שתף קטע נבחר

אמסלם: "כץ צריך להתפטר מתפקידו כשר, אבל לא לוותר על חסינותו"

שר התקשורת אמר בריאיון ל-ynet כי הוא מאמין בחפותו של כץ, הסביר מדוע אינו צריך לוותר על חסינותו הפרלמנטרית וביקר את היועמ"ש: "אם הוא סבור שעליו להסיר את חסינותו, שיגיע לכנסת ויסביר מדוע". אמסלם התייחס גם לסערת ההפרדה בעפולה: "החלטה הזויה של בית המשפט"

 

 

 

החלטת היועמ"ש להעמיד לדין את שר הרווחה חיים כץ בגין עבירות מרמה והפרת אמונים הכתה גלים במערכת הפוליטית. הבוקר (יום ה') התייחס לנושא שר התקשורת דוד אמסלם, שהגן על חברו למפלגה וטען כי הוא מאמין בחפותו. אמסלם ציין שעליו להתפטר מתפקידו כשר, אך לא לוותר על חסינותו כחבר כנסת. אמסלם התייחס גם לסערת ההפרדה באירוע למגזר החרדי אמש בעפולה, וציין כי החלטת בית המשפט לבטל את האישור שניתן מגוחכת.

 

"אני מאמין בחפותו של חיים. אני חושב שחסינות עבור חבר כנסת היא דבר חשוב, ועל כן גם חשבתי שצריך לקדם את חוק החסינות. הייתי מצפה שאם היועמ"ש סבור שהשר צריך להסיר את חסינותו, שיגיע לכנסת ויסביר מדוע", אמר.

 

כשנשאל בנוגע לריבוי כתבי האישום בקרב נבחרי הציבור במערכת הבחירות הנוכחית, טען אמסלם שתחושת אי הנוחות שהוא מרגיש נובעת דווקא מהתערבות הפרקליטות והמשטרה, שאינה מקרית לטענתו נוכח העיתוי: "בחודשים האחרונים המשטרה והפרקליטות נזכרו דווקא בעת הזו להמליץ ולהתערב במערכת הבחירות עצמה, או לפחות לנסות להשפיע עליה. הרי ההחלטות הללו יכולות לחכות, אלו תהליכים שהתחילו מזמן אבל משום מה, הם תמיד בוחרים להתמקד בהם בזמן הבחירות. הציבור לא נכנס לפרטים. אם תיכנס לפרטים ותבין את משקל העבירות, תראה שלא מדובר בסעיפים 'מפוצצים' כפי שטוענים. כץ הוביל חקיקה שהוא חשב שטובה לעם ישראל, ואני חושב שמנפחים את הבלון הרבה מעבר לנדרש".

דיון מליאה כנסת ירושלים (צילום: יואב דודקביץ')
"לא צריך לוותר על החסינות". חיים כץ(צילום: יואב דודקביץ')

טקס פרידה ממנכ
"הכול מתוזמן ומתוכנן". מנדלבליט(צילום: אוהד צויגנברג)
 

כץ קידם את העסקים של חברו מוטי בן ארי כשעמד בראש וועדת הרווחה, אתה חושב שהוא יכול להמשיך לכהן כשר?

"בנוגע להמשך כהונתו כשר יש קביעת בית משפט. בית המשפט העליון פסק מה שפסק, ועל כן אין טעם להתווכח בנושא. לכן אני חושב שברגע שמוגש כתב אישום, השר צריך להתפטר באופן אוטומטי, זה החוק. יש להפריד בין מילוי תפקידו כשר לחסינותו כחבר כנסת".

 

אמרת שהתזמון מוזר, מה לדעתך מנסה מנדלבליט לעשות?

"תשאלו אותו. אני מסתכל על העובדות. מבחינתי שום דבר לא במקרה ובתמימות. מנדלבליט לא התעורר היום. הכל מתוזמן ומתוכנן".

 

עניין אחר, אתמול פסק העליון נגד אישור ההפרדה בעפולה – מה דעתך על כך?

"אני צובט את עצמי כל פעם מחדש כדי להאמין שאני שומע את הדברים, והם באמת מציאות ולא דמיון מופרך. הייתי בטוח בהתחלה שמדובר במערכון. זו הייתה החלטה הזויה ולא חכמה. גם לחרדים במדינת ישראל יש זכות קיום. אם מקיימים 400-300 מופעים בעפולה לקהל הרחב, ואחד או שניים לציבור החרדי במתכונת שהם רואים לנכון, אני לא מבין מה פה לא בסדר. אם עכשיו היו עושים אירוע עם הפרדה באום אל-פחם, אתם חושבים שבג"ץ היה מתערב? אם יבוא מישהו להר הבית וישאל למה יש הפרדה בין גברים לנשים, יעשו משהו?"

 

הכניסה לפארק העירוני בעפולה (צילום: נחום סגל)
"החלטת בית המשפט הזויה". האירוע בעפולה(צילום: נחום סגל)

אתה חושב שיש כאן כוחנות של בג"ץ ושל העליון, חרף העובדה שיושבים שם שופטים שמרנים שמיניתם בעצמכם?

"בוודאי, אין ספק בכלל. זה רק מראה לך שהשינוי אינו נוגע למינויים. בסופו של דבר מיישרים קו עם האג'נדה של הגוף הזה. אני מניח שכל אזרח במדינה שראה מה קרה אתמול בעפולה, חושב שמדובר בעניין הזוי".

 

זה שבמאה ה-21 רוצים להפריד בין גברים לנשים זה לא הזוי? זו לא אפליה?

"איש-איש באמונתו יחיה. אתה תלך לאן שאתה רוצה, ואני אלך לאן שאני רוצה. יש לנו בתי כנסת ובתי ספר לא מעורבים, נשנה גם את זה? יש פה אוכלוסייה חרדית שצריך להתחשב גם בה. אנחנו בחברה צריכים להיות סובלנים גם כלפי קבוצות שלא חושבות כמונו".

 

זה נראה כאילו אתם במלחמה בין הליכוד לבין ימינה, עם התבטאויות חריפות. מה יהיה?

"סיפור סמוטריץ' מאחורינו, הבנו את הלקח, כולל הוא, ומתקדמים הלאה".

 

אתם לא שותים להם את המנדטים?

"בכלל לא. אנחנו הולכים לבחירות, וכרגע ראש הממשלה והליכוד רוצים למקסם את המנדטים. זה חשוב כי בסופו של דבר ישנה התנהלות, גם של השמאל וגם של התקשורת, על הלגיטימיות כמעט של ראש הממשלה. לכן חשוב שאם הצבעת עבור הליכוד, קיבלת את ראש הממשלה וחיזקת אותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
דוד אמסלם
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים