שתף קטע נבחר

איך תגרוף את הקופה בערב הפוקר הבא עם החבר'ה?

כשהקופה גבוהה, התשובה לשאלה לקפל או להשוות לא טמונה בקלפים אלא בהתנהלות של היריב. אינטואיציה היא הכלי לשחקנים שמבינים שפוקר הוא לא משחק קלפים אלא משחק של בני אדם

פוקר (iStock)
(iStock)

למה אתה משחק פוקר? בשביל הריגוש? בשביל הרווח? בשביל הצחוקים עם החבר'ה בשולחן הקבוע? אולי בשביל להתמודד עם המוח שלך ולקבל החלטות בזמן אמת בדיוק כמו, נאמר, שחקן טניס?

 

באופן אישי אני אוהב להשתעשע עם האינטואיציה שלי. דמיין את הסיטואציה שבה אתה נדרש לקבל החלטה בשולחן הפוקר. הקופה כבר גדולה ומפתה, וכל שיש לך הוא האופן שבו המוח שלך מפרש את נתוני השולחן. השחקן שמולך מניח הימור גדול, וכעת אתה צריך להבין אם היד שלך מספיק חזקה להשוות או שכדאי לחסוך עלויות.

 

החלטות מהסוג הזה, שאנו המקצוענים מכנים החלטה גבולית, הן מה שמפריד בין שחקן מרוויח למפסיד בערב נתון. האופן שבו שחקן יתייחס להחלטה כזו הוא מה שמפריד בין מקצוען לחובבן. זהו רגע השיא שעבורו אני משחק, הרגע שבו האדרנלין מגיע לשיא. שימוש נכון באינטואיציה יוביל אותך להחלטה שתכתיב את זיכרון הערב הזה ללא קשר למה שקרה בשולחן לפניו. זה הרגע להתעלות על עצמך בעוד שאר השולחן יוכה בתדהמה בשל ה־Call המדהים שלך או ה־Fold הגאוני — כי גם להתחמק מכדור צריך לדעת.

 

אז איך תעזור לעצמך לקבל את ההחלטה הנכונה? הנה כמה טיפים שיעזרו לך להשתמש באינטואיציה:

 

באופן מפתיע, מצב הרוח שלך הוא הגורם החשוב ביותר בהסתמכות על אינטואיציה. בכל ערב פוקר נתון אתה חשוף לסכנה, אכזבה ותסכול. לאופן שבו תגיב מבחינת מצב רוחך יש השפעה ישירה על אפקטיביות האינטואיציה שלך בהמשך הערב.

 

דמיין את שחקן הפוקר הטוב ביותר שיש בך. כיצד אתה יושב בכיסא? איך אתה מתנהג במהלך המשחק? כיצד אתה מקבל החלטות? נניח שהתמונה בראשך היא של גבר שהביטחון העצמי נשפך ממנו. הוא בא ליהנות. הרעיון הוא לשמור על הלך הרוח הזה בלי קשר למכות שספגת בשולחן. הנה מה שיש לחתן פרס נובל דניאל כהנמן לומר בנושא:

"ממצא יוצא דופן נוסף הוא ההשפעה העזה של מצב רוח על הביצוע האינטואיטיבי. חוקרים חישבו 'מדד אינטואיציה' על מנת להעריך את רמת הדיוק. הם מצאו ששיפור במצב רוחם של הנבדקים בעזרת מחשבות שמחות לפני המבחן הגדיל את רמת הדיוק ביותר מפי שניים. תוצאה מרשימה עוד יותר היא שנבדקים אומללים כלל לא היו מסוגלים לבצע את המטלה האינטואיטיבית בדייקנות. ניחושיהם לא היו טובים מניחושים מקריים" (מתוך "לחשוב מהר, לחשוב לאט", הוצאת כנרת).

 

דע את עצמך. הערך בכנות את מצב רוחך כדי להעריך עד כמה מומלץ לך כרגע להסתמך על האינטואיציה. אם אתה חש בטילט, בצורך עז להרוויח מהר או ב־Scared Money Mode, הימנע ממהלכים נועזים שעלולים להפוך אותך לכבש של השולחן. שחק ABC פוקר ואל תתיימר לנסות לקרוא את יריבך. באורח פלא, רוב השחקנים לא מסוגלים לזהות מצב כזה ומוצאים את עצמם במדרון חלקלק של סיכונים והפסדים.

לאחר שזיהית את המצב שבו אתה נמצא, הגיע הזמן לבחון את התחושה לגבי היריב. באופן טבעי שחקנים שונים בשולחן יעוררו אצלנו תגובות שונות. שחקנים שמעוררים בנו רגשות איבה, ולו מפאת העובדה שיש להם הרבה צ'יפים, עלולים לגרור אותנו להרפתקאות מחוץ לאזור הנוחות ולגרום לנו לקבל החלטה אינטואיטיבית שגויה מאחר שהיא נגועה ברגשות לא רלוונטיים.

 

אם אני שם לב ששחקן או שניים בשולחן מעוררים אצלי אי נוחות (בדרך כלל זו תחושה שכל יושבי השולחן שותפים לה), אני יודע שעליי להיזהר מלצאת נגדם לבלוף נועז או השוואה עם יד חלשה. מנגד, כשמישהו בשולחן מצחיק אותי או מצטייר אצלי כג'נטלמן, אני מזכיר לעצמי שבשולחן אין חברים ואני מתפנה לחשוב איך אוכל לנצל את סגנון המשחק שלו ביד הבאה. חשוב לציין שככל שיריב מסוים יותר הולך נגדך, האגו שלך ירצה להשוות את התוצאה ותתחיל לקחת סיכונים מיותרים בגללו. נטרל את האגו, והמשך בשלך.

 

אחרי שלמדת לשלוט במצב רוחך ולהימנע משיקולי אגו בשולחן, הגיע הזמן לבחון את אופן המשחק שלך לאורך זמן. בסיטואציות גבוליות מה קרה יותר? שילמת והפסדת או שילמת וצדקת? כנ"ל לגבי התקפלות ברגע קריטי — למרות שקצת יותר קשה לענות על השאלה האם צדקת או טעית מאחר שלרוב לא תראה את קלפי היריב.

 

שחקן צריך להכיר את עצמו. אם אתה זוכר מקרים רבים שבהם התהפכת במיטה בלילה שלאחר המשחק וניסית להבין מה גרם לך להשוות, דע שאתה מסוג השחקנים המשלמים. ולהפך, אם אתה בוכה על קיפולים, דע שאתה שחקן שמקפל יותר מדי.

 

מניסיוני בשולחנות, רוב שחקני הפוקר משלמים יתר על המידה מאשר מקפלים יותר מדי, ואם הייתי צריך להעיד על עצמי איני יוצא דופן. העובדה שהזכרתי לעצמי לפני סשן הפוקר הבא שאני מהמשלמים, תעזור לי לקפל ברגע שאני מרגיש שאין לי מספיק מידע בשביל לקבל החלטה אינטואיטיבית טובה. להבדיל, כאשר אני חש שמשהו לא מסתדר בסיפור של היריב, אני סומך על האינטואיציה שלי ומשלם. על כן אני נינוח מעת לעת לוותר במצבי הקיצון המעורפלים האלה. ברגע שאני מקפל, אני סומך על האינטואיציה שלי מתוך ידיעה ברורה שאם היו מבלפים אותי הייתי יודע. וזו רמת הביטחון העצמי ששחקן פוקר צריך לשאוף אליה.

 

אחרי ששאלנו את עצמנו את השאלות האלה, שמזכירות לנו מה משפיע על האינטואיציה שלנו, הגיע הזמן לקחת נשימה עמוקה, להתעלם מהסיטואציה המלחיצה ולשאול את עצמנו בצורה הכנה ביותר "מה תחושת הבטן אומרת לי?". ברגע שהתחושה חזקה לאחד הכיוונים, אנחנו למעשה נקבל את ההחלטה ברמה אינטואיטיבית ויהיה לנו ברור מהרגע הראשון מה אנחנו הולכים לעשות. למרבה הצער, ברוב הסיטואציות לא תהיה לך תחושת בטן ברורה, ובמצב כזה עליך לזכור שהאינטואיציה באה בנוסף לידע ולא במקומו. במילים אחרות, תנסה להשתמש בניסיון שלך בשביל לחשוב כמה אתה צריך להרגיש בנוח בסיטואציה הזו. זו תהיה הליבה של ההחלטה שלך, ועליה תלביש את תחושת הבטן שלך, לה תיתן משקל קטן יחסית בהחלטה.

 

לאינטואיציה בפוקר יש תפקיד מכריע ביכולת שלנו לקבל את ההחלטה הנכונה בהתאם ליריב שלנו, ולא בהתאם לעוצמת היד שלנו. זו הגישה הנכונה למשחק, משחק של אנשים ולא משחק של קלפים. הדרך לחדד את האינטואיציה בשולחן היא פשוט לשים לב איך כל אחד מהשחקנים בשולחן משחק. ככל שתיקח את המשימה הזו יותר ברצינות, האינטואיציה שלך תתגמל אותך יותר. ברוב המכריע של הזמן בשולחן, אנחנו לא לוקחים חלק פעיל ביד ולמעשה ממתינים שיחלקו לנו את היד הבאה. הזמן המת הזה הוא קריטי. יש לך אפשרות להתנתק מהסחות ולהתמקד במידע שיהיה חיוני עבורך בקבלת ההחלטה הבאה.

יש שני אלמנטיים מרכזיים שצריך להתמקד בהם:

 

א. שפת הגוף של היריב. השאלה המכריעה היא כמה השחקן מרגיש נינוח או לחוץ בכל סיטואציה. הרבה פעמים תהיה לך הפריווילגיה לצפות ביריב במהלך יד גדולה שהוא משחק, להעריך כמה לחוץ הוא מרגיש ואם יתמזל מזלך, לראות את היד שלו ולהפוך את ההשערות לעובדות — האם היה עם יד חזקה, כלומר יחסית רגוע, או אם יצא למהלך עם יד חלשה, מה שמאופיין בהרבה לחץ. גם בלי להבחין בסימן מסגיר כלשהו ששחקנים רבים מבצעים במהלך יד באופן בלתי מודע, העובדה שבחנת את היריב במהלך יד וראית באילו קלפים הוא החזיק, תעזור לאינטואיציה שלך להכריע מאוחר יותר אם הוא מתנהג בצורה שגרתית או חריגה.

 

ב. תבניות ההימורים של היריב. כשאני מסתכל על משחק פוקר אני רואה את מידת היצירתיות של שחקנים. כל שחקן מספר בתורו סיפור באיזו יד הוא מחזיק. הבחירה שלו מתי להמר — ולא פחות חשוב, כמה להמר — תעזור לאינטואיציה שלך להכריע אם הסיפור שהיריב מספר לך מתיישר עם סיפור אחר שראית אותו מספר, או שמא יש חור בעלילה. תרצה לשים לב לכמה היריב נוטה להחביא ידיים חזקות, וכמה הוא נוטה להפציץ כשהוא חזק ורוצה תשלום או כשהוא חלש ומנסה לגרום לך לקפל.

 

לסיכום, אותן החלטות גבוליות שניקלע אליהן במהלך הערב מזמינות אותנו לקחת את הזמן ולהשתמש בזיכרון שלנו כדי שיציף בפנינו כל פיסת מידע רלוונטית לגבי היריב. היכולת של שחקן להשתמש בזיכרון תיתן לו את הכלי החשוב ביותר לשחקן פוקר. כל שעליך לעשות הוא לשמור על רמת ריכוז גבוהה, להבין את השולחן, לנטרל את האגו והחשוב מכל — ליהנות.

 

 ________

הכותב הוא מייסד האקדמיה לפוקר ושלוש פעמים אלוף ישראל בפוקר.

פורסם לראשונה 02/10/2019 14:32
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים