שתף קטע נבחר

הכינו את המקרר לארוחת החג - טיפים לסידור יעיל של המקרר והמקפיא

בין אם אתם מארחים בחג וצריכים לאחסן חומרי גלם בקירור, או שאתם צפויים לקבל ערימת קופסאות של שאריות מהארוחה, אתם צריכים להכין את המקרר כבר עכשיו. מה צריך לשמור בהקפאה ומה בקירור? איך שומרים על אחסון יעיל? ואם החלטתם להתחדש במקרר לקראת השנה החדשה, מהם המאפיינים שאתם צריכים לחפש, כדי לשמור על סדר ויעילות?

התקופה שלקראת ארוחת החג עשויה להיות כאוטית ומבולגנת - מי שלא מכין רשימה מסודרת של משימות לקראת האירוח, עלול להבין ששכח את חומר הגלם החשוב ביותר, רגע לפני הבישול. מי שצפוי להתארח אצל דודה שרה ולקבל הררי קופסאות מלאת כל טוב, צריך להכין את המטבח והמקרר כבר עכשיו. איך שומרים על אחסון יעיל במקרר? מהם הטריקים שלא הכרתם לסידור המקרר? ומה תוכלו למצוא במקררים המתקדמים של סמסונג, שיהפוך את סידור המקרר למשימה הרבה יותר יעילה, בריאותית וקלה?

 

איך מארגנים את המקרר כדי שתוכלו למצוא הכל בקלות ובמהירות?

מעבר למיקום הנכון של כל סוג מזון, כדאי ללמוד את הטריקים לניצול היעיל ביותר של נפח המקרר.

 

למשל, חשוב לאחסן מוצרים דומים במקומות קבועים. אפשר להגדיל ולשים תוויות על כל מדף, כדי שאף אחד מבני המשפחה לא יתבלבל.

 

הקצו למצרכים השימושיים ביותר מקום בחלק הקדמי והנגיש ביותר של המקרר, כדי ליהנות מגישה נוחה ומהירה. את מוצרי החלב הניחו במגש נשלף, כדי לבדוק בקלות את תאריכי התוקף ולא לשכוח את גבינת הקוטג' במשך חצי שנה בירכתי המדף האמצעי.

  (צילום: באדיבות סמסונג)
(צילום: באדיבות סמסונג)

אפשר אפילו להקדיש סלסלה ייעודית למאכלים עם תוקף קצר - כך תצמצמו את האפשרות לבזבוז מזון ככל הניתן. אפשר גם להכין אזור ייעודי ל'חטיפים בריאים' כדי שלא לגרום לבני המשפחה לעמוד מול המקרר הפתוח במשך דקות ארוכות בניסיון להבין מה אפשר לנשנש.

 

באופן כללי, כדאי לחלק את המקרר באמצעות כלים, מחיצות ותוויות ברורות, כדי לשמור על הסדר.

 

תוכלו למצוא אצל חברים וברשת אינסוף פתרונות יצירתיים ומוצרים משלימים לשמירה על סדר וטריות במקרר, כגון הפיכת קרטון הביצים הפתוח ל'מגש' עליו ניתן לאחסן בקבוקי רטבים הפוכים מוכנים לשימוש, או מכלים ייעודיים לשמירת עלים ירוקים, שעוזרים לשמור על הסדר ועל טריות מרבית.

  

איפה מאחסנים את הביצים? ומה בקשר לירקות ולפירות?

את הביצים הכי טוב לאחסון במיקום עם טמפרטורה קבועה, כלומר במדף האמצעי. מומלץ לאחסן אותן באריזת הקרטון המקורית.

 

רובנו נוטים למקם את החלב בדלת המקרר, אבל למעשה כדאי להניח אותו במדפים תחתונים ועמוק ככל הניתן, שם שוררות הטמפרטורות הנמוכות ביותר. שם כדאי לאחסן גם את היוגורט והשמנת החמוצה.

 

אחסנתם את הירקות והפירות ביחד עד עכשיו? מתברר שאת הירקות כדאי לאחסן במגירה עם לחות גבוהה, ואת הפירות דווקא במגירה עם הלחות הנמוכה ביותר. המכנה המשותף הוא שאת שניהם כדאי לאחסן באריזה המקורית או בשקית קשורה באופן רופף.

  (צילום: באדיבות סמסונג)
(צילום: באדיבות סמסונג)

עוד טיפ מנצח לשמירה על ירקות ופירות במקרר: שטפו אותם רגע לפני השימוש: אם הם ייכנסו למקרר עם שאריות של מים, הם עלולים לפתח עובש ולהוות כר פורה להתרבות חיידקים.

 

חמאה וגבינות רכות לא צריכות להיות קרות במיוחד, ולכן אפשר לאחסן אותן בדלת או במדף העליון. לאחר פתיחת האריזה המקורית, כדאי לאחסן במיכל אטום לאוויר.

 

רטבים, כמו קטשופ, מיונז, סויה וסלסה, נוטים להיות עשירים בחומץ ומלח, המשמשים בתור חומרים משמרים טבעיים, כך שניתן לאחסן אותם בדלת המקרר ללא חשש. באופן כללי, אין צורך לשמור שמנים בקירור, מלבד שמן אגוזים ושמן שומשום אותם ניתן למקם בדלת המקרר.

 

מיץ תפוזים מפוסטר יכול לשכון בדלת המקרר. אם סחטתם מיץ טבעי, אחסנו במדף התחתון, לשמירה על טמפרטורה נמוכה ככל הניתן.

 

טיפים מנצחים לשימוש יעיל במקפיא

במהלך כל השנה, ובמיוחד לפני ואחרי ארוחת החג, המקפיא נוטה להיות "חור שחור" של חומרי גלם, מזון מוכן וקינוחים קפואים. לכן, חשוב לשמור על סדר מיטבי גם במקפיא.

 

ראשית, כדאי להשטיח כל שקית ואריזה שאתם מכניסים למקפיא, כדי לנצל את המקום באופן מקסימלי. אם אתם משתמשים בקופסאות, בחרו קופסאות מלבניות ולא עגולות, משום שהן חסכוניות יותר במקום ואפשר להניח אותן אחד על השניה בצורה מסודרת יותר. מומלץ לכתוב באמצעות טוש על הקופסאות את תאריך ההקפאה ותכולת הקופסה.

 

כאשר קונים בשר ומקפיאים, כדאי להשאיר תווית או לכתוב על האריזה את סוג הבשר, כדי שלא לשאול את עצמכם 'האם זה הודו, בקר או עוף?' רגע לפני בישול המנה העיקרית לארוחת החג.

 

גם במקפיא, כמו במקרר, אפשר ומומלץ להשתמש בסלסלות, מגירות ומחיצות, שעושות הרבה סדר וגם עוזרות לכם להבין מה חסר ומה צריך לקנות בהקדם.

 

כדי לנצל בצורה מיטבית את המזון שאנחנו קונים, כדאי גם לדעת מה אפשר להקפיא: למשל, אפשר להקפיא לחם פרוס (וגם עוגות), כל עוד שומרים אותו באריזה אטומה.

 

בננות, תותים ופירות אחרים שמתחילים להתרכך - אפשר לחתוך ולהקפיא בקופסה אטומה. הטיפ הוא להניח שקית ניילון בין החלקים כדי שיהיה ניתן לשלוף אותם בקלות, ולהשתמש בהם להכנת גלידות מרעננות ושייקים צוננים.

 

מקררי 4 דלתות של סמסונג - כל הטכנולוגיות שיעזרו לכם לשמור על מקרר מסודר ויעיל

אחד מהטיפים הטובים ביותר לשמירה על מקרר מסודר, הוא בחירה בדגם הנכון. מקררי 4 הדלתות של סמסונג מציעים מאפיינים וטכנולוגיות שמייעלות את השימוש במקרר, ועוזרות לכם לשמור על סדר.

  (צילום: באדיבות סמסונג)
(צילום: באדיבות סמסונג)

לפני הכל, מקרר 4 דלתות של סמסונג עם מאפיין ה-Twin Triple, כולל מערכות קירור מופרדות לחלוטין, מכתיב לנו את הסדר מראש באמצעות חלוקה של סוגי המזון לתאים שונים וייעודיים. בנוסף, השימוש באנרגיה יעיל יותר, משום שאנחנו פותחים רק את האזור המסוים בכל פעם, ויכולים לאחסן מוצרים עם שימוש פחות תדיר באחד החללים האחרים.

 

המקררים של סמסונג מאפשרים לנו גמישות והתאמה פונקציונלית באמצעות שינוי ייעוד התאים, כך שלקראת אירוח ארוחת החג, אפשר להפוך את אחד מתאי ההקפאה לתא קירור, למשל.

 

בידוד מתקדם ונפח פנימי גדול במיוחד - טכנולוגיה חדשנית למניעת התפתחות חיידקים היא SILVER NANOשמאפשרת בידוד מתקדם וייחודי, שאפשרה עיצוב של מקרר עם דפנות דקות במיוחד, מה שנותן נפח פנימי גדול יותר. ברוב המקרים, דפנות המקרר עבות במיוחד, כדי לאפשר בידוד מספיק מול החום שבחוץ, אך סמסונג פיתחה את הפתרון הטכנולוגי לכך, והצליחה להציע לכם עוד מקום לאחסון בתוך המקרר, מבלי להגדיל את הגודל החיצוני שלו.

 

ללא התפתחות של חיידקים - טכנולוגיית SILVER NANO המשלבת חלקיקי כסף בתוך הפלסטיק של המקרר מונעת התפתחות חיידקים, עובש ופטריות. מניעת התפתחות חיידקים היא פונקציה חשובה לשמירה על בריאות כל בני המשפחה. בנוסף, ככל שהמזון נשמר טרי למשך זמן ארוך יותר, כך יש לנו גמישות גדולה יותר בסידור המקרר.

 

מקררי 4 הדלתות של סמסונג- שימוש יעיל ודיגיטל אינוורטר שקט וחסכוני במיוחד. לפרטים על מגוון הדגמים, היכנסו>>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים