שתף קטע נבחר

המרגלת הרוסייה שוחררה מהכלא האמריקני - וגורשה

מריה בוטינה הואשמה כי פעלה להשפיע על המערכת הפוליטית בארה"ב בימי הבחירות ב-2016, ונידונה ל-18 חודשי מאסר. כעת עונשה קוצר - והיא שוחררה. כשהיא ניצבת במטוס שייקח אותה עוד היום למוסקבה אמרה: "זו הייתה חוויה כואבת ומתישה"

 

 

 

 

מריה בוטינה (31), שהואשמה בריגול לטובת רוסיה במהלך מסע הבחירות לנשיאות בארצות הברית ב-2016, שוחררה אמש (שישי) מבית הכלא בפלורידה. עונשה של הסוכנת, שנידונה ל-18 חודשי מאסר, קוצר בשל התנהגותה הטובה וחישוב זמן המעצר שבו הוחזקה. לאחר שחרורה, כשהיא ניצבת על המטוס שייקח אותה כבר היום למוסקבה, אמרה בוטינה כי היא שמחה מסיום הפרשה, והודתה לכל מי שתמך בה. היא הוסיפה כי זו הייתה: "חוויה כואבת ומתישה".

 

לאחר שחרורה ציינו עורכי דינה: "זה סוגר את הפרק על התביעה המנופחת שלא הייתה צריכה להתקיים. היא לא מרגלת ולא סוכנת חשאית".

 

  

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בוטינה, שהייתה בין היתר לפעילה למען זכויות נשיאת כלי נשק בארה"ב, נעצרה ביולי 2018 על ידי ה-FBI. היא הואשמה בכך שפעלה לבקשת בכיר רוסי במטרה ליצור ערוצי תקשורת נסתרים עם פוליטיקאים אמריקנים. ה"ניו יורק טיימס" דיווח אז כי היא ניסתה לארגן פגישות סודיות בין הנשיא דונלד טראמפ לבין מקבילו הרוסי ולדימיר פוטין, כאמור בתקופת מסע הבחירות לנשיאות ב-2016, כחלק ממבצע מודיעיני רוסי. עם זאת, באישומים שהוגשו נגדה לא מוזכר שמו של טראמפ.

 

 

מריה בוטינה אזרחית רוסיה הואשמה בריגול לטובת מוסקבה מסע בחירות טראמפ  ()
הסוכנת החשאית מריה בוטינה והרובים
 

פרשת המרגלת הרוסייה  - ידיעות נוספות:

ארה"ב: אזרחית רוסייה הואשמה בריגול לטובת מוסקבה

המרגלת הרוסייה "השתמשה בסקס להשגת קשרים"

דיווח: המרגלת הרוסייה נפגשה עם סטנלי פישר

 

בוטינה הכחישה תחילה את ההאשמות נגדה, אולם בהמשך הודתה בהן במסגרת עסקת טיעון. במהלך הקראת גזר הדין שלה נטען כי היא הביעה צער על מעשיה ואמרה: "הרסתי את החיים שלי". למרות טענות התביעה האמריקנית על פגיעה בביטחון הלאומי, היא התעקשה שלא הייתה לה כוונה לפגוע באיש.

בוטינה משפט (צילום: רויטרס)
בוטינה בבית המשפט האמריקני(צילום: רויטרס)

מריה בוטינה (צילום: AP)
"פעילה למען זכויות נשיאת כלי נשק בארה"ב", בוטינה(צילום: AP)

דונלד טראמפ מסיבת עיתונאים (צילום: AP)
טראמפ ופוטין בהלסינקי, שעות לאחר הודעת האישום(צילום: AP)

לפי מסמכים שהוגשו אז לבית המשפט, נטען כי בוטינה פעלה לבקשת הגורם - בין היתר באמצעות איגוד הרובאים הלאומי (NRA) וארגונים דתיים. במסמכים נכתב כי "ערוצים אלה יכלו לשמש את הפדרציה הרוסית כדי להשפיע על דעת הקהל בארה"ב ולקדם את האג'נדה הרוסית". 

 

בעבר זוהה אותו גורם כאלכסנדר טורשין, סגן מושל הבנק המרכזי של רוסיה ודמות בכירה במפלגתו של פוטין, שנהיה לחבר באיגוד הרובאים ב-2012, ושמו נקשר גם לשירותי הביטחון של רוסיה ולפשע המאורגן. טורשין הוא אחד מפקידי הממשל הרוסי והאוליגרכים שהוטלו עליהם סנקציות השנה בשל פעולות שונות הכוללות ניסיון לערער את הדמוקרטיות המערביות.

 

ההודעה על האישום אשתקד הגיעה שעות לאחר פגישתם של טראמפ ופוטין בהלסינקי - שדחו מיידית את הטענות, אף שסוכנויות המודיעין האמריקניות קבעו שנה קודם לכן כי רוסיה חיבלה במערכת הבחירות. בין השאר, באמצעות פריצות למחשבי המפלגה הדמוקרטית במטרה להביא להפסד הדמוקרטים והמועמדת שלהם לנשיאות הילרי קלינטון, ולניצחון של טראמפ.

 

בוטינה: פוליטיקה ורובים, סיביר ולאס וגאס

לפי מידע ברשתות החברתיות, מריה בוטינה נולדה בשנת 1988 בדרום סיביר. היא למדה מדעי המחשב באוניברסיטה, ונאמר עליה כי הייתה "חובבת כלי נשק מילדות". בהמשך הפכה לפעילה פוליטית שעסקה בין היתר בקידום זכויות האזרח.

 

בוטינה, שנהגה לנסוע הלוך ושוב לארה"ב, אף השתתפה לפי הדיווחים בכנס קמפיין בחירות של טראמפ בלאס וגאס. שם, היא שאלה את איש הנדל"ן שעתיד להפוך לנשיא על עמדותיו בנוגע לסקנציות האמריקניות שעמדו אז נגד רוסיה.

 

ב-2016 היא עברה להתגורר בארה"ב באמצעות ויזת סטודנטים שקיבלה ללימודי תואר שני באוניברסיטה בוושינגטון. כאמור, ביולי 2018 היא נעצרה ובהמשך הואשמה והורשעה בעבירות שיוחסו לה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ICE, רויטרס
מריה בוטינה לאחר שחרורה
צילום: ICE, רויטרס
מומלצים