שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    סוכה מתוקה
    הדיאטנית הישראלית מלוס אנג׳לס, קארין אדוני בן-דוד, משיקה ספר מתכוני קינוחים חדש בעברית, ולכבוד החג, מפנקת אותנו בכמה מתכונים מתוקים, כשרים ובריאים לנשנוש מתחת לסוכה. בתיאבון

    עוגת תפוז קוקוס

    20 מנות הגשה - 160 קלוריות למנה

     

    רכיבים:

    2 כוסות קמח שקדים

    3 ביצים

    ½ כוס דבש

    ½ כוס שבבי קוקוס לא ממותקים

    ¼ כוס מיץ תפוזים טרי

    ⅓ כוס שמן קוקוס

    כפית של אבקת אפייה

    כף של גרידת תפוז

    *אפשר לשלב שקדים פרוסים לקישוט

     

    הוראות הכנה:

    חממו את התנור ל350 מעלות, בקערה ערבבו דבש וביצים במהירות גבוהה במשך שלוש דקות. הורידו למהירות בינונית הוסיפו את אבקת האפייה, שבבי הקוקוס, מיץ התפוזים, וקמח השקדים וערבבו במשך דקה , הוסיפו את שמן הקוקוס ולבסוף את גרידת התפוז. אפו ל35 דקות, צננו והגישו.

     

    דהגהדגהדגה ()

     

    כדורי תמרים עם דבש קינמון ואגוזים  

    קינוח טבעי וקטן שמתאים למי שרוצה לחסוך את הקלוריות המיותרות בקינוחים רגילים.

    כל 2 כדורים שווים לפרי קטן

     

    רכיבים:

    כוס תמרים יבשים רכים כמו מג'הול ללא גרעינים

    1/3 כוס קשיו טבעי

    4 כפיות דבש

    1/3 כוס שקדים טבעיים

    1/3 כוס פיסטוק טבעי

    1/2 כפית קינמון

    4 כפות של מים

    1/5 כוס קוקוס טחון לציפוי

     

    הוראות הכנה:

    מרוקנים את הגרעינים מהתמרים

    מכניסים את כל החומרים, מלבד הקוקוס למעבד המזון

    טוחנים את הכל לעיסה אחידה

    יוצרים 20 כדורים שווים

    מגלגלים את הכדורים בצלחת קוקוס

    מקררים לפחות שעתיים לפני ההגשה

     

    דהגהדגהדגה ()

     

    בר שוקולד

    המתכון מכיל 12 מנות, כל מנה 135 קלוריות.

     

    רכיבים:

    חצי כוס שמן קוקוס

    רבע כוס קקאו

    3 כפות דבש

    כף חמאת שקדים ללא סוכר

    קורט מלח

    כפית תמצית וניל

    *לציפוי - שקדים או אגוזים

     

    הוראות הכנה:

    בקערה המיועדת לחימום הניחו: שמן הקוקוס, חמאת שקדים, דבש, תמצית וניל, אבקת קקאו ומלח.

    המיסו את כל החומרים ביחד במיקרו או על הגז באש נמוכה, עד שהכל נמס וערבבו היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

    הניחו את העיסה בצנצנות קטנות או בתבנית סילקון והכניסו לפריזר להקפאה

    אחרי עשר דקות, הוציאו מהמקפיא פזרו את השקדים מעל והחזירו חזרה למקפיא

    השאירו במקפיא עד שהעיסה קפואה.

     

     

    עוגיות קינמון ותפוח

    16 מנות, 92 קלוריות לעוגיה

     

    רכיבים:

    ⅓ תפוח מגורד

    4 כפות מחית תפוחים ללא סוכר

    כף שמן קוקוס

    2 כפות מייפל או דבש

    2 כפיות תמצית וניל

    כוס וחצי קמח שקדים

    חצי כפית קינמון

    חצי כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה

    קורט מלח

     

    הוראות הכנה:

    בקערה גדולה ערבבו את תפוח מגורד, רסק תפוחים, תמצית וניל, שמן קוקוס ודבש.

    בקערה נפרדת ערבבו את כל החומרים היבשים.

    ערבבו בעדינות את החומרים הרטובים עם היבשים, צרו 16 עיגולים קטנים ושווים, הניחו בתבנית אפייה עם נייר אפייה, ושטחו מעט את הכדור.

    אפו על חום של 350 כ-30 דקות, העוגיות יוצאות במרקם רך, צננו והגישו.

     

     

    כדורי שוקולד פאדג

    20 כדורים, 92 קלוריות לכדור.

     

    רכיבים:

    כוס אגוזי לוז קלופים

    4 תמרים מג׳הול

    רבע כוס חמאת קקאו מגורדת

    2 כפות אבקת קקאו

    2 כפיות תמצית וניל

    רבע כוס שוקולד מריר קצוץ

    קורט מלח

    כף מייפל סירופ

     

    הוראות הכנה:

    במעבד מזון הכניסו חצי כוס אגוזי לוז ותמרים על מהירות גבוהה ל 2 דקות,

    לאחר מכן הוסיפו את חמאת קקאו, קקאו , תמצית וניל, מייפל סירופ, מלח ותמרים על מהירות גבוהה ל- 2 דקות.

    הניחו נייר אפייה בתבנית אפייה, גלגלו 20 כדורים,

    הכניסו את הכדורים למקפיא לקירור. בינתיים, המיסו את השוקולד במיקרו או בקערה עם תחתית כפולה ( באן מרי ). זלפו את השוקולד בעזרת שקית או מזלף על הכדורים והכניסו לקירור במקרר.

     

    דהגהדגהדגה ()

     

    עוגת תאנים

     

    רכיבים:

    2 כוסות קמח שקדים

    כפית אבקת אפייה

    קורט מלח

    רטובים

    חצי כוס מייפל סירופ

    רבע כוס שמן קוקוס

    כפית תמצית וניל

    רבע כוס חלב שקדים

    שלוש ביצים

    6-8 תאנים טריות חצויות

     

    הוראות הכנה:

    חממו את התנור מראש לחום של 350

    ערבבו את המצרכים היבשים ביחד.

    בקערה נפרדת יש לערבב בבלנדר ידני: ביצים, מייפל, תמצית וניל, שמן וחלב שקדים למשך שתי דקות. ערבבו יחד את המצרכים היבשים והרטובים יחדיו.

    צקו את בלילת העוגה לתבנית עגולה משומנת היטב, הניחו מעל בצורה מעגלית את חצאי התאנים והכניסו לתנור לאפיה של 40 דקות.

    *ניתן להחליף את התאנים בשזיפים, אפרסקים או אגסים

     

     

     

    בספר החדש 40 מתכונים טעימים וכשרים עם התאמה לתזונת פליאו, קיטו וטבעונות.

    להזמנות:

    https://www.karinadoni.com/

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים