שתף קטע נבחר

ארגון המורים מאיים: "לא נפתח את שנת הלימודים בתיכונים ב-1 בספטמבר"

היו"ר רן ארז הכריז על כמה סכסוכי עבודה, למרות שהתחייב שלא ישבש את פתיחת שנת הלימודים. הוא תקף את בנט בחריפות: "דאג למנהרות בעזה ולקבינט - אך לא למערכת החינוך". על רפי פרץ: "אדם רגיש, לא מכיר את המערכת"

יו"ר ארגון המורים העל יסודיים רן ארז הודיע הבוקר (ד') במשרדי הארגון בתל אביב כי בכוונתו להביא להשבתת הלימודים בתיכונים ב-1 בספטמבר. "לא מדובר בכסף, אנחנו לא רוצים לקבל אפילו שקל אחד", אמר ארז במסיבת העיתונאים שכינס. "נלחמים על כך שיסדירו את מערכת החינוך. שיחליטו שלמנהל תהיה חופשה שנתית, שליועצת יהיה תקן. הכסף הזה ישנו, השאלה היא מה החלוקה שלו?".

 

כיתה תלמידים בית ספר תחילת לימודים (צילום: shutterstock)
שוב שיבושים בחזרה ללימודים?(צילום: shutterstock)

יו"ר הארגון תקף את שר החינוך לשעבר נפתלי בנט ואמר: השר דאג למנהרות בעזה ולקבינט הבטחוני - לא למערכת החינוך. אנו נמצאים במצב שהולך ומתדרדר". על מחליפו בתפקיד, רפי פרץ, אמר כי הוא נפגש עימו לפני שבועיים. "הייתה שיחה מעניינת. הוא אדם רגיש עם כוונות טובות. הוא לא מכיר את המערכת וביקש שאסביר לו בכתב. כתבתי מכתב עם 21 סעיפים".

 

ארז הוסיף: "מורי ישראל קורסים והמדינה עוסקת בבחירות. המורים מסרבים להמשיך להיות שק החבטות של הממשלה. משרד החינוך ומשרד האוצר התרגלו לתופעה שהמורים יעבדו עבודת כפייה, כי כל בפעם במקום לדבר ולפתור בעיות הם רצים לבתי משפט להוציא צווי מניעה".

 

בשבוע האחרון הכריז ארז על מספר סכסוכי עבודה בנושאים שונים, בהם בעניין מורי הקבלן, הסדרת תנאי מנהלי בתי הספר ועל כך שמורים נדרשים לפעולות שמירה על התלמידים בטיולים השנתיים בלילות. באופן תמוה, החליט ארז להכריז על סכסוך עבודה בעניינים שקשורים לעבודתם השוטפת של המורים.

 

ארז טען, בין היתר, באחת ההודעות כי "המורים בחטיבות העליונות בחינוך העל-יסודי נדרשים למלא חדשות לבקרים טפסים שונים ללא שיש להם ידע מתאים", ובהודעה אחרת הכריז על סכסוך עבודה בעקבות חוסר הוגנות לטענתו בחלוקת פרסי ההצטיינות למורים: "בבתי הספר השש שנתיים הפרסים מחולקים רק לעובדי החטיבה העליונה, תוך יצירת מרמור, אנדרלמוסיה ואפליה, באופן שפוגע גם בתנאי עבודתם של כלל השכבות הבית ספריות בביה"ס השש שנתי".

 

יו"ר ארגון המורים רן ארז ()
יו"ר ארגון המורים רן ארז

עם זאת, למרות סכסוכי העבודה, ארז מוגבל מאוד ביכולת הממשית שלו להשבית את הלימודים, שכן במרץ 2018 חתם על הארכת הסכם השכר של עובדי החטיבות העליונות עד שיהיה בתוקף עד 2022.

 

במסגרת ההסכם התחייב ארז על "שקט תעשייתי", כשהמשמעות היא שלא יוכל להשבית או לשבש את הלימודים במהלך פרק הזמן הזה. מכאן נובעת ככל הנראה בחירתו להכריז על סכסוכי עבודה בעניינים שאינם קשורים לשכרם של המורים, אלא לכאלו אשר לטענתו, פוגעים בעבודתם היומיומית.

 

איומי השביתה: פגישה חיובית בין הסתדרות המורים לאוצר

בתוך כך, על רקע איומי ההשבתה של גני הילדים ובתי הספר היסודיים מצד הסתדרות המורים, התקיימה אתמול פגישה בין המזכ"לית יפה בן דויד לשר האוצר משה כחלון.

 

שני הצדדים סיפרו הפגישה הייתה "טובה". ההסתדרות הכריזה על מספר סכסוכי עבודה, ובהם על ימי המחלה והפנסיה של המורים, כמו גם על רפורמת החינוך המיוחד, שצפויה לצאת לדרך באופן חלקי בשנת הלימודים הקרובה. "השר הקשיב וגילה הבנה", אמרה בן דויד. "הבהרנו את עמדתנו ואת הדרישות שלנו בסוגיית הפנסיה וימי המחלה וסיכמנו כי בימים הקרובים הדיונים יימשכו בצורה אינטנסיבית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים