווים ומאמינים שהפציעות מאחוריו".

 

מאז מכירתו של אל-חמיד, באר שבע שוב לקחה הימור שכן מלבד ויטור נותרו בסגל שני בלמים טבעיים בלבד: לואי טהא ועמית ביטון הצעיר. שניהם יפתחו היום.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
מיגל ויטור
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים