שתף קטע נבחר

מקליקים נגד השנאה

דור המילניאלס של ארה"ב נלחם באנטישמיות בכלים ייחודיים. קבלו את כל האפקליקציות והפלטפורמות החדשות שיעזרו לנו להילחם בשנאה מבלי לצאת מהבית

לאורך השנים פוסט מלחמת העולם השניה, עולה השאלה, מה עשו יהודי אירופה בטרם יצאה המלחמה לדרך. כיצד הגיבו כשהייתה האנטישמיות בנסיקה עוד שנים קודם.

בימים אלו, כשאנחנו שוב עדים לאנטישמיות שמרימה את ראשה, אפילו בקרבנו, במדינה שאמורה להיות הליברלית בעולם, כולנו תוהים, כיצד נעצור את השנאה הגוברת. מה נעשה כדי שההיסטוריה לעולם לא תחזור על עצמה. בכנס The Time Is Now: Millennials Fighting Back Against Antisemitism התאספו כמה עשרות משפיענים יהודים מ-21 ארגונים פרו ישראלים, הפעילים ברחבי ארצות הבית, ודנו בשאלה שמטרידה את כולנו- כיצד נלחמים באנטישמיות?

 

את הכנס, שהתקיים בשבוע שעבר במנהטן יזמו ארבעה ארגונים יהודים גדולים: The Jewish Insider World Jewish Congress, Stand With Us, Israeli-American Council of New York.

 

במרכז הכנס נערך פאנל ובו השתתפו נציגים מארגונים פרו ישראלים שונים, לצד קונסולית התקשורת בקונסוליה הכללית בניו יורק, אלמוג אליכיס. אל הכנס הוזמנו כ-100 צעירים יהודים משפיענים מכל רחבי ארה"ב אשר דנו בשאלה כיצד ניתן להילחם באנטישמיות במאה ה-21, וגם קיבלו כלים על מנת להתמודד עם המאבק הנדרש.

 

בשיחה עם מארגן הכנס, ברייאן לייב, נכד לניצולי שואה, המשמש גם בין היתר כמנהל של "ארגון הקהילה הישראלית- האמריקאית" בניו יורק, הוא מסביר "בשנה האחרונה נרשמה עלייה מאוד מטרידה בגילויי האנטישמיות בארה"ב", הוא טוען בנחרצות. "ישנה עלייה של כ- 65% בשיעור האנטישמיות בניו יורק. זו מלחמה- יהודים חיים תחת מתקפה", אומר לייב בראיון ל"ידיעות אמריקה". עוד הוא מוסיף, כי "בסופו של דבר, זה לא רק בארה"ב, היום אנחנו כבר עדים לבעיה המדאיגה הזו בכל העולם. אנשים מתים כי שונאים אותנו". לייב, אשר נאם בכנס, נשמע נחוש להעביר את המסר לקהל הצעירים אשר נכח באולם: "זה הזמן שלנו, דור המילניום, להוקיע את הסרטן הזה שנקרא 'אנטישמיות' לפני שהוא יתפשט עוד ועוד בעולם," קרא.

 

דבד ()
משתתפי הכנס בניו יורק. The time is now

 

לחיבור למילניאלס יש תפקיד יחודי במלחמה מול השנאה הנושנה הזו. למילניאלס יש כלים חדשניים ואפקטיביים להילחם בבעיה כפי שלא היו מעולם: "הרשתות החברתיות", מסביר לייב "הן הזירה המרכזית שלנו. ישנן דרכים להשיב מלחמה באנטישמיות בטוויטר, ובפייסבוק. צריך להילחם גם ברחובות, אך העיקר הוא שצריך להיות במדיה". עוד אומר לייב בנחרצות: "כשטובחים ביהודים בבית כנסת בפיטסבורג, האם אנו חיים בשנת 2019, או בשנת 1939?" אמר לייב גם בנאומו בפאנל.

 

הנתונים מדאיגים. רק בניו יורק, על פי ה-NYPD ישנה עלייה של 83% במספר פשעי השנאה האנטישמיים.

 

בימים אלו, בהם גם האהדה לישראל בקרב הצעירים היהודים בארה"ב בירידה, ישנם כ- 50 אלף לוחמי רשת פרו ישראלים ברשתות- "כל אחד יכול", אשר מזהים את השנאה לישראל כחלק ממעלג האנטישמיות המתרחב. בכנס הוצגו אפליקציות שבאמצעותן ניתן להשיב מלחמה בחזית המדיה החברתית, מהנייד, ומכל מקום בעולם. האפליקציות פותחו על ידי ארגונים יהודיים והן משרתות מטרה אחת- כיצד כל אחד יכול להיות לוחם באנטישמיות:

 

ACT.IL 

אקט איי אל הוא פרויקט משותף למרכז הבינתחומי הרצליה (IDC – Interdiciplinary Center Herzliya) והארגון האמריקאי (IAC (Israeli-American Council – ארגון הקהילה הישראלית – אמריקאית) עליו דיווחנו לראשונה כאן ב'ידיעות אמריקה'. מטרתו לפתח את הקהילה הישראלית בארה"ב.האפליקציה מיועדת לתומכי ישראל, המעוניינים להתנגד לתכנים אשר מופצים על ידי תנועות החרם האנטי ישראליות, דוגמת ה- BDS.

אחד המאפיינים המעניינים באפליקציה הינו הקשר ההדוק בין מפתחיה, לבין צבא ההגנה לישראל. מתברר כי למעשה חלק גדול ממפתחיה הם קציני מודיעין לשעבר, שיצרו אפליקציה עם יכולות ייחודיות מעולם המודיעין הישראלי, אשר נחשב מהטובים בעולם.

כמו כן, לאפליקציה ומפתחיה יש משתפי פעולה רבים בעלי השפעה דוגמת ארגון Maccabee Task Force בראשות המיליארדר הנודע שלדון אדלסון שכידוע הוא גם תומך ישראל נלהב. ארגון זה שם לו למטרה להילחם באנטישמיות בקמפוסים ברחבי ארה"ב. אקט. אי. אל. היא אפליקציה סלולרית, הזמינה במכשירי IOS, מכשירים התמכים על ידי אנדרואיד.

 

CHANGE.ORG

האתר הדואג לכך שהשואה תילמד בכל בית ספר בארצות הברית. The Never Again Education Act

הוא ארגון המבקש ליצור תכנית לימודים משותפת עם המחלקה האמריקאית לחינוך ובמסגרתה ייחשף הנוער האמריקאי לשואה במסגרת תכנית הלימודים בבתי הספר. הארגון מבטיח לספק את המידע והכלים על מנת לקיים את האימרה הנודעת "לעולם לא עוד" הלכה למעשה. באתר עצומות שונות העוסקות בנושא השואה, וניתן גם ליצור עצומות חדשות. וכל אחד יכול לחתום ולהשפיע.

 

דבד ()
מסטארטאפ ניישן לאימפקט ניישן. מילניאלס נלחמים באנטישמיות

 

StandWithUs Action Center

הארגון הותיק, אשר הוקם עוד בשלהי האינתיפאדה השנייה, חרט על דגלו את הצגת ישראל בצורה מהימנה והוגנת. לאורך השנים אנחנו מדווחים רבות על היוזמות והפעילויות של הארגון וכעת הוא משיק גם אפליקציה אשר מושתתת על עצומות העוסקות בעניינים אנטי ישראלים בעולם. תמצאו באפליקציה קמפיינים קודמים כמו תמיכה באירווזיון, קמפיין נגד מכירת חולצות אנטי ישראליות ברשת, וקמפיינים עדכניים כמו מאבק נגד החרמת עסקי תיירות של יהודים, או קרנבל אנטישמי המתקיים בבלגיה.

 

אימפקט ניישן

במלחמה נגד האנטישמיות יש להתייחס לאלמנט החדש שדבק בה והוא השנאה למדינת ישראל. בראיון עם הקונסול לענייני תקשורת בקונסוליה הכללית בניו יורק, אלמוג אליכיס, שנאמה גם היא בכנס, מתארת אליכיס את האתגרים החדשים הניצבים בפני מערך ההסברה הישראלית בשנת 2019: "פעם היינו עסוקים בהסברה הישראלית. היום עלינו לשנות את החשיבה שלנו מ'סטרטאפ ניישן' ל'אימפקט ניישן'. כלומר, איך אנחנו, בתור מדינת ישראל תורמים לאנושות, והמשימה היא מורכבת". מסבירה הקונסולית. "הקהל הצעיר הוא הרבה יותר ביקורתי, אוהב לחקור בעצמו, חושב בעצמו. האתגר", היא מדגישה, "הוא להסביר את הסיפור הישראלי על כל מורכבותו: חרדים, חילונים, בדואים, להט"ב, שמאלנים, ימנים." "היום זה מאוד קשה, אין כמעט נושא שהוא דו מפלגתי. הכל קוטבי, הכל שחור ולבן".

 

אנו נקווה כי לכנסים הבאים בנושא יבחרו להגיע גם צעירים לא יהודיים אשר מאמינים כי האנטישמיות היא מגיפה של החברה, וכי בשנים הבאות נהייה עדים למגמת שיפור בכל הנוגע למאבק באנטישמיות בעולם. וגם לנו יש חלק לא מבוטל בכך. נמשיך לדווח

 

 

 

 

 


פורסם לראשונה 23/08/2019 05:44

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אנטישמיות בארה"ב.
צילום: רויטרס
מומלצים