שתף קטע נבחר

"מחאה זה מרתון, צריך ללכת בדרך הנכונה"

הוא שר עם עידן רייכל כבר 17 שנה, הופיע מול אובמה ואת קולו אפשר לשמוע בלהיטי ענק. בריאיון ל-ynet לכבוד פסטיבל הסיגדיאדה אבי וואסה מספר על העבודה עם בני נוער שמתעמתים עם המשטרה ומתייחס גם למחאה האלימה של העדה, "אף אחד לא יצא ו'יאללה בלאגן!"

מי לא מכיר את שירת ה"ננו ניי" בשיר "ממעמקים" שזכה במצעדים רבים ואף נבחר על ידי גולשי ynet כלהיט הגדול ביותר של עידן רייכל. מי ששר את החלק המזוהה ביותר עם הלהיט ולקוח בכלל משיר מסורתי באמהרית (שגם אסתר רדא חידשה), הוא אבי וואסה, שמופיע עם רייכל לא פחות מ-17 שנים. במסגרת העבודה המשותפת עם אחד האמנים המובילים בישראל בעשור האחרון, וואסה גם זכה להופיע בבית הלבן בפני הנשיא ברק אובמה ועבד עם שושנה דמארי. במקביל, הוא עובד כיום על חומרים משלו.

 

אבי וואסה (צילום: לירון שמש)
אבי וואסה(צילום: לירון שמש)
עד כאן זה נשמע מאוד זוהר, נשיאים אמריקנים ולהיטים בראש מצעדי הפזמונים, אלא שלא הכל בא בקלות לוואסה. בשנת 2015 כשביקש לשכור דירה בתל אביב, הוא נתקל בבעלת דירה שאמרה לו חד וחלק, מבלי להסתיר, "אני לא משכירה לאתיופים". "תחושה נוראית. איכשהו התגברתי על העלבון ואמרתי לה, 'כל אדם שמשכיר את הבית זכותו לדעת אם הדייר עובד וכו'. אבל מה זה לא להשכיר לאתיופים?'", סיפר אז בריאיון ל"ידיעות אחרונות".

 

עוד מגזין מוזיקה:

אחרי 40 שנים של הופעות, מינימל קומקפט משוכנעים: "יש חיים אחרי המוות"

מענג, מגוון, מחשמל: לילה אחד בפסטיבל אינדינגב

ישראל אאוט, סעודיה אין: המוזיקאים נוהרים אחרי המיליונים

 

על רקע סיפורים כאלו, קל להבין את גל המחאה ששטף את המדינה בחודשי הקיץ, אבל גם לאחריה טוען וואסה מצבים כאלו יכולים לחזור על עצמם. "בטח שזה יכול לקרות. קודם כל, אנחנו חיים במדינה שהיא קיבוץ גלויות ואם יש גזענות, אתה יכול לתבוע. אבל זה לא העניין. בסופו של דבר צריך להכיר ולהתקרב. רק אהבה תנצח". הוא אומר באופטימיות. ואם כבר הזכרנו את המחאה, קשה לשכוח את הביקורת שספגה העדה האתיופית על הצד האלים שלה. "אף אחד לא יצא ו'יאללה בלאגן!'. זה לא העניין. בסופו של דבר, בכלל בחיים, כשאתה רוצה להגיע לאיזושהי מטרה, זה לא מעכשיו לעכשיו. זה מרתון. צריך ללכת בדרך הנכונה. צריך לעשות מחאה מסודרת. אלה הילדים שלנו, האחים שלנו. יש פה דור שלם".

 

 

החיבור שלו למוזיקה החל לפני שנים, בבית שבו נולד באדיס אבבה באתיופיה. "תמיד הייתה מוזיקה בבית. כל הזמן שמח. מוזיקה מחברת את האנשים. משם זה התחיל". הוא עלה לישראל כשהיה בן 7 וחצי ומדי פעם מקפיד לטוס לארץ הולדתו, כדי לבקר את סבתו שעדיין מתגוררת שם ואת חבריו האמנים שפועלים שם ובכל העולם. בסוף השבוע הקרוב (9-7 בנובמבר) הוא ישתתף בפסטיבל הסיגדיאדה בתל אביב, שמטרתו לחשוף את הקהל הרחב לתרבות האתיופית ובאירוע הפתיחה שלו יופיע נשיא המדינה רובי ריבלין.

אבי וואסה, כברה קסאי ומאיה אברהם בהופעה של הפרויקט של עידן רייכל (צילום: אורן אגמון)
אבי וואסה, כברה קסאי ומאיה אברהם בהופעה של הפרויקט של עידן רייכל(צילום: אורן אגמון)

 

להקת פנדיקה מאתיופיה (צילום: יח
להקת פנדיקה מאתיופיה(צילום: יח"צ)

 

"אני רואה את זה כיום עצמאות לעדה כולה. אבותינו התפללו, עשו את המסע כדי להגיע לציון, לירושלים. למדינה שכולנו חלמנו עליה", מספר וואסה על חג הסיגד. במסגרת הפסטיבל ייערכו במתחם הקאמרי הצגות, יוקרן הסרט "עץ תאנה", ואפילו תתקיים בו סדנת צחוק. בין הופעות המוזיקה שיתקיימו בפסטיבל, תגיע לישראל להקת FENDIKA מאתיופיה. אבי וואסה יופיע בצהרי יום שישי בקאמרי 2 עם הרכב נגנים, יארח את המוזיקאי ונגן הקמנצ'ה מארק אליהו ואת המוזיקאית היווט מקונן. "אני קורא לכל הציבור לבוא ולקחת חלק בדבר הזה ונשמח לראות אתכם בהופעה". הוא מוסיף "אנחנו בתקופה לא קלה. צריך לראות את הצד היפה".

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אגמון
אבי וואסה
צילום: אורן אגמון
לאתר ההטבות
מומלצים