שתף קטע נבחר

נזילות מים בגשמים הראשונים? כך תתמודדו

רטיבות בתקרה, בקירות או בחלונות? הגשם התייצב אתמול בזמן, בדיוק על פי שעון החורף. זה הזמן לדאוג לכל מה שהייתם אמורים לדאוג לו כבר בקיץ. אתר "המקצוענים" עם טיפים של הרגע האחרון, שיעזרו לכם לעבור את העונה הרטובה עם בית יבש

הגשם תפס אתכם לא מוכנים? אז כנראה שאתם אנשי הרגע האחרון. כמו ישראלים רבים, שמחכים לגשם כדי לגלות את הנזילות שהיו שם גם בחורף הקודם. הבטחתם לעצמכם לתקן הכל בקיץ והייתם עסוקים עם הילדים בחופשה? הסדקים וכשלי האיטום מחכים לכם בדיוק באותו המקום.

 

הנה כמה דברים שכדאי לעשות מדי אחרי שהשמש מגיעה לבקר לכמה ימים. מה חשוב לבדוק לפני וכמה זה עולה? לפניכם סקירה של כמה מושגים בסיסיים שכדאי להכיר, והשוואת מחירים הנהוגה בשוק.

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

איטום הגג

אם הגג שלכם הוא כזה שניתן ללכת עליו בצורה בטוחה, ועדיין לא עליתם לבדוק שהוא מוכן לחורף, זה הזמן. יש לבדוק שתשתית האיטום לא נפגעה. אם הגג נאטם בזפת, לוודא שאין בה סדקים.

 

אם הוא נאטם ביריעות ביטומניות יש לוודא שהיריעות לא התנפחו או השתחררו זו מזו, בייחוד באזור הרולקות (האזור שמחבר בין משטח הגג לקירות המעטפת שלו – מעין פאנלים). במקרה של תקלה, יש למלא את הגג בשכבת זפת נוספת, כשהגג יבש לגמרי.

 

אם מדובר ביריעות, הרי שיש לחבר את היריעות שהתנתקו על-ידי הלחמתן, או החלפת היריעות שאיבדו מהאפקטיביות שלהן.

 

בגג רעפים, יש לוודא שאין רעפים שבורים או רופפים, ובמידת הצורך לאטום כשלי איטום עם חומרים אקריליים או פולימריים באמצעות מריחה על גבי הרעפים.

 

יש לבדוק שעלים לא הצטברו על פתחי המרזבים, כדי שיתאפשר מעבר מים נוח.

 

בכל מקרה, במקרה של גגות רעפים, חשוב להזמין בעל מקצוע עם היתר עבודה בגובה, ולא להקל ראש בעניין. יש לוודא שהאישור שלו בתוקף, ושיש לו את הביטוחים הנדרשים. במקרה של אסון, חלילה, אתם אלו שתישאו באחריות עבור כל נזק שיגרם לו. הימנעו מהגשת סולם, ודאגו שהוא יגיע עם הציוד המקצועי שלו.

 

זאת, משום שבמקרה של רשלנות בהעמדת הסולם או בתקלה בסולם עצמו, האחריות לגרימת נזק תהיה שלכם. לטפס בעצמכם לגג רעפים, זו לא אופציה, כמובן. מדי שנה מוצאים את מותם אזרחים שהתחכמו וניסו לפתור את התקלה לבד, והחליקו. זה קריטי בגג רעפים ישן עם שיפוע גדול, שבו גם אם אתם הכי זהירים, אתם יכולים להחליק כשאתם דורכים על עלים רטובים או על רעף לא יציב.

 

כמה זה עולה? "תיקון מקומי ביריעות ביטומניות יעלה לכם 500-1,500 שקל", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "איטום במשחה אקרילית יעלה 30-70 שקל למ"ר ואיטום במשחה פוליאוריטנית יעלה 50-75 שקל. תיקון גג רעפים יעלה 250-450 שקל למ"ר, ומשתנה בהתאם לגובה ולשיפוע הגג".

 

את המחירון המלא בתחום האיטום תוכלו לראות כאן.

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

איטום קירות  

אם גיליתם סדקים בקירות חיצוניים, הרי שיש לדאוג לאטום אותם בצורה מקצועית, שכן הנזק שייגרם הוא כזה שיעלה לכם ביוקר. קיימים בשוק חומרים גמישים (אקריליים או פולימריים), אשר מאפשרים לסדק להיות דינאמי, אך יחד עם זאת למנוע חדירת מים אל תוך המבנה.

 

יש לנקות את הסדק משאריות אבק ולכלוך. מומלץ למרוח תחילה פריימר (חומר מקשר), אשר תפקידו לאפשר היאחזות טובה יותר של חומר האיטום.

 

אם האיטום בשיטה זו לא עוזר, והסדק חוזר ונפער, יש צורך באיטום עם בטון ורשת, לרוב כשמדובר בסדקים הנובעים מתזוזות בקרקע.

 

כמה זה עולה? "איטום קיר חיצוני יעלה 1,000-2,000 שקל, כשהמחיר מתייחס להתזת סילר על קיר אחד בשטח של 10 מ"ר", אומרים במוקד השירות. "שימוש בציוד סנפלינג עלול לייקר את עלות העבודה בשיעור של 1,500-2,000 שקל. איטום תפר התפשטות (סדק גדול במיוחד), יעלה לכם 35-65 שקל למ"ר".

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ניקוי מרזבים

תחזוקה מונעת של המרזב יכולה למנוע נזק של עשרות אלפי שקלים. זאת, משום שהיא מונעת הצפת מים בגג, המובילה לחלחול של המים אל שכבות האיטום ופגיעה בתשתית הגג ובקירות הפנימיים.

 

מה עושים? יש לבצע שטיפה של המרזב כדי לפתוח את הסתימות ולהסיר משם את הלכלוך, העלים, השקיות והחול שהצטברו שם במהלך הקיץ הישראלי המאובק. שיטה זו מתאימה למרזבים חיצוניים.

 

במרזבים פנימיים, הנמצאים בתוך הקיר, במקרה של שיפוץ בסביבת המרפסת וקידוח בקיר שבו עובר המרזב, יכול להיגרם נזק למרזב. במקרה כזה, עלות התיקון גבוהה משמעותית, ולעתים אף תצריך הוספת מרזב חיצוני חדש, בשל היעדר יכולת לתקן אותו.

 

בהקשר זה, כדאי לגזום עצים גבוהים, בייחוד אם יש להם ענפים נשירים בקרבת פתחי המרזב. כמו בסעיף על תיקון גגות רעפים, גם במקרה זה אל תזמינו חאפר. חשוב שבעל המקצוע יהיה בעל היתר עבודה בגובה ומחזיק בביטוחים הנדרשים.

 

כמה זה עולה? "ניקוי מרזב יעלה 50-250 שקל למטר אורך, כשהמחיר מתייחס למרזב באורך של ארבעה מטרים לפחות, ועשוי להשתנות בהתאם לגובה הגג ולמורכבות הגישה לפתחי המרזב", אומרים במוקד השירות.

 

עוד כתבות בנושא:

איטום דירות מגורים: מה חשוב לדעת?  

מה חשוב לדעת על איטום גגות?  

סימנים של רטיבות

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

איטום חלונות  

אחד מכשלי האיטום הנפוצים גורמת לא רק לחדירת מים אלא גם לחדירת אוויר קר בבית. אם יש לכם תריסים ישנים, ודאו שהשלבים שלהם תקינים, והחליפו את התריסים השבורים במידת הצורך.

 

אם עבר זמן רב מאז החלפת דבק הסיליקון שסביב הזכוכית, זה בדיוק הזמן לחדש אותו. בכל מקרה שבו אתם אוטמים מחדש, ודאו שחומר האיטום הישן הוסר לגמרי, נקו את המשטח ורק לאחר מכן הדביקו את חומר האיטום החדש.

 

בדקו שפתחי הניקוז במסילה של החלון לא נסתמו, ובמידת הצורך נקו אותם, כדי לאפשר מעבר חופשי של מים. אחרת, במקרה של הצטברות מים במסילה, הדרך אל קירות הפנים של הבית קצרה.

 

נקודת תורפה נוספת היא החיבור שבין קיר המבנה לאדן החלון. במקרה זה יש לאטום מחדש עם רובה או עם חומר איטום גמיש.

 

כמה זה עולה? מוקד השירות: "איטום חלון יעלה 250-500 שקל למ"ר, ומתייחס לתיקון של חלון אלומיניום ואינו כולל תיקון של כיס החלון".

 

צריכים קבלן איטום? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

פורסם לראשונה 27/10/2019 11:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים