שתף קטע נבחר

חשיפת IP והגבלות נשק: גרמניה נגד האנטישמיות

ממשלת מרקל אישרה צעדים חדשים למלחמה בימין הקיצוני בעקבות הירי בבית הכנסת בהאלה ורצח פוליטיקאי תומך מהגרים ביוני. אתרי אינטרנט יחויבו למסור כתובות של מסיתים, תיאסר מכירת כלי נשק לפעילי ארגונים קיצוניים שנמצאים תחת מעקב, ועוד כסף יועבר למלחמה בשנאת יהודים

ממשלת גרמניה אישרה היום (ד') צעדים חדשים למלחמה באלימות מצד פעילי ימין קיצוני, בכלל זה הקשחה של חוקי הבעלות על נשק ופיקוח הדוק יותר על דברי שנאה הנכתבים ברשת.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

החשוד בירי, אירוע ירי האלה גרמניה בית כנסת בית עלמין יהודי (צילום: רויטרס, Bild)
הרוצח מהאלה, שטפן באלייט, בזמן המתקפה(צילום: רויטרס, Bild)

ממשלתה של אנגלה מרקל נמצאת בחודשים האחרונים תחת לחץ להקשיח את צעדי האכיפה נגד פעילי ימין קיצוני, בעקבות הרצח של פוליטיקאי תומך-מהגרים ביוני וההתקפה על בית כנסת ועל דוכן קבאב בעיר האלה בתחילת החודש הזה, שבה נרצחו שני בני אדם. שתי ההתקפות בוצעו על-ידי פעילי ימין קיצוני שהיו פעילים בפורומים באינטרנט המשמשים קיצונים כדי להפיץ תעמולה גזענית ולאיים על פוליטיקאים.

 

התקנות החדשות יחייבו פורומים מקוונים ורשתות חברתיות ליידע את סוכנויות הביטחון והמשטרה על תכנים שיש בהם הפצת שנאה. אם הרשויות יחשדו שבוצע פשע כגון הסתה – אותם אתרים יהיו חייבים לחשוף את כתובת ה-IP של הכותב. הממשלה חותרת גם לאסור מכירת כלי נשק לחברים בארגוני ימין קיצוני הנמצאים תחת מעקב של כוחות הביטחון.

גרמניה מתאבלים האלה יום אחרי פיגוע יהודים אנטישמיות (צילום: EPA)
אחרי הפיגוע בבית הכנסת. 24,100 פעילי ימין קיצוני(צילום: EPA)

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי קבלת פנים ברלין (צילום: EPA)
מרקל. פייסבוק נאלצה למחוק אלפי פוסטים(צילום: EPA)

צעד נוסף שאישרה הממשלה הוא הגדלת התמיכה הכספית בתוכניות שיקום למי שעברו הקצנה ולארגונים הפועלים לחיזוק הדמוקרטיה ולמען המלחמה באנטישמיות.

 

ואקום משפטי באינטרנט

הקהילה היהודית בירכה היום על התוכנית, אבל הדגישה כי התמקדות באנטישמיות מצד הימין הקיצוני לבדה לא תשים סוף לאלימות נגד יהודים. "האנטישמיות באה מצד פעילי ימין קיצוני, מצד פעילי שמאל קיצוני, מצד איסלאמיסטים ומתוך החברה הגרמנית", אמר זיגמונד קניגסברג מהקהילה היהודית בברלין. "כיוון שהאנטישמיות כל כך נרחבת, צריך אסטרטגיה מקיפה יותר. אף אחד לא נולד אנטישמי. הדרך לאנטישמיות ארוכה. לכן המניעה היא קריטית".

 

לפי ממשלת גרמניה, כ-90% מ-1,800 המעשים האנטישמיים שנרשמו נגד יהודים בשנה שעברה במדינה בוצעו על-ידי אנשים המחזיקים בעמדות ימין קיצוני. "פעילי ימין קיצוני והטרור האיסלאמי הם היום מהאיומים הביטחוניים הגדולים ביותר הנשקפים לגרמניה", אמרה אנדראה לינדהולץ, יו"ר הוועדה לענייני פנים בבית התחתון של הפרלמנט הגרמני. "האתגר המרכזי הוא המאבק בשנאה חסרת הגבולות באינטרנט. האינטרנט לא צריך להישאר בוואקום משפטי".

מקום הפיגוע בגרמניה (צילום: AP)
בקהילה היהודית מזהירים: "צריך אסטרטגיה מקיפה יותר"(צילום: AP)

לפני שנתיים קבעה גרמניה חוקים המאפשרים לקנוס בעד 50 מיליון אירו רשתות חברתיות שאינן דואגות כראוי להסיר מסרי שנאה מדפיהן. בעקבות זאת מחקה פייסבוק אלפי פוסטים שנקבע כי יש בהם תוכן המפיץ שנאה.

 

סוכנות מודיעין הפנים של גרמניה מעריכה שבמדינה יש 24,100 פעילי ימין קיצוני – ושכמחציתם עלולים להיות אלימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
אחרי ניסיון הטבח בבית הכנסת בהאלה
צילום: EPA
מומלצים