שתף קטע נבחר

דו"ח: עד 2024 - זינוק בשימוש באנרגיה ירוקה

על פי נתוני סוכנות האנרגיה הבינלאומית, ייצור האנרגיה ממקורות ירוקים יזנק בעולם ב-50% בחמש השנים הקרובות. רוב הגידול הצפוי מפאנלים פוטו-וולטאים

בעולם ממשיכים לחשוב ירוק: סוכנות האנרגיה הבינלאומית פרסמה אתמול (יום ב') דו"ח, שממנו עולה כי בחמש השנים הקרובות יזנק יצור האנרגיה ממקורות ירוקים ברחבי העולם בכ-50%.

 

 

על-פי הדו"ח, שכותרתו "מקורות מתחדשים 2019", צפויה עלייה של 1,200 ג'יגה-וואט בעולם בייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות. כיום, כך לפי הדו"ח, היקף היצור העולמי עומד על 2,500 ג'יגה-וואט, כך שבשנת 2024 יגיע היקף היצור הכולל ל-3,700 ג'יגה-וואט חשמל ירוק.

 

בדו"ח נכתב כי העלייה הגדולה ביותר צפויה ביצור חשמל על ידי פאנלים פוטו-וולטאים, שחלקם יותקנו על ידי מבני מגורים. העלייה הצפויה בתחום זה אמורה להגיע ל-60%. עוד מעריכים כותבי הדו"ח כי צפויה עלייה של 25% מייצור חשמל מטורבינות רוח המוצבות סמוך לחופי הים ו-4% בחוות טורבינות רוח הנמצאות בים.

 

אנרגיה ירוקה (צילום: shutterstock)
אנרגיה ירוקה(צילום: shutterstock)

 

עוד מעריכים כותבי הדו"ח כי בשנת 2024 יגיע היקף יצור החשמל מאנרגיות מתחדשות בעולם ל-30%. "מקורות מתחדשים הם המקור השני בגודלו כרגע לייצור חשמל, אך צריך להאיץ את פריסתם אם אנחנו רוצים להגיע ליעדי האקלים", אמר מנכ"ל סוכנות האנרגיה הבינלאומית, פתיח בירול.

 

ומה בישראל? בשבוע שעבר רשות החשמל ושר האנרגיה העניקו רישיון ייצור חשמל מאנרגיית השמש לשותפות "שניאור צאלים", שבבעלותה של שיכון ובינוי. ברשות החשמל אמרו כי רישיון זה יאפשר הפעלה מסחרית של תחנת הכוח הסולארית פוטו-וולטאית הגדולה בישראל לתקופה של 20 שנה. רויקט הענק שבנגב מורכב מ-360 אלף פאנלים סולאריים שמביאים את תחנת הכוח להספק מותקן של 120 מגה-וואט. למרות זאת, ישראל עדיין רחוקה מהיעדים שהציבה לעצמה בהסכם פריז ב-2015.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים