שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    "אם לא הייתי חזאי, הייתי דיאטן קליני"
    דני רופ חולק את הסודות שלו לאורח חיים בריא ומסביר למה לא נזכה לראות אותו מסיים מרתון

    בשיתוף: דנונה מבית שטראוס

    שני ארד אצל דני רופ (צילום: עדי סגל)
    (צילום: עדי סגל)

     

     

    גולש הסקי הכי חם בביצה, שחקן טניס לשעבר וספורטאי בגוף ובנשמה. מאמין שהסוד לאורח חיים בריא טמון במינונים וביכולת לשחרר פה ושם. מוגזםבכלל חלם להתברג בעולם המלונאות אבל הכוכבים מסתבר, צפו לו קריירה אחרת, ואם תשאלו אותו (ואנחנו שאלנו) אין דבר שהוא יותר אוהב מהתחזית.

    שני, דיאטנית שטראוס, נכנסה בעובי המקרר של דני ועל הדרך ניצלה את ההזדמנות ללקט עוד כמה פרטים שלא ידענו על "החזאי של המדינה" כמו למשל מדוע, בניגוד למתבקש אצל גברים חסונים שחצו את גיל 40, לא נזכה לראות אותו מסיים מרתון.

     

     

    ספר לי הכל מההתחלה

    הייתי חזאי בצבא –אחר כך למדתי מנהל עסקים בבתי מלון שזה היה החלום, אבל החיים הובילו אותי למקום אחר. מבין כל הדברים שאני עושה על המרקע ומחוצה לו התחזית זה הדבר האהוב עליי, הבייבי שלי.

     

    מה הכי כיף בעבודה שלך?

     החופש והגמישות. אני יכול לעבוד בכל שעה ומכל מקום בעולם.

     

    מתי אתה מתעורר?

    אם אין לי מחויבות בוקר, אפילו ב-8:30.

     

    מה אתה אוכל בבוקר?

    פעם זה היה יוגורט דנונה 0-1.5% שומן עם 3-4 כפות שיבולת שועל. היום כשיש את היוגורט של דנונה PRO 20 גרם חלבון אני מוסיף רק 3-5 כפיות וזה מספיק לי.

     

    וממש לפני האימון?

    תמר מג'הול או בננה לאנרגיה.

     

    אימון ראשון?

    ב-11:00 אימון של שעה וחצי. קודם אימון משקולות (קרוב לשעה אם אני לא מפטפט) ואחר כך אירובי (חצי שעה). משתדל 3 פעמים בשבוע.

     

    אז מרתון זה מחוץ לתחום?

    לגמרי, גם לא "איש הברזל" או טריאתלון. זה לא מדבר אליי.

     

    מה אתה אוכל אחרי אימון?

    מנה גדולה של סלט מ-3 צבעים לפחות ו-200 גרם חלבון (חזה עוף /דג רזה) עם לימון שלם, מלח ופלפל. בלי שום רוטב, גם לא שמן זית, ובלי פחמימה.

     

    מכין את הסלט כל יום?

    לרוב קונה בבר הסלטים שצמוד לחדר הכושר.

     

    נשנוש?

     24 שקדים / 2 מנות פרי. לפעמים קרטיב דיאט.

     

    ארוחת ערב?

    בין פרוסה לשתיים של לחם קל, חצי קופסת קוטג' 3%, מלפפון בחומץ, סלט ירקות גדול, 3 ביצים קשות (אחת שלמה ושתיים רק את החלבון) וכף וחצי טחינה גולמית משומשום מלא. לקינוח, דנונה עם פרי.

     

    ארוחת לילה?

    5 אגוזי מלך.

     

    מתי אתה הולך לישון?

     1:00 וצפונה, כשאני לא צריך לקום מוקדם.

     

    חטא מותר?

     קוביית שוקולד מריר 85%. מקסימום 2.5 קוביות.

     

    ספורט אהוב?

    כדורגל. אני יו"ר עמותת האמנים של ישראל בכדורגל, שפועלת למען הקהילה. משחקים בממוצע פעמיים בשבוע.

     

    איך חיים עם כל הספורט הזה?

    בסופי שבוע ובחו"ל אני משחרר. לא מתאמן בכלל, לא משנה אם יש במלון את חדר הכושר הכי משוכלל בעולם. אני אפילו לא אכנס לראות. בסופ"שים יש כדורגל להנאה בלבד.

     

    תגדיר "לשחרר"

    אוכל פי שניים ממה שאני אוכל בארץ, כולל מאכלים שלא אגע בהם בשגרה, למשל צלעות ברוטב.

     

    אז חוזרים עם כמה קילוגרמים עודפים?

     להפך. כי אני הולך המון ברגל – כמעט 15 ק"מ ביום.

     

    החולשה שלך?

    חולה על גלידות מכל הסוגים מכל המינים וכמה שיותר. אני יכול לחיות על גלידות 24/7.

     

    גורו בריאות?

    יאיר להב.

     

    אם לא היית חזאי?

    הייתי מלונאי או דיאטן קליני. אני מתעניין בתחום בצורה מטורפת, אוהב לראות איך השומן יורד והשריר עולה. בעיניי ירידה אמיתית במשקל זה כשאתה רואה שההיקפים הוצרו.

     

    חופשה מועדפת?

    אני עושה 15/16 ימי סקי בשנה.

     

    ביג נו-נו?

    לא נגעתי בסופגניה 15 שנה.

     

    מאכלים שתמיד נמצא אצלך במקרר?

    קוטג' 3 אחוז או גבינת סקי, לחם קל, דנונה וביצים.

     

    אף פעם לא נמצא במקרר?

    גבינות עתירות שומן.

     

    אורח חיים בריא זה...

    תזונה נכונה, שינה, ספורט ומינימום סטרס.

     

    טיפ לקוראים?

    לדעת לשחרר כשצריך, בעיקר בחופשות. בגדול לא לוותר על הנאות החיים.

     

    קושי בשמירה על תזונה בריאה?

    רצון למתוק כל הזמן.

     

    תחביב?

    אני חובב גאדג'טים מושבע. יש לי אפליקציה חדשה שנקראת דני רופ ושעוסקת במזג אויר בארץ ובעולם.

     

    טיפ של שני:

    החולשה של דני היא גלידות. אז כדי לעשות לדני את החיים למתוקים ובלי רגשות אשמה, קבל מתכון לגלידת יוגורט PRO במעבד מזון.

     

    1. טוחנים יוגורט דנונה PRO במתיקות מעודנת עם כל פרי שאוהבים (קפוא).

    2. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך שעתיים.

    3. מערבבים שוב את הגלידה (אפשר באופן ידני, עם כף או מטרפה).

    4. מכסים בשנית ומקפיאים לשלוש שעות.

    הגשה: מניחים מנת גלידה בקערה, מעטרים בשברי אגוזים, צנוברים, שקדים או פירות טריים, ומתענגים.

     

     (צילום: עדי סגל)
    (צילום: עדי סגל)

     


    פורסם לראשונה 10/09/2019 15:51
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים