שתף קטע נבחר

נזילת מים מהברז? כך תתמודדו

נזילת מים מאחד הברזים בבית יכולה להיות מאוד מטרידה, לעלות לכם בחשבון מים מנופח, ובמקרים מסוימים גם לגרום נזק לתשתיות הבית שלכם. כיצד מאתרים את מקור התקלה, מה תוכלו לתקן בעצמכם וכמה יעלה תיקון של אינסטלטור? אתר "המקצוענים" עם המדריך

ישנם לא מעט בברזים בבית, והסיכוי שתהיה תקלה באחד מהם הוא בהחלט גבוה. ברזים בכיורים, במקלחון, באמבטיה ואף בברז ההזנה של הדוד – יכולים לעלות לכם ביוקר. במקרה הטוב, חשבון מים מנופח. במקרה הגרוע, נזק לתשתיות הגג שיוביל לבעיות רטיבות שתתקשו מאוד להיפטר מהם. מה חשוב לבדוק, מה תוכלו לתקן בעצמכם וכמה יעלה תיקון של אינסטלטור? בדקנו.

 

      (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

נזילת מים מהברז

התקלה: לנזילת מים מהברז יש מספר סיבות. האחת, שהידיות עצמן לא נסגרות היטב כתוצאה מבלאי. השנייה, התפוררות של גומיות האטם. השלישית, הצטברות של אבנית או קורוזיה בתוך הברז.

 

מה עושים? אם יש לכם ידיים טובות, תוכלו לתקן את הנזילה בעצמכם. "אם מקור הנזילה הוא בידיות, יש לסגור את ברז ההזנה שמוביל את המים אל הברז עצמו, לפתוח את הידיות ולהחליף את גומיות האטם", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אם מקור הנזילה הוא בברז עצמו, יש לשחרר את ההברגה מציר הברז (החיבור שבין הצוואר לגוף הברז עצמו). יהיו מקרים שבהם הפתיחה תצריך שימוש במפתח שוודי. כעת, החליפו את גומיות האטם שבתוך הציר בגומייה חדשה. בעת סגירת הציר, ודאו שהסגירה היא הרמטית, כדי שלא תהיה נזילת מים גם לאחר החלפת גומיית האטם. ואולם, הימנעו מהפעלת לחץ יתר".

 

כמה יעלה התיקון? עלות התיקון היא 250-350 שקל. אם הברז כבר ישן במיוחד ומלא בחלודה, אין טעם לתקן את הנזילה, ומוטב להחליף את הברז.

 

      (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

נזילת מים מראש המקלחת

התקלה: אם גם לאחר שאתם סוגרים את הברז, המים ממשיכים לטפטף מראש המקלחת (הדוש), סביר להניח שמקור נזילת המים הוא בלאי של גומיית האטם, או התקנה לא נכונה שלה. במקרה כזה, לא רק שתהיה נזילת מים, אלא גם לעתים ירידה בלחץ המים.

 

מה עושים? כדי לפתור את התקלה בעצמכם, פשוט גשו לחנות לחומרי בניין או כלי בית, ורכשו גומיית אטם חדשה. מוקד השירות: "כדי לוודא שאתם רוכשים גומיה מתאימה, פתחו את ראש המקלחת (בסיבוב נגד כיוון השעון) ושלפו את הגומייה הישנה בעזרת מברג, וקחו אותה איתכם לחנות. לאחר הכנסת הגומייה החדשה פנימה, סגרו את ראש המקלחת סגירה מלאה, אך בעדינות ומבלי להפעיל לחץ יתר".

 

עוד כתבות בנושא:

כך תתמודדו עם ליקויים לאחר שיפוץ  

הכל על התקנת והחלפת דוד שמש 

הצפה בבית: המדריך לעזרה ראשונה

 

      (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

נזילת מים מברז ההזנה של הדוד 

התקלה: אם אתם סובלים מנזילת מים ליד הדוד, או באזור שבו הוא ממוקם, ייתכן שיש בלאי או הטצברות של אבנית בברז ההזנה של הדוד. תפקיד ברז זה הוא לשלוט על מעבר המים המגיעים מהצנרת אל הברזים בבית. ישנם ברזים שממוקמים ליד הדוד, אך דעו כי ישנם ברזי הזנה שממוקמים במרכזיית המים. הנזק שיכול להיגרם (מעבר לבזבוז מים של כשלושה ליטר ביום) הוא נזק לתשתיות הגג, שיגרום לכשלי איטום ולבעיות רטיבות ולנזק לציוד שלכם.

 

מה עושים? "אחת לחודשיים-שלושה כדאי לדאוג לפעולת מניעה: יש לפתוח את ברז ההזנה, כדי למנוע מצב שמצטברת בו אבנית או קורוזיה", ממליצים במוקד השירות. "זאת, משום שברז זה אינו נמצא בשימוש תמידי. אם הוא יישאר מקובע למשך זמן רב מדי, הוא יכול להיתקע ולהתקלקל, עד כדי מצב שבעתיד הוא יגרום לנזילות מים".

 

כמה יעלה התיקון? אין טעם לתקן ברז הזנה שהתבלה, ויש להחליפו. עלות ההחלפה היא 300-400 שקל, כשפערי המחירים יכולים לנבוע גם ממורכבות הגישה לגג. למשל, אם אין גישה נוחה והברז ממוקם בגג רעפים, תיתכן תוספת של כ-20 אחוז במחיר.

 

צריכים אינסטלטור? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  


פורסם לראשונה 02/09/2019 09:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים