שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ביחד מסביב לצלחת

    מה מתחשק לכם להכין היום? פתחו את המקרר, בדקו איזה גבינות יש לכם ובחרו את אחד מהמתכונים - ושיהיה בתיאבון

    בשיתוף תנובה

     

    ארוחה על שיפודים

    מצרכים

    2 ביצים

    4 כפות חלב

    קורט מלח

    2 כפיות שמן זית

    4 כפות גבינה לבנה או גבינת שמנת

    1 מלפפון פרוס

    גזר פרוס

    חופן עגבניות שרי (אם מאורכות - חצויות)

    טוסט מוכן, חתוך לריבועים

    חופן זיתים

    4 פרוסות עמק חתוכות כל אחת לשלוש רצועות

     

    איך מכינים

    1. טורפים ביצים עם חלב ומעט מלח.

    2. מחממים שמן במחבת ומכינים 2 חביתות.

    3. מורחים כל חביתה בגבינה, מגלגלים וחותכים למקטעים של 3 ס"מ.

    4. אם רוצים, קורצים בעזרת קורצנים קטנים פרוסות מלפפון וגזר.

    5. משחילים את המרכיבים - קוביות טוסט, ירקות, פרוסות חביתה מגולגלת וזיתים על השיפודים ומגישים.

     

    איור של ארוחה משפחתית (איור: Shutterstock)
    (איור: Shutterstock)

     

    עראיס גבינות בקלי קלות

    מצרכים

    6 מיני פיתות

    3 כפות שמן זית

    למילוי:

    100 גרם גבינה בולגרית מעודנת 16%

    100 גרם פתיתי גבינה צהובה או מוצרלה

     

    איך מכינים?

     

    1. שמים את מרכיבי המילוי בקערה, מערבבים ומועכים במזלג.

    2. חורצים את הפיתות 1/2 ס"מ מהשוליים וממלאים בתערובת הגבינות.

    3. מחממים שמן במחבת, מנמיכים ללהבה קטנה ומטגנים את הפיתות על צד אחד - לוחצים על הפיתה ומהדקים למחבת, עד הזהבה.

    4. הופכים ומטגנים באותו האופן את הצד השני עד שהפיתה זהובה והגבינות נמסו.

    מגשים מיד.

     

    לביבות אפויות ומשודרגות

    מצרכים

    2 ק"ג תפוחי אדמה קלופים

    1 שקית (200 גרם) פתיתי גבינה צהובה

    1 ביצה

    2 כפות קמח

    3 כפות עירית קצוצה

    קורט מלח

    קורט פלפל

    אגוז מוסקט

     

    איך מכינים?

    1. מחממים תנור ל-250 מעלות.

    2. מכינים שתי תבניות אפיה ובהן נייר אפיה מרוח במעט שמן.

    3. מגררים את תפוחי האדמה, סוחטים מהנוזלים ושמים בקערת ערבוב.

    4. מוסיפים לקערה ביצים, גבינה וקמח. מתבלים ומערבבים.

    5. מניחים בתבניות כפות גדושות מהתערובת, בעזרת כף יוצרים צורה עגולה של לביבות.

    6. אופים בתנור כ-15 עד 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

    7. מגישים עם גבינת שמנת בטעם טבעי מקושטת בעירית.

     

    פשטידת פסטה שכולם אוהבים

    מצרכים

    1/2 חבילת (250 גרם) פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן

    2 ביצים

    1 גביע (125 גרם) קוטג' 5%

    1/2 כוס פתיתי גבינה צהובה 

    1/2 כוס פתיתי בולגרית או פטה מפוררת

    1 כוס גרעיני תירס מופשרים

    1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

    1/2-1 כוס פרחי ברוקולי קטנים מבושלים במים רותחים 2-3 דקות

     

    איך מכינים?

    1. מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים קלות.

    2. בזמן בישול הפסטה טורפים יחד ביצים וגבינות. מוסיפים ירקות ומערבבים. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים. מעבירים לתבנית משומנת ואופים 40-30 דקות בתנור שחומם ל 190 מעלות עד שהמאפה יציב וזהוב.

     

     

    טוסט גבינה בטעם של עוד

    מצרכים

    תירס

    4 עלי חסה

    2 כפות רסק

    גבינה צהובה

    2 פרוסות לחם

     

    איך מכינים?

     

    1. לוקחים 2 פרוסות לחם ומורחים עליהן משני הצדדים קטשופ.

    2. שמים על הפרוסה גבינה, חסה, ותירס.

    3. מניחים את הפרוסות אחת על השנייה, ומכניסים לטוסטר ״משולשים״ או לטוסטר אובן עד שהגבינה נמסה (7 דקות בערך).

     

    בשיתוף תנובה





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים