שתף קטע נבחר

פעילי חיזבאללה תקפו מפגינים בביירות, רה"מ צפוי להתפטר

גברים חמושים במקלות תקפו מפגינים בבירה הלבנונית והרסו מחנה שהקימו בכיכר מרכזית. תומכי חיזבאללה התעמתו עם מפגינים שחסמו כביש ראשי. גורמים רשמיים: "ראש הממשלה יתפטר"

ראש ממשלת לבנון, סעד אל-חרירי, מתכוון להתפטר מתפקידו בעקבות הפגנות הענק שמשתקות את המדינה. כך מסרו בצהריים (יום ג') שני גורמים לבנונים רשמיים. אחד הגורמים הוסיף כי אל-חרירי עשוי להודיע על התפטרותו היום או מחר. בחשבון הטוויטר הרשמי של ראש הממשלה נמסר שאל-חרירי יישא נאום היום בשעה 16:00. עימותים פרצו במרכז ביירות בין פעילי חיזבאללה למפגינים.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

 

ראש ממשלת לבנון סעד אל חרירי מחאה מפגינים (צילום: רויטרס, AFP)
אל-חרירי והמפגינים(צילום: רויטרס, AFP)

בצהריים, פעילי חיזבאללה בחולצות שחורות וחמושים במקלות תקפו מפגינים במרכז ביירות והרסו מחנה שהקימו המוחים בכיכר מרכזית. כמה אוהלים של המפגינים הוצתו. כוחות הביטחון נפרסו באזור. רשת "סקיי ניוז" בערבית דיווחה על עימותים בין כוחות הביטחון לפעילי חיזבאללה שניסו למנוע ממפגינים להגיע למוקדי המחאות.

 

מוקדם יותר התעמתו תומכי חיזבאללה וארגון אמל עם מפגינים במחסום בכביש ראשי בבירה ביירות. התקרית החלה כשתומכי הארגונים השיעיים היו בדרכם אל מחנה מחאה שהקימו המפגינים על גשר בבירה, בניסיון לאלץ אותם לפתוח את הכביש. עד ראייה סיפר שתומכי הארגונים השיעיים הפילו את האוהלים של המפגינים והמשטרה נאלצה להתערב.

פעילי חיזבאללה הורסים אוהלים בביירות  ()
חלק מהאוהלים הוצתו. פעילי חיזבאללה הורסים אוהלים של המפגינים בביירות

פעילי חיזבאללה הורסים אוהלים בביירות  ()

פעילי חיזבאללה הורסים אוהלים בביירות  ()

פעילי חיזבאללה הורסים אוהלים בביירות  ()

פעילי חיזבאללה הורסים אוהלים בביירות  ()

בשבוע שעבר הציג אל-חרירי את תוכנית החירום שהבטיח למפגינים. שורת הרפורמות כללו בין השאר התחייבות שלא יוטלו מסים חדשים בשנת התקציב הבאה, וששכר הפוליטיקאים יקוצץ ב-50%. עד כה הממשלה לא מילאה את הדרישה הראשית של המוחים: להתפטר.

 

אתמול הזהיר נגיד הבנק המרכזי של לבנון שכלכלת המדינה עלולה לקרוס בתוך ימים ספורים, אם לא יימצא פתרון שישים סוף להפגנות. הבנקים בלבנון סגורים כבר עשרה ימים. גם בתי הספר ובתי עסק רבים מושבתים.

 

לבנון הפגנות מחאה ביירות (צילום: EPA)
דורשים שהממשלה תתפטר. מפגינים בביירות(צילום: EPA)

לבנון הפגנות מחאה ביירות (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הפגנות בלבנון (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הפגנות מחאה ביירות לבנון  (צילום: AP)
(צילום: AP)

מחאת הענק בלבנון נגד השלטון והמצב הכלכלי הקשה, שהתחילה לפני 13 ימים בעקבות "מס הווטסאפ", ממשיכה לשתק את המדינה. המפגינים טוענים שהשלטון המושחת בלבנון מקרב את המדינה לקריסה כלכלית, ולמצב שלא נראה מאז מלחמת האזרחים שהסתיימה ב-1990. לבנון היא אחת המדינות עם החובות הגבוהים ביותר בעולם - יחס חוב תוצר של 152%.

 

הרפורמות של ממשלת אל-חרירי כוללות תרומה של 3.4 מיליארד דולר מהבנק המרכזי והבנקים המסחריים, כדי לסייע בכיסוי הגירעון בתקציב של השנה הבאה. קרן המטבע הבינלאומית בחנה את הרפורמות, ומסרה שהתוכנית נכשלת בניסיון להרגיע את הלבנונים הזועמים ואת הנושים הזרים.

 

הבנקים הלבנוניים הודיעו אתמול שהם יוודאו שעובדי המגזר הציבורי מקבלים משכורת. "הבנקים החליטו להיסגר בעקבות המצב במדינה, וייפתחו ברגע שהמצב יירגע. אנחנו לא ביקשנו מהם להיסגר", הבהיר הנגיד. "הפתיחה תיעשה בתיאום איתם. המטרה שלנו היא להגן על כספי המפקידים ועל המערכת הבנקאית ואנחנו בהחלט נעשה את זה". הנגיד הבטיח שלא יהיו "תספורות" או הסדרים אחרים כשהבנקים ייפתחו ושערך המטבע הלבנוני יישמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים