שתף קטע נבחר

המחאה באקוודור: עוצר כללי באזור הבירה

נמשכות המהומות האלימות בעקבות קיצוץ הסובסידיות ועליית מחירי הדלק. העוצר הלילי הורחב לכל שעות היממה, ואזור קיטו נמצא בשליטה צבאית. הנשיא לנין מורנו נאם בטלוויזיה: "נחזיר את הסדר לאקוודור"

 

 

על רקע המהומות האלימות באקוודור הכריז הנשיא לנין מורנו על עוצר מלא שייאכף החל מהלילה (בין שבת לראשון, שעון ישראל) – בשלב ראשון בבירה קיטו ובסביבתה, שיהיו תחת שליטה צבאית מלאה. בשבוע שעבר הוכרז על עוצר לילי בלבד, והממשלה הפנתה כ-75 אלף שוטרים וחיילים כדי לאכוף אותו. בעקבות החרפת האירועים, הוחלט כעת על הרחבת האכיפה לכל שעות היום.

 

נמצאים באקוודור? פנו אלינו במייל האדום של ynet

 

"אנחנו עומדים להחזיר את הסדר בכל אקוודור", אמר מורנו בהכרזה ששודרה בטלוויזיה. "הוריתי לכוחות הביטחון לנקוט צעדים באופן מיידי לבסס מחדש את הסדר באקוודור".

 

עוצר באקוודור בעקבות המהומות לאחר החלטתו של הנשיא לקצץ בסובסידיות - שהובילה לעלייה חדה במחירי הדלק (צילום: AP)
(צילום: AP)

עוצר באקוודור בעקבות המהומות לאחר החלטתו של הנשיא לקצץ בסובסידיות - שהובילה לעלייה חדה במחירי הדלק (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

ברקע האירועים הועברה בשבוע שעבר פעילות הממשלה מהבירה הנצורה קיטו לעיר הנמל גואיאקיל. המחאות האלימות במדינה, שבמסגרתן נעצרו מאות בני אדם, החלו לפני כשבועיים בעקבות ההחלטה של הנשיא לקצץ בסובסידיות - שהובילה לעלייה חדה במחירי הדלק. משרד האנרגיה מסר שכמה בארות נפט חדלו מייצור של 65 אלף חביות ביום אחרי שהמפגינים השתלטו על המתקנים. את ההפגנות מובילים איגודי תחבורה ומנהיגי קהילות ילידיות. בהפגנות דומות בהנהגת הילידים הפילו שלושה נשיאים באקוודור בעשורים האחרונים.

 

המדינה הדרום-אמריקנית, המונה 17 מיליון איש, נמצאת במבוי סתום מסוכן. מאז שהחלו ההפגנות התחבורה הציבורית כמעט אינה פועלת באזורים נרחבים וכבישים רבים נחסמו, מה שגובה מחיר כבד מכלכלת המדינה שגם כך אינה יציבה.

 

לאורך השבוע שודרו מראות של אלימות ברחובות, כולל עימותים עם כוחות הביטחון, הצתת ניידות, השחתת מכוניות, פריצה לחנויות ועוד. בכמה סרטונים מההפגנות תועדו שוטרים מכים מפגינים בשטח. המוחים מאשימים את הממשלה בהפרת זכויות אדם בניסיונותיה להפסיק את המחאה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
המחאה באקוודור, בשבוע שעבר
צילום: רויטרס
מומלצים