שתף קטע נבחר

אפקט גרטה: מחאת תלמידים ב-150 מדינות

מסידני ועד ברלין, מלונדון ועד באר שבע: מאות אלפי תלמידים ברחבי העולם לא הלכו לבתי הספר. הם הפגינו למען עתיד כדור הארץ ונגד שינויי האקלים. צפו בתמונות מרחבי העולם

 

 

 

מחאה של נערה אחת בשבדיה נגד שינויי האקלים הפכה בחודשים האחרונים למחאה עולמית של תלמידים וצעירים נגד התחממות כדור הארץ. כמה ימים לפני שגרטה טונברג תנאם בוועידת האקלים של האו"ם בניו יורק, יצאו היום (ו') מאות אלפי תלמידים ברחבי העולם לרחובות והפגינו נגד אוזלת ידם של המנהיגים בנוגע לצמצום פליטות גזי החממה.

 

באר שבע (צילום: פרופ' עדי וולפסון)
באר שבע(צילום: פרופ' עדי וולפסון)

 

בישראל נערכו בין היתר הפגנות בירושלים, תל אביב, חיפה ובאר שבע. על אחד השלטים בתל אביב נכתב: "למה לי להיות תלמיד - אם לעולם אין עתיד?" בבאר שבע העמידו תלמידים פני מתים - על מנת להמחיש את הסכנה המרחפת מהתחממות כדור הארץ על עתיד האנושות.

 

בהפגנות ברחבי העולם נישאו שלטים ועליהם תמונות של טונברג, שנפגשה לפני כמה ימים עם נשיא ארצות הברית לשעבר, ברק אובמה. הנערה השבדית, המועמדת לזכות בחודש הבא בפרס נובל לשלום, התראיינה לכלי תקשורת רבים בארצות הברית כדי להעביר את המסר החשוב שלה.

ברלין (צילום: AFP)
ברלין(צילום: AFP)

אינדונזיה (צילום: AFP)
אינדונזיה(צילום: AFP)

אוגנדה (צילום: AFP)
אוגנדה(צילום: AFP)

יוהנסבורג (צילום: AFP)
יוהנסבורג(צילום: AFP)

פרנקפורט (צילום: EPA)
פרנקפורט(צילום: EPA)

קטוביץ' בפולין, העיר שאירחה את ועידת האקלים ב-2018 (צילום: EPA)
קטוביץ' בפולין, העיר שאירחה את ועידת האקלים ב-2018(צילום: EPA)

 

באוסטרליה הפגינו עשרות אלפי תלמידים בסידני ובמלבורן. "האוקיינוסים עולים וכך גם אנחנו", נכתב בשלט אחד שהוחזק בידי מפגין לבוש בתלבושת בית ספר במלבורן. תלמידים באוסטרליה מחו בין היתר על דבריו של שר האוצר, שאמר כי על התלמידים להישאר בכיתות ולא לצאת ולהפגין. אחת התלמידות הגיבה לדברי השר ואמרה: "הייתי רוצה לראות אותם בפרלמנטים שלהם מבצעים את עבודתם פעם אחת"..

 

ברחובות הערים בגרמניה הפגינו עשרות אלפי תלמידים. בשער ברנדנבורג בברלין עמדו שלושה פעילים על גושי קרח מתחת לגרדום מדומה.

 

לונדון (צילום: EPA)
לונדון(צילום: EPA)

ניירובי (צילום: EPA)
ניירובי(צילום: EPA)

סידני, אוסטרליה (צילום: EPA)
סידני, אוסטרליה(צילום: EPA)

אדינבורו, סקוטלנד (צילום: Getty Imagers)
אדינבורו, סקוטלנד(צילום: Getty Imagers)

ברלין (צילום: רויטרס)
ברלין(צילום: רויטרס)

קייב (צילום: רויטרס)
קייב(צילום: רויטרס)

פריז (צילום: רויטרס)
פריז(צילום: רויטרס)

 

בתאילנד רצו כ-200 תלמידים לעבר בניין המשרד לאיכות הסביבה. כשהתקרבו אליו הם נפלו על הקרקע והעמידו פני מתים. "זה מה שיקרה אם לא נעצור את שינויי האקלים עכשיו", אמר אחד ממארגני ההפגנה. 

 

בקניה צעדו כ-500 פעילים ברחובות בדרישה מהממשלה לבטל את התוכניות להקים תחנות כוח המופעלות באמצעות פחם מזהם. "בשמורת סמבורו חם מאוד, הדשא התייבש, יש מעט מים", אמר פרנסיס לנטל, צעיר שאחז תמונה של כדור הארץ בוכה. הפגנות נערכו בערים נוספות ברחבי העולם. 

 

יש לקוות רק שהתלמידים - שוויתרו על יום לימודים למען מאבק חשוב - יגרמו לשינוי, שמנהיגי העולם לא מסוגלים לעשות. בינתיים, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמורה לפרסם שורה של צעדים שארצה תנקוט כדי להפחית את פליטת גזי החממה.

 

אבל לא רק תלמידים הביעו מחאה. סודהסטרים הייתה החברה הישראלית הראשונה שהצטרפה לשביתה הגלובלית בעקבות משבר האקלים. החברה השביתה היום את מערכי השיווק וההפצה שלה בכל העולם, לרבות אתרי הסחר של החברה. מנכ"ל החברה העולמית, אייל שוחט, אמר: "אנחנו בשעת חירום בשל משבר האקלים ואיננו יכולים יותר להתעלם. זו אחריותנו כמנהיגים לשמוע את הדור הצעיר ולהגביר את המודעות למאבקם"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים