שתף קטע נבחר

פיצוץ במו"מ עם הסתדרות המורים: האוצר יבקש צווי מניעה לשביתה

אתמול הפגינו עובדי ההוראה בתל אביב במחאה על תנאי העסקתם, ואז המשיכו במשא ומתן עם אנשי משרד האוצר - אך לא הגיעו להסכמות. בית הדין לעבודה יכריע אם להוציא צווי מניעה לשביתה המתוכננת ב-1 בספטמבר

 

 

המשא ומתן בין נציגי משרד האוצר לאנשי הסתדרות המורים התפוצץ היום בצהריים (שישי) לאחר יותר מ-24 שעות של דיונים אינטנסיביים. בשל כך, יבקש משרד האוצר מבית הדין לעבודה צווי מניעה לשביתה שמתוכננת ליום ראשון, 1 בספטמבר.

 

לאחר שבשעות הבוקר דיווחו גורמים בשני הצדדים על התקדמות משמעותית ואף הכנה של טיוטה שתעגן את ההבנות שהושגו, השתנתה המגמה, וגורמים המעורים במו"מ סיפרו על "צרחות" ועל הכנסת "עיזים" להסכם מצד האוצר. עם זאת, כחצי שעה לאחר פיצוץ השיחות, חזרו הצדדים אל שולחן המשא ומתן.

הפגנה של הסתדרות המורים, מוזיאון תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
הפגנת עובדי ההוראה, אתמול בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

  (צילום: דוברות משרד האוצר)
מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד, במהלך המו"מ(צילום: דוברות משרד האוצר)

  (צילום: דוברות משרד האוצר)
שיחות המו"מ בין האוצר למורים(צילום: דוברות משרד האוצר)

המו"מ נמשך אל תוך הלילה והבוקר בניסיון להגיע להסכמות - ובכך למנוע שביתה שתעכב את פתיחת שנת הלימודים תש"פ כסדרה. יותר משני מיליון תלמידים ותלמידות, בהם כ-168 אלף תלמידי כיתות א' שיעשו את צעדיהם הראשונים במערכת החינוך, אמורים להגיע ביום ראשון לבתי הספר והגנים ברחבי הארץ.

 

המגעים התקיימו במקביל על ידי שני צוותים, בירושלים ובתל אביב. זאת, לאחר שבתום דיון בבקשת המדינה למתן צו מניעה נגד שביתת המורים המתוכננת, שנמשך כחמש שעות, הורה בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב למורים ולאוצר להיכנס למשא ומתן על הנושאים השנויים במחלוקת ביניהם, ולדווח על תוצאותיו עד היום (שישי) ב-9:00 בבוקר.

 

לאחר מכן פנו הצדדים במשותף לבית הדין בבקשה לדחות את מתן התשובה במטרה להגיע להסכמות. גורמים המעורים בפרטי המשא ומתן דיווחו על התקדמות - בעיקר בנושאי הפנסיה וימי המחלה.

יפה בן דוד  (צילום: מוטי קמחי)
"מבקשים תמורה בעד עבודתנו". מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד (צילום: מוטי קמחי)

הפגנה של הסתדרות המורים, מוזיאון תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנה בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

 

פנסיה וחישוב ימי מחלה: הפערים מאחורי איומי ההשבתה

  

בבקשת משרדי החינוך והאוצר, שעמדו מאחורי הבקשה למתן צו מניעה, צוין כי דרישות ההסתדרות הן "ניסיון פסול ובלתי מידתי לשבש את מערכת החינוך בישראל, להפעיל לחץ ולכפות על המדינה בעיקר מתן הטבות כלכליות חדשות בתקופה רגישה, שבה מצויה המדינה מצויה בימי בחירות". בתוך כך, גורמים המעורבים במשא ומתן טוענים כי מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, לקח בימים האחרונים "צעד אחורה", וכי מידת מעורבותו במשא ומתן פחתה והוא מתנהל כעת בעיקר בין משרד האוצר להסתדרות המורים.

  ()
מסמך הארכת משך המו"מ

  ()

הפגנה של הסתדרות המורים, מוזיאון תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

הפגנה של הסתדרות המורים, מוזיאון תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

"אני פונה באופן אישי, בשם כל ציבור עובדי ההוראה בישראל, לבית הדין שיפסיק או ישקול בחיוב את השביתה שלנו ולא ייתן לנו צו מניעה", אמרה בדיון בבית הדין לעבודה מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד. "לא יכול להיות שעובדי ההוראה יהיו בני ערובה בפני המדינה - וימנעו את זכותו הדמוקרטית. היד שלי תרעד לחתום על הסכם שבו עובדי ההוראה לא יקבלו את הפנסיה שמגיעה להם".

 

אתמול הפגינו כ-2,000 עובדי הוראה ברחבת מוזיאון תל אביב במחאה על תנאי העסקתם. המפגינים קראו בין היתר "גננות הן לא הפקר" ו"גימלאים הם לא הפקר" ונשאו שלטים שעליהם נכתב: "די לעושק עובדי ההוראה" -"נאבקים על הזכויות שלנו".

 

בן דוד נאמה על בימת ההפגנה: "אנחנו לא מבקשים תרומות מאף אחד, אלא מבקשים תמורה בעד עבודתנו. זה המקצוע השוחק ביותר בישראל", אמרה. "עד עכשיו עובדי ההוראה עבדו גם כאשר עשקו אותם, הם המשיכו לתת מסירות עד אין קץ. יש גבול לכל תעלול – מדינת ישראל לא מכבדת את אנשי החינוך שהם חוד החנית של מדינת ישראל".

 

בן דוד הוסיפה לאיים בשביתה: "אנחנו לא נשברים כי אנחנו צודקים בדרך. נמשיך לדרוש וגם לקבל את מה שמגיע לנו. אם לא – לא נפתח את שנת הלימודים". לדבריה, "זהו תחילתו של מאבק, והמדינה תדע שאם צריך - גם ציבור עובדי ההוראה יצאו להפגנות כדי לקבל את מה שמגיע להם".


פורסם לראשונה 30/08/2019 07:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות משרד האוצר
שיחות המו"מ
צילום: דוברות משרד האוצר
מומלצים