שתף קטע נבחר

נגן סקסופון תובע: פוטרתי כי הקמתי ועד

סקסופוניסט טוען שמנכ"ל תזמורת ירושלים מזרח ומערב סיים את העסקתו בגלל התארגנות עובדים עצמאית. התזמורת טוענת מנגד: התביעה מופרכת

בתביעה שהוגשה לאחרונה לבית הדין לעבודה בירושלים על ידי נגד תזמורת ירושלים מזרח ומערב, דורש נגן סקסופון פיצויים של כ-330 אלף שקל עקב פיטוריו שלא כדין, ללא שימוע ותוך פגיעה חמורה בזכות ההתארגנות.

 

מדובר בתזמורת שהיא ממשיכת דרכה של התזמורת האנדלוסית שפורקה ב-2009. בתביעה, שהגיש באמצעות עו"ד ערן כהן, טוען נגן הסקסופון שבמשך ארבע שנות פעילותו בתזמורת (2018-2014) הוא אמנם סווג כעצמאי אך בפועל היה עובד מן המניין והשתלב בדיוק כמו העובדים השכירים. לדבריו הוא הפך חלק בלתי נפרד מהתזמורת, פיתח סגנון נגינה ייחודי שיתאים למוסיקה המזרחית-ערבית, רכש לשם כך סקסופון מיוחד ואף כתב לתזמורת יצירות וניגן סולו בהופעות.

 

לטענתו, כמה חודשים טרם פיטוריו הוא שוחח עם מנהל התזמורת והעלה בפניו תלונות מטעם הנגנים בנוגע לתנאי העבודה והשכר, ובכלל זה חוסר הביטחון התעסוקתי ששורר בקרבם בשל ריבויי פיטורים, השעיות ואי-שיבוצים למופעים, הטלת קנסות באופן שרירותי ועוד.

 

בתגובה הציע לו המנהל לקדם את זכויות הנגנים באמצעות הקמת ועד עובדים, ואף הפנה אותו ליו"ר איגוד האמנים בהסתדרות הכללית. לאחר שהתובע נפגש עם נציג ההסתדרות ועלה בו חשש לניגוד עניינים בהיותו מקורב למנהל ולמנכ"ל התזמורת, הוא החליט להקים ועד עובדים עצמאי ואף נבחר ברוב גדול לשמש כיו"ר.

 

אלא שלפי הנטען, מנכ"ל התזמורת לא היה שבע רצון מהמהלך שסתר את רצונו שהעובדים יתאגדו תחת ההסתדרות, ובשיחה שערך עם התובע הבהיר לו כי אין מקום לוועד עצמאי. בשיחה זו המנכ"ל השתמש במעמדו כנשק בפעם הראשונה, ואמר לו שממילא אינו יכול לשמש כיו"ר משום שהוא פרינלסר.

 

לאחר שנודע לחברי הוועד על השיחה הם חילקו לנגנים מכתב שניסה לחזק את ידיהם מול הלחץ שהפעיל המנכ"ל, אך לא חלפו חמש שעות והתובע פוטר לאלתר בהודעת טקסט – כשלדבריו הסיבה היחידה לכך היא פעילותו למען התארגנות עובדי התזמורת באופן עצמאי.

 

בתביעה נטען שמדובר בהתנהלות שערורייתית ובלתי חוקית, החל מהפגיעה בזכויותיו של התובע בסיווגו כעצמאי תוך שלילת זכויותיו הסוציאליות וכלה בפיטוריו המיידיים, ללא שימוע ומבלי שניתנה לו הזדמנות להשמיע את טענותיו.

 

בית הדין התבקש להורות לעמותת קרן אהבת קדומים, המפעילה את התזמורת, לשלם לו פיצויים של 328,752 שקל עבור הפרשי שכר, פיצויי פיטורים, זכויות סוציאליות, אי מתן הודעה מוקדמת, היעדרו של הסכם עבודה, פגיעה בזכות ההתארגנות, פיטורים שלא כדין וללא שימוע, הפרת חוזה ופיצויי הסתמכות עקב ביטול השתתפותו בקונצרטים ואירועים. בנוסף נדרשו בתביעה פיצויי הלנת פיצויי פיטורים, הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.

 

בכתב ההגנה שהגישה התזמורת באמצעות עורכי דין אמיר בשה ולירון בק ממשרד בשה, זבידה, סבוראי, הוכחשו טענות התובע, ונטען כי התביעה מופרכת כיוון שהתובע ויתר מרצונו על הצעה להפוך לשכיר, ובחר שלא להתחייב לתזמורת על מנת לשמור על חופש יצירתי ולהשתתף בפרויקטים אחרים. לכתב ההגנה צורף חוזה העסקה שמגדיר את התובע כנגן פרילנס.

 

עוד נטען כי ניסיון ההיאחזות של התובע בהתארגנות כעילה לקבלת פיצוי מקומם מאחר שעובדי התזמורת מאורגנים מזה שנים תחת הסתדרות העובדים הכללית.

 

  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד ערן כהן ממשרד מסדה-כהן ושות'
  • ב"כ הנתבעת: עוה"ד אמיר בשה ולירון בק ממשרד בשה, זבידה, סבוראי
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים