שתף קטע נבחר

כל הצרות שמחכות לזוגות בתקופת החגים

חגי תשרי מסמלים תקופה של התחדשות וצמיחה, אבל דווקא כשזה מגיע לזוגיות, תקופה זו עשויה להפוך לסיוט. הלית אסא עם טיפים שיעזרו לכם להקדים תרופה למכה

הצילו, החגים הורסים לנו את היחסים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הצילו, החגים הורסים לנו את היחסים(צילום: shutterstock)

בניגוד לזוגות שמתרגשים מהחגים ומצפים להם, יש לא מעט אנשים שהחגים מעוררים אצלם חרדות, מתח ואי-נעימות שמשפיעים על מערכת היחסים. יש את אלו שרק מחכים לתכנן את הסעודה הגדולה ויש את אלו שחודשים מנסים לתכנן איך להתחמק ממנה. לפניכם עצות מקלות לאלו שנמאסו עליהם החגים.

 

ריבים בחלוקת התפקידים

לעתים בני הזוג מגיעים לחגים מותשים וכעוסים. כבר לפני החג הם חשים חוסר הוגנות וקושי בנושא חלוקת התפקידים המוגברת לפני החג. הקניות, הניקיונות או הסידורים השונים יוצרים עומס תפעולי על אחד מבני הזוג יותר מאשר על השני, דבר שיוצר ויכוחים ומריבות שגורמים להם לבזבז אנרגיה מיותרת.

 

מה עושים?

על בני הזוג לחלק ביניהם מראש את האחריות והתפקידים השונים, כדי להקל זה על זו בשבועות שלפני החג. עליהם להיות הוגנים ולבוא האחד לקראת השנייה ככל שניתן. חשוב גם לדעת לבקש עזרה ולהציע תמיכה. רק כך תוכלו לעבור בשלום את הימים הקרובים. 

 

מתחים מול המשפחה המורחבת

בחגים יש הזדמנויות רבות למפגש עם המשפחה המורחבת, אך יש כאלו שלא בדיוק מתמודדים היטב עם בני משפחתם או עם משפחתו של בן הזוג השני. כמו כן, לבני זוג ציפיות שונות לגבי השהות אצל המשפחה שלהם או של בן הזוג. יש שחושבים מראש על ריב אפשרי עם המשפחה, דבר שמשפיע על המוטיבציה שלהם ליהנות מהארוחה ואפילו להגיע אליה. 

 

מה עושים?

על הזוג לשוחח על הבעיות או הקשיים שהם חושבים שהם עתידים להיתקל בהם בארוחות, ולנסות לדבר יחד על איך ניתן להתמודד עם האתגרים השונים. זיהיתם את עצמכם? בדקו מהן הבקשות (ההגיוניות) של בני הזוג שלכם, על מנת להקל על השהות אצל המשפחה המורחבת, ובחנו האם ניתן להפחית בשעות הביקור החגיגי (לא בכל ארוחה חייבים להישאר 5 שעות), ואיך לעמוד לצד בני זוג שחשים מאוימים על ידי המשפחה המורחבת.

 

מומלץ להתחשב בבקשות השונות של בני הזוג שלכם, גם אם הן נראות לכם לא הגיוניות, ובעיקר לעמוד מאוחדים בהחלטות השונות. כמו כן, מומלץ לתכנן טבלת חג שנתית, שבה יש חלוקה הוגנת לגבי כל חגי השנה. הסכמה ותקשורת מונעת מראש תקריות לא נעימות.

איור של ארוחה משפחתית (איור: Shutterstock)
מקור לבעיות וחיכוכים. ארוחת חג(איור: Shutterstock)
 

חוסר תיאום בנוגע לזמן הפנוי בבית

זוגות רבים מתכננים את החופשות עד לפרטי פרטים, אך שוכחים לשתף זה את זו בתוכניות שלהם. האחד רוצה טיולים כשהשני רוצה מנוחה רבה בבית. האחד רוצה להספיק לצבוע את הבית כמו שהבטיח לפני חצי שנה, והשני מעוניין לארח... יש כאלו שמתכננים עד לפרט האחרון ויש כאלו שאוהבים את ההתנהלות הספונטנית.

 

מה עושים?

מומלץ לתכנן מראש את הכוונות הזוגיות השונות ולאזן ביניהן. תכנון טוב והוגן ימנע הפתעות מיותרות או לא נעימות לגבי הציפיות השונות שיש לבני הזוג בחגים. ספונטניים? נסו בכל זאת לאשר תוכנית או שתיים כדי להתגמש מול בני הזוג המתוכננים, ואם אתם נמנים על המתכננים, אנא השאירו פתח מילוט עבור הספונטניים שלא תמיד יודעים לחשב את צעדיהם מראש.

 

לסיכום, על בני הזוג להיות מודעים ולהבין שהתקופה הקרובה הולכת להיות מתוחה מהרגיל. עליהם לנשום נשימה עמוקה ולהשתדל לעבור את התקופה הזאת בכבוד, סבלנות וחיבה גבוהה מהרגיל. עליהם להבין שדווקא בתקופה שכזו, יהיה חכם להימנע מעימותים ולחשוב בחמלה על בני הזוג שנמצאים גם הם במתחים. מומלץ לשתף בציפיות ובחששות מתוך רצון להתמודדות הדדית ותמיכה. בנוסף, זו הזדמנות מצוינת להעניק זמן אישי הדדי למרחב נשימה, להיות הוגנים בחישוב הזמנים ולפרגן.

 

חג שמח ושנה טובה!

 

הלית אסא היא יועצת זוגית מוסמכת שיטת האימאגו ומומחית בליווי זוגות בפרק א' ופרק ב'.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
לא, אלוהים, לא בא לי ללכת להורים שלך בחג הזה
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים