שתף קטע נבחר

5 חודשים עברו, 54 אלף בעלי זכות בחירה נוספו: המספרים שלפני הבחירות

לפי הלמ"ס, בישראל חיים 5.8 מיליון איש בעלי זכות בחירה - עלייה של 0.8% ביחס לבחירות שנערכו באפריל. 79% מבעלי זכות הבחירה הם יהודים, 14% צעירים עד גיל 24. כמו באפריל: גם בעוד שבוע הנסיעה ברכבות ובאוטובוסים הבינעירוניים תהיה בחינם

 

 

צעירים ישראלים קיבלו אישור חריג להצביע בבחירות למרות שטרם מלאו להם 18 בניהם אביגיל הדר ()
בחו"ל כבר הצביעו. חצי מיליון ישראלים רשומים שם

ל-6,394,030 בני אדם יש זכות הצבעה בבחירות לכנסת ה-22, אבל הלשכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת היום (ג') - שבוע בדיוק לפני שהולכים לקלפי - כי אומדן בעלי זכות הבחירה החיים בישראל עומד על כ-5.8 מיליון. מאז הבחירות האחרונות באפריל גדל מספר בעלי זכות הבחירה המתגוררים בישראל ב-0.8%, שהם מעט יותר מ-50 אלף איש.

 

אחוז ההצבעה צפוי לרדת: הישראלים שטסים לחו"ל - והמרוויחים הגדולים

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

79% מבעלי זכות הבחירה המתגוררים בישראל הם יהודים, 16% ערבים (מוסלמים, נוצרים ודרוזים) ו-5% הם נוצרים לא-ערבים ותושבים ללא סיווג דת, שמרביתם עולים ובני משפחותיהם אשר אינם רשומים כיהודים במרשם האוכלוסין. חלקם של הערבים בקרב הבוחרים קטן מחלקם באוכלוסייה, העומד על 21%, משום שחלקם של הילדים במגזר הערבי גדול יותר מחלקם בקבוצות אוכלוסייה אחרות.

בעלי זכות בחירה בחלוקה לגילאים ()

בעלי זכות בחירה לפי מגזר ()

כ-14% מבעלי זכות הבחירה הם צעירים עד גיל 24, 30% בני 25-39, ו-31% בני 40-59. כרבע מבעלי זכות הבחירה הם בני 60 ומעלה. האומדן אינו כולל בני 18 ומעלה הרשומים במרשם האוכלוסין ואינם בעלי זכות בחירה לכנסת, בעיקר ערביי מזרח ירושלים והדרוזים ברמת הגולן. כמו כן, האומדן אינו כולל אזרחים ישראלים בעלי זכות בחירה אשר שוהים בחו"ל תקופה ממושכת.

 

על פי נתוני ועדת הבחירות המרכזית, מספר בעלי זכות הבחירה הרשומים בפנקס הבוחרים עומד על 6,394,030 איש. אומדן הלמ"ס נמוך בכ-570 אלף איש ממספר זה, הפרש של 10%, מאחר שהוא מתייחס לאוכלוסייה המתגוררת דרך קבע בישראל, ואילו בקרב הרשומים בפנקס הבוחרים, בהתאם להוראות חוק הבחירות, כלולים גם אזרחים אשר שוהים בחו"ל תקופה ממושכת. חלקם מאזרחים אלו נפטרו בינתיים בחו"ל ולא נמסרה הודעה על כך למרשם האוכלוסין. אגב, בבחירות הקודמות מספר בעלי זכות הבחירה היה 6,339,279 איש (פער של 54 אלף איש).

 

 
שיעור ההצבעה בבחירות ()

בתוך כך, ועדת הבחירות המרכזית הודיעה כי גם בבחירות הקרובות, כמו באפריל, הנסיעה בתחבורה הציבורית הבינעירונית תהיה בחינם לכלל הציבור, בשונה ממה שהיה עד הבחירות הקודמות. לפני כן רק מי שהיה רחוק ביותר מ-20 ק"מ ממקום הקלפי שלו לא נדרש לשלם עבורה. הנסיעה ללא תשלום תתאפשר ברכבת וב-630 קווי אוטובוס בינעירוניים, החל מהשעה 20:00 ביום שני, ערב הבחירות, ועד לתום פעילות התחבורה הציבורית ביום הבחירות. לרשימת קווי האוטובוס הפתוחים לנסיעה בחינם, ניתן לפנות למוקד המידע של משרד התחבורה במספר 8787*.

 

הנוסע באוטובוס של התחבורה הציבורית הבינעירונית יעלה לאוטובוס ללא צורך בכרטיס. הנוסע ברכבת, ימשוך "כרטיס נסיעה יום הבחירות" במכונת הכרטוס האוטומטית או בקופות הנמצאות בתחנות הרכבת. הזכאות להסעה לאילת וחזרה מאילת תתאפשר לאחר בדיקת זכאות ובכפוף לרישום מוקדם מול מרכזי מידע "אגד" במספר 2800*.

 

מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית, עו"ד אורלי עדס, ציינה כי בבחירות אלה גדל מספר הקווים הבינעירוניים הפתוחים לנסיעה בחינם והיא מצפה כי היוזמה שנקטה הוועדה להקל על אזרחי ישראל להגיע לקלפי בנוחות ובבטיחות, תעודד גם את אלה אשר יהיו מרוחקים ביום הבחירות מהקלפי בה הם רשומים, לממש את זכותם וחובתם להצביע בבחירות לכנסת ה-22.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים