שתף קטע נבחר

העולים שמצביעים בפעם הראשונה: "זו המדינה שלי, לא מרגיש פה זר"

מיליונים מימשו את זכותם הדמוקרטית, חלקם לראשונה כישראלים מן המניין. אלכסנדר הגיע מאוקראינה: "אנשים לא מעריכים מה שיש, הגעתי למדינה ממש טובה". פאני עלתה משטרסבורג: "מתרגשת, שלחתי תמונה מהקלפי לחברים בצרפת"

משעות הבוקר יצאו מיליוני ישראלים כדי לממש את זכותם הדמוקרטית ולהצביע - ביניהם גם כאלו שזכו לעשות זאת בפעם הראשונה. חלק מהם הם עולים חדשים מארצות שונות ברחבי העולם, אשר מערכת הבחירות השנייה של 2019 - היא עבורם הראשונה כאזרחים מן המניין בישראל.

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

יום שבתון בבחירות: מי חייב לעבוד ולמי זה הכי משתלם?

 בגלל המצלמות: כך זינק תקציב ועדת הבחירות

 לפני שאתם מגיעים לקלפי: המספרים שמאחורי בחירות 2019

 

אחד מהם הוא אלכסנדר פצ'רסקי, שעלה לפני ארבעה חודשים מאוקראינה עם אשתו ובתו ומתגורר בבאר שבע: "אני מרגיש שזו המדינה שלי ולא מרגיש פה זר, ולכן זה לא מרגיש לי מוזר להצביע. אני מבין את הפוליטיקה הישראלית בעיקר בזכות שיחות עם חברים. אני מבין את הנפשות הפועלות, מכיר ואוהב את הפוליטיקה".

אלכס פיצ'רסקי ()
אלכס פיצ'רסקי. "אוהב את הפוליטיקה"

 פאני וולף  ()
פאני וולף. "שלחתי תמונה מהקלפי לחברים בצרפת"

פצ'רסקי סיפר: "לא ניסו לשכנע אותי למי להצביע, להיפך, כל מי שדיברתי איתו לא מרוצה ממה שקורה כאן או לא יוצא להצביע. אבל לדעתי אנשים לא מעריכים את מה שיש להם. הגעתי למדינה ממש טובה".

 

לדבריו, הוא חש את ההבדל בין מדינת מוצאו  לבין הדמוקרטיה הישראלית: "ההבדל הבולט ביותר הוא שבישראל לא 'קונים מצביעים' בניגוד למה שקורה באוקראינה, שם נותנים לאנשים אוכל כדי שיבואו להצביע למפלגה מסוימת. אני מרגיש שיש לי את היכולת להשפיע וחבל שיש אזרחים בישראל שלא יוצאים להצביע".

אריה בטיטו ()
אריה בטיטו. "פה אני מרגיש חלק מעם ישראל"

 אלכס פיצ'רסקי ()
מרינה קוזלובה. "מרגישה היטב"

אלפי יהודים עולים מדי שנה לישראל בסיוע "הקרן לידידות" שהשקיעה מאז הקמתה למעלה מ-200 מיליון דולר כדי לסייע בהעלאת יהודים, מכ-30 מדינות ברחבי העולם. פטריק שריקי, עלה מצרפת בסיוע 'הקרן לידידות' יחד עם אשתו ושלושת ילדיו וכיום הם מתגוררים בחריש. בתור תושב חוזר אלו הן הבחירות הראשונות שלו בארץ.

 

"אף אחד לא ניסה לשכנע אותי למי להצביע. אני מכיר את הפוליטיקה הישראלית היטב", הוא מספר. "מה שחשוב לי כשאני בוחר לאיזו מפלגה להצביע היא השאלה מי תשמור על צביונה של המדינה כמדינה יהודית. בעיניי כל מי שלא יהודי, רוצה להרוס את המדינה מבפנים. כל עוד אין אפשרות להרכיב ממשלה רחבה וחזקה נצטרך אפילו לגשת לבחירות נוספות. אני מרגיש שאני חלק מהעם היהודי והגיע הזמן שאתן את הקול שלי ואבטא את מה שאני חושב".

 

פאני וולף עלתה משטרסבורג שבצרפת בעקבות בן זוגה לו נישאה לפני חודשיים ומתגוררת בתל אביב. היא נתנה את קולה היום למחנה הדמוקרטי וסיפרה על ההתרגשות הגדולה: ״פעם ראשונה שאני מצביעה ואני מאוד מתרגשת שיש לי יכולת להשפיע אחרי כל כך מעט זמן שאני פה. שלחתי תמונה מהקלפי לכל החברים שלי בצרפת".

 

לדבריה, "בגלל בן זוגי הישראלי אני יודעת מה קורה פה ומכירה את המפה הפוליטית. הוא דיבר איתי על הצבעה אסטרטגית, אנחנו רוצים להחליף את השלטון. יש פה יוקר מחיה בניגוד לצרפת וצריך לשנות את זה. אני לא שוללת שתהיה כאן מערכת בחירות נוספת וזה מטורף בעיניי".

 

אריה בטיטו עלה מצרפת. בבחירות הקודמות אמנם כבר היה אזרח ישראלי, אבל נאלץ לשהות בחו"ל ביום הבחירות עקב נסיעת עבודה. בסבב הנוכחי של הבחירות החליט לבטל את נסיעת העבודה: "המשפחה שלי תמכה לאורך השנים בליכוד, אבל החלטתי הפעם לבחור במפלגה אחרת ולתת לה הזדמנות. בצרפת לא הרגשתי מחובר למדינה ופה אני מרגיש ממש חלק מעם ישראל. למדתי טוב את המפה הפוליטית ובדקתי את המצע של כל המפלגות וכך החלטתי".

 

מרינה קוזלובה עלתה מבלארוס בינואר 2019 ומתגוררת בפתח תקווה. היא הספיקה להצביע גם בבחירות הקודמות. "אני מרגישה בבית ומרגישה טוב להשפיע על הבחירות במקום שאני מרגישה בו בבית. התבלטתי למי להצביע אחרי הבחירות הראשונות אבל קיבלתי את ההחלטה לשמור על היציבות של השלטון. לא הופתעתי מהבחירות החוזרות, כי בישראל קצב החיים מאוד גבוה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים