שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    לפני ואחרי: כך שופצה דירת גג ברעננה
    במקום למכור את הדירה ולקנות דירה מרווחת יותר באותו אזור מגורים, בני זוג באמצע שנות ה-40 לחייהם החליטו להשקיע בשיפוץ יסודי ולשנות את חלוקת החדרים בדירת הדופלקס שלהם ברעננה. אתר "המקצוענים" עם סקירת הדירה לפני ואחרי השיפוץ

    בני-הזוג כמעט וויתרו על הדירה הזו, אך בסופו של דבר, לאחר שלא מצאו דירה גדולה יותר בסביבת מגוריהם, הם החליטו לשפץ את הדירה הקיימת. הרצון לעבור היה משום שהחלל המרכזי בדירה היה קטן יחסית וגם משום הילדים גדלו, וההורים רצו ליצור מרחב אישי ונעים לכל ילד ויותר פרטיות עבור עצמם. לאחר ייעוץ אדריכלי, הם החליטו להשקיע בשיפוץ הדירה, ולשנות את החלוקה הפנימית של הדירה, כך שתענה על צרכיהם.  

          (צילום: עודד סמדר)
    הדירה לאחר השיפוץ היסודי(צילום: עודד סמדר)

          (צילום: יח
    ככה זה נראה לפני (צילום: יח"צ)

    המיקום: רעננה

     

    סוג המבנה: דירת דופלקס גג בת חמישה חדרים, שנבנה במקור בשנות ה-90'

     

    שטח הדירה: כ-160 מ"ר, ומרפסות שטח כולל של 75 מ"ר

     

    הדיירים: זוג הורים בשנות ה-40' לחייהם ושלושה ילדים בגילאי 8-14

     

    סוג השיפוץ: שיפוץ מאסיבי שכלל החלפת כל התשתיות בדירה וחלוקה מחדש של החדרים.

     

    משך השיפוץ: שלושה חודשים

     

    תכנון ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים

     

    הבית שופץ מהיסוד, כולל החלפת כל התשתיות: חשמל, אינסטלציה, גז ואיטום מחדש. החלוקה החדשה של פנים הבית כללה את העברת יחידת ההורים מהקומה העליונה למפלס התחתון של הבית, ונוסף לה חדר רחצה פרטי, שהפך אותה למעין סוויטת הורים. הבנים עברו להתגורר בקומה העליונה, כל אחד מהם בחדר שינה מרווח. כמו כן, נוספה יחידה שבה מוקמה פינת טלוויזיה משותפת, המשמשת כמרחב משותף לילדים.

     

    גם המרפסת שופצה, והפכה להיות חלק אינטגרלי מחוויית המגורים בדירה, תוך עיצוב שלה כהמשך טבעי של הסלון.

       

          (צילום: יח
    לפני: חלל המגורים(צילום: יח"צ)

          (צילום: עודד סמדר)
    אחרי: שינויים קלים בהעמדת הריהוט יצרו תחושת מרחב (צילום: עודד סמדר)

    הסלון: שינוי מיקומי הרהיטים והטלוויזיה הוסיפו תחושת מרחב

    צורת הישיבה בסלון השתנתה הודות להחלטות שנתקבלו בנוגע לחלונות. בחרנו להוביל את היציאה אל המרפסת מהפתחים של פינת האוכל ולחסום את המעבר דרך הסלון. החלונות של הסלון משמשים רק לאוורור, ליופי ולאור וכך ניתן למקום מקומות ישיבה בסמוך אליהם. גם המיקום החדש של הטלוויזיה בקיר המדרגות שממול, מותח את גבולות הסלון ומגדיל אותו.

     

    הדינמיקה בין בני הזוג הפכה את השיפוץ לחוויה

    "בני הזוג עבדו בהרמוניה מופלאה, דבר שאינו ברור מאליו כשנכנסים להרפתקה של שיפוץ", אומרת מעצבת הפנים הדס רוט. "שניהם בעלי טעם דומה, וגם כאשר היו דברים מסוימים שהייתה לגביהם אי הסכמה, היה מאוד מהנה לראות איך בכל פעם אחד מהם מוותר לשני וממשיכים קדימה. הזוגיות הטובה הזאת הפכה את כל התהליך לחוויה מהנה במיוחד".

     

    המרפסת נלקחה בחשבון כבר בשלבי התכנון

    "אחד מהנכסים המשמעותיים של דירת הגג הזו היא המרפסת", אומרת האדריכלית שירה מוסקל. "היא מוארת ורחבת ידיים ויוצרת תחושה של המשכיות בין הפנים לחוץ. בשיפוץ הפכנו את החלונות הקיימים לחלונות בלגיים עם פרופיל מברזל. החלונות האלה ,שנראים כמו תכשיט עדין, מעצימים את הקשר בין הפנים לחוץ. ההתייחסות למרפסת כבר בשלבי התכנון, הייתה קריטית להפיכתה לחלק אינטגרלי מהדירה, שמשפר את חווית המגורים בה. זה בא לידי ביטוי בבחירת הריצוף, התאורה ופריטי הריהוט. קיר העציצים הדומיננטי הלביש את הקיר והוסיף אווירה מיוחדת ועדכנית למרפסת".


          (צילום: יח
    לפני: מטבח עמוס בפריטים ופרטים(צילום: יח"צ)

          (צילום: עודד סמדר)
    אחרי: חלל מואר יותר בפלטת גוונים שיוצרת אשליה של גודל (צילום: עודד סמדר)

    הבעל חובב בישול: המטבח תוכנן כך שהוא יבשל כשפניו לסלון

    לאחר בחינה של מספר חלופות נבחרה צורת העמדת המטבח כשני קווים מקבילים. בעל הבית, חובב בישול, הדגיש את חשיבות החוויה מבחינתו. ההשראה הייתה תוכניות הבישול שבהן ההכנה נעשית עם הפנים לסועדים. בצד אחד מוקמו יחידות אחסון, מקרר, תנור וכיור. בצד השני, מוקם אי גדול המכיל משטח עבודה וכיריים מצד שני. האי משמש גם לאכילה והוא מקום הבילוי המרכזי של המשפחה.

     

          (צילום: עודד סמדר)
    המטבח אחרי השיפוץ: בישול לכיוון הסלון(צילום: עודד סמדר)

    חלונות בלגיים בצבע לבן במקום פרופיל האלומיניום המגושם שהיה בדירה 

    כאמור, החלונות הקיימים הוחלפו בחלונות בלגיים שנצבעו בגוון בהיר. רוט: "השינוי שהתקבל היה משמעותי. הפרופיל העדין מברזל, העניק מראה הרבה יותר מעודכן ומעוצב מאשר פרופיל האלומיניום המגושם שהיה בעבר. כמו כן, זה העניק תחושת מרחב, כך שכעת המרפסת נראית גדולה יותר מקודם, וכמו נכנסת אל תוך הדירה".

     

    בלי לשכוח שטחי אחסון

    רוט: "שטחי האחסון הכרחיים כדי שהדירה תוכל להישאר מסודרת ולשרת היטב את צרכי המשפחה.ניצלנו לאחסון מקסימלי את החלל

    שמתחת למדרגות וגם במעבר בקומה העליונה יצרנו יחידת אחסון. כיון שבקומה העליונה הגג משופע, נוצרה האפשרות לניצול של שטח אחסון רב מתחת לשיפוע הרעפים, תוך שמירה על גישה נוחה לשטח זה". 

     

    מהפך: שבירת קירות ושינוי כל חלוקת החדרים

    המיקומים בדירה שונו בצורה קיצונית, ולשם כך נשברו רוב הקירות בדירה. האלמנט היחיד שנותר במקומו וללא שינוי הוא הממ"ד, שכעת משמש כחדרה של הבת הבכורה.

     

    בקומה העליונה תוכננו שני חדרי ילדים לבנים, וביניהם נוספו חדר רחצה קטן וחלל המשמש כחדר משפחה.

     

    חדר הרחצה בקומה התחתונה, עוצב בצורה שתתאים גם כחדר הרחצה של הבת וגם כשירותי אורחים. מכונת הכביסה מוקמה בנישה נסתרת בתוך המרחב הזה.

     

    יחידת ההורים מוקמה בקצה קומת הכניסה ולה נוסף חדר רחצה מפנק הכולל יציאה למרפסת קטנה ואינטימית. ביטלנו את המסדרון שהוביל לחדרי השינה בקומת הכניסה וכך החלל המרכזי המשותף הוגדל בצורה משמעותית.


          (צילום: עודד סמדר)
    לפני: האלמנט היחידי שנשאר בדירה(צילום: עודד סמדר)

          (צילום: עודד סמדר)
    אחרי: הפיכת שטח המדרגות לאלמנט דקורטיבי עם שטח אחסון(צילום: עודד סמדר)

    משיקולי תקציב הוחלט להשאיר את גרם המדרגות הקל הקיים ואת מדרכי השיש. כדי לשלב את האלמנט הזה בעיצוב החדש בחרנו לשלב אותו יחד עם יחידת נגרות תואמת מתחתיו שמשלב אחסון וגב למסך הטלוויזיה. צביעת המדרגות והחלפת מאחז המעקה אפשרו שילוב הרמוני של המערכת הישנה במרחב המעוצב החדש.

      

          (צילום: יח
    לפני: מרפסת ירוקה ופורחת, אך פחות מנוצלת (צילום: יח"צ)

          (צילום: עודד סמדר)
    אחרי: פינת ישיבה תוך שמירה על הירוק(צילום: עודד סמדר)

           (צילום: יח
    לפני: חלון ופרופיל מיושנים ומקרר בחוץ (צילום: יח"צ)

           (צילום: עודד סמדר)
    אחרי: קיר ירוק עם חיפוי מעץ(צילום: עודד סמדר)

    אילוץ קיר המדרגות הפך לקיר הכוח של החלל המרכזי

    קיר המדרגות הפך להיות קיר כוח ומעין סימן זיהוי של הדירה. דווקא מתוך האילוץ של המדרגות צמח אלמנט עיצובי ייחודי בפרטים שלו ובגוון הכחול-אפור הדומיננטי. גם קיר היחידות הגבוהות במטבח הוא קיר עוצמתי בקומפוזיציה שלו ובשילובי הצבעים והחומרים. ביחידת ההורים בחרנו להדגיש בכחול עמוק את קיר גב המיטה ליצירת אווירה בוטיקית ומעניינת יותר.

     

    הוחלט להיפטר מכל הרהיטים הישנים

    בני הזוג הגיעו לשיפוץ הזה מאוד בשלים ופתוחים ומלאי רצון אמיתי לדירה רעננה ומלאת אווירה. לא היו פריטי ריהוט שנתבקשנו להשאיר, ובחירת הריהוט נעשתה בקפידה מתוך רצון למקסם את שטחי האחסון ומבלי לפגוע בעיצוב הכולל.

     

    הרהיט היחידי שהוחלט להשאיר הוא הארון בחדר הרחצה בקומה העליונה. הוא חודש וזכה להחלפת משטח, כיור וידיות. כמו כן, גרם המדרגות שהוא האלמנט הדומיננטי ביותר בחלל המרכזי עבר חידוש והתאמה לעיצוב החדש.


           (צילום: יח
    לפני: במקור חדר ההורים היה בקומת הגג(צילום: יח"צ)

           (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

           (צילום: עודד סמדר)
    אחרי: חדר ההורים ירד קומה ורוהט בסגנון מודרני(צילום: עודד סמדר)

           (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

           (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

           (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)
     

     

           (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    אלו היו האתגרים העיקריים בשיפוץ

    מגבלת שטח: "האתגר הגדול ביותר היה שטח הדירה", אומרת מוסקל. "החלל המרכזי לא גדול והיה לנו והיה חשוב לדיירים למקסם את תחושת המרחב בו. ההתמודדות הראשונית הייתה העמדה חדשה של הרהיטים בחלל".

     

    לדבריה, "שלושת הפונקציות המרכזיות בחלל זה – המטבח, הסלון ופינת האוכל – נשארו באותו החלל, אך צורת ההעמדה שלהם השתנתה. המטבח החדש תוכנן בשני קווים מקבילים. זהו פתרון תכנוני יעיל, נוח וגם נקי מבחינה עיצובית, כך שהחלל נראה אוורירי ולא עמוס.

     

    "בסלון בחרנו למקם כורסאות דווקא בפתח היציאה למרפסת, ובכך לנטרל אותו ממעבר. ההצבה הזאת 'מותחת' את גבולות הסלון וממקסמת את גודלו, ומשאירה פתח יציאה מאזור פינת האוכל. את הטלוויזיה בחרנו למקם ממול, מתחת למדרגות, כפתרון אסתטי ולא בולט כך שהסלון נשאר 'נקי' משידות ומרהיטים שיוצרים מראה עמוס מדי. שבירת המסדרון אפשרה לנו להרחיב את שטח פינת האוכל ולאפשר גישה נוחה למרפסת מהפתח הסמוך לה".

     

    רוט: "גם בשלב תכנון יחידת ההורים התמודדנו עם מגבלת שטח. עמד לרשותנו שטח מוגבל מאוד לתכנון של יחידת הורים נעימה, אחסון נדיב וחדר רחצה נוח. האתגר היה לייצר חדר שעונה על כל הפונקציות ויש בו אווירה של סוויטת אירוח מפנקת. מיקום היחידה בסמוך למרפסת ופתיחתה אליה, מגדילים את תחושת המרחב. תכנון נכון של חדר הרחצה ושימוש בדלת כיס עם מנגנון הזזה חכם אפשר יצירה של מרחב פונקציונלי ונעים במיוחד".

     

    עוד כתבות בנושא:

    קונים דירה מיד שנייה? הכינו כסף לשיפוצים  

    המדריך הגדול לשיפוץ קטן  

    שיפוץ הבית המשותף


           (צילום: יח
    לפני: חדר ילדים(צילום: יח"צ)

           (צילום: עודד סמדר)
    אחרי: חדר ילדים(צילום: עודד סמדר)

           (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

           (צילום: עודד סמדר)
    חלל משותף למשפחה בקומת הגג(צילום: עודד סמדר)

           (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)
     

    מגבלת תקציב: "התקציב היה מאתגר ודרש בחינה של כל פרט ופרט. ההחלטה על היקף השיפוץ נבעה מתוך הצרכים שהוגדרו", אומרת מוסקל. "מאחר שהשינויים במיקום הפונקציות היה משמעותי, היה ברור שיידרש שיפוץ מהפכני. יחד עם זאת, בשל מגבלות התקציב, ניסינו לשמר אלמנטים שהיו ראויים לשיפור ושימור כגון גרם המדרגות. מתחילת הפרויקט עבדנו מול תקציב מפורט שהוגדר מראש. כדי לעמוד בתקציב בחרנו לחסוך בעלויות של החומרים, כדי לפנות מקום בתקציב על חלוקה מחדש של החדרים, שתאפשר ניצול מירבי של שטח הדירה. כלומר, עשינו פשרות בעיצוב לטובת השקעה בתכנון".

     

    לוח-זמנים קשיח: משך השיפוץ נקבע להיות שלושה חודשים, משום שזה פרק הזמן שלו שכרו בני-הזוג דירה סמוכה באזור, שכן לא יכלו להמשיך להתגורר בתוך הדירה במהלך השיפוץ היסודי. מוסקל: "הדבר הצריך הקפדה יתרה בשלב התכנון, רכישת כל החומרים, פרטי הנגרות, הכלים הסניטריים, ולמעשה כל דבר שהיה נדרש לצורך הסיפור. כמו כן, היינו כל הזמן עם יד על הדופק מבחינת עמידת בעלי המקצוע בלוח-הזמנים הנוקשה שנקבע, כדי שהמשפחה תוכל לחזור להתגורר בבית בזמן".

      

    אתגר יצירת חלל משותף בקומה העליונה: "היה חשוב לדיירים לייצר מרחב משותף שישמש את הבנים המתגוררים בקומה העליונה", אומרת רוט. "זאת, מבלי לפגוע בגודלם של חדרי השינה. השתמשנו בשטח מעבר ובשטח נמוך שמתחת לגג הרעפים, כדי ליצור פינה משותפת עבורם שתהיה שימושית ושיהיה כיף לשהות בה".

     

    צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן

     

     

    ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  


    פורסם לראשונה 21/08/2019 11:27

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים