שתף קטע נבחר

סופרמן בזכוכית ועוד הכרזות של מיקרוסופט

אחסון מידע על זכוכית קוורץ, פרויקט "קורטקס" שיהפוך אתכם לעובדים מצטיינים, שובו של דפדפן האדג' ושיפור יכולות החיפוש. כנס איגנייט של ענקית הטכנולוגיה היה עמוס בחידושים - בחרנו את המעניינים ביותר

סופרמן על לוחות זכוכית, פרויקט "קורטקס" ושובו של האדג': אף שמדובר בכנס שמיועד לאנשי IT, לארגונים ולמפתחים - מיקרוסופט Ignite מייצר עניין גם בפרספקטיבה רחבה יותר. הכנס, שנפתח אמש (ב') באורלנדו ויימשך עד לסוף השבוע, מארח יותר מ-26 אלף אנשים וכולל כמות בלתי סבירה של הכרזות והשקות בתחומי מחשוב ענן, אבטחת מידע, בינה מלאכותית, כלי ניהול ותשתיות.

 

 

מה שהופך את איגנייט לאירוע ששווה לשים לב אליו, בא לידי ביטוי בנתון אחד שנזרק לחלל האוויר במהלך נאום הפתיחה של מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נדלה, ולפיו 71 אחוזים ממשרות הפיתוח הנדרשות היום בכלל לא נמצאות בתחום ההייטק. "אנחנו רוצים שכל ארגון יהפוך במובן מסוים לחברת תוכנה", הוא אמר, ומפת הדרכים לשם שורטטה היטב עם "ספר ההכרזות" מהכנס, מסמך בן 87 עמודים, לא פחות. מתוכן, בחרנו את ההכרזות המעניינות ביותר.

 

פרויקט "סיליקה": סופרמן על זכוכית

בשיתוף פעולה מסקרן עם האחים וורנר, מיקרוסופט מוכיחה שאפשר לבצע אחסון של מידע על גבי לוחות זכוכית. מדובר בפרויקט של מחלקת המחקר במיקרוסופט, שנועד לבחון דרכים חדשות לאחסון קר - במקרה הזה על גבי לוחית קטנה של זכוכית קוורץ פשוטה. המידע שעל גביה נשמר גם כשהלוחית עוברת סדרה של התעללויות - מכניסים אותה למיקרוגל, אופים אותה בתנור, שורטים אותה עם צמר פלדה והכל נותר תקין.

 

כנס מיקרוסופט איגנייט 2019 (צילום: מיקרוסופט)
סאטיה נדלה. כנס מיקרוסופט איגנייט 2019(צילום: מיקרוסופט)

 

האחים וורנר נכנסו לתמונה כדי לפתור את אחת הבעיות הגדולות של חברה כזו - בעיית האחסון. ההיסטוריה הקולנועית מאוחסנת היום בתוך מחסניות של פילם, בחדר מקורר, אבל קל לדמיין מה יקרה לקלאסיקות תרבותיות כמו סופרמן משנת 1978 במקרה של שריפה למשל. גם תמונות, ספרים ואפילו נכסים דיגיטליים ששמורים על גבי כוננים - עשויים להינזק בקלות. לוח הזכוכית הזה, שלתוכו מקודד המידע באמצעות לייזר, עשוי להיות חלופה אמיתית לשימור נכסים דיגיטליים.

 

פרויקט "קורטקס" יהפוך אתכם לעובדים מצטיינים

כמה פעמים מצאתם את עצמכם נוברים במייל כדי למצוא איזו מצגת נשכחת, חופרים באפליקציית המסרים הארגונית כדי לוודא תאריך של פגישה או לשלוף מסמך? פרויקט "קורטקס" המסקרן מבטיח להפוך אתכם לעובדים חרוצים וחכמים יותר באמצעות למידת מכונה ותהליכים אוטומטיים. הוא שואב מידע, כמובן, מכלים של אופיס 365 אבל גם מאפליקציות חיצוניות, ויודע לעשות ניתוח שיבטיח שערימות המידע האלה לא יתבזבזו. קורטקס יציף עבורכם נושאים וביטויים בצורה פרואקטיבית, ואפילו יזהה מי מהצוות שלכם הוא האיש הנכון להתייעץ איתו עבור המסמך הזה שאתם מתעכבים עליו כבר יומיים.

 

הקרב על הדפדפן: שובו של האדג'

גרסת הכרומיום החדשה של דפדפן אדג' מבית מיקרוסופט (היורש של אקספלורר המנוח) - תושק באופן רשמי בעוד כחודשיים, ב-15 בינואר. כבר עכשיו אפשר לקבל הצצה לפיצ'רים המרכזיים של אדג' המחודש, כולל כלי ייעודי להגנת מעקב (Tracking). באדג' תוכלו לבחור בין שלוש רמות של מעקב (שנעשה בדרך כלל על-ידי קוקיז), כשברירת המחדל תסנן החוצה את רוב העוגיות ותשמור על הפרטיות שלכם. יש גם מצב אינקוגניטו, סינכרון מלא של הגדרות, העדפות, היסטוריית חיפוש וסיסמאות, והכי חשוב - יש לוגו חדש לגמרי.

 

לוגו חדש לדפדפן אדג'. כנס מיקרוסופט איגנייט 2019 (צילום: מיקרוסופט)
לוגו חדש לדפדפן אדג'. כנס מיקרוסופט איגנייט 2019(צילום: מיקרוסופט)

 

יותר היברידי: Azure Arc

מיקרוסופט מהמרת בגדול על סביבת ענן היברידית, ומאפשרת עכשיו לנהל משאבים בצורה יעילה וחכמה יותר באמצעות Azure, גם על גבי הענן של גוגל ו-AWS של אמזון. מדובר בפלטפורמה אחידה לניהול של סביבות ענן מרובות, כשכלים נבחרים יהיו זמינים לשימוש גם על גבי המתחרות. גוגל קלאוד עשתה משהו דומה עם "אנת'וס" שהוכרז לפני שמונה חודשים, ונראה שהחברות כבר מבינות שאי-אפשר לחמוק מסביבה היברידית - בטח כשמדובר על ארגונים גדולים. עכשיו, המלחמה היא על פלטפורמת הניהול.

 

סוכן וירטואלי בתוך דקות, ועוד כמה קטנות

מיקרוסופט הציגה כלי ליצירת סוכן וירטואלי, שמאפשר לכל אדם - ללא ידע בכתיבת קוד, לבנות צ'אטבוט בעצמו על גבי פלטפורמת פאוור שלה. עסקים וארגונים בכל הגדלים נעזרים יותר ויותר בסוכנים וירטואלים, לצרכים שונים של שירות לקוחות, והכלי החדש מאפשר ליצור בוטים על בסיס ידע קיים והמלצות חכמות, בממשק ידידותי למדי ובלחיצת כפתור.

 

סביבת Azure קוונטום שהוכרזה, מנסה לאגד מאמצים בתחום המחשוב הקוונטי ולהבטיח שמפתחים יישארו בבית של מיקרוסופט כשהם חושבים על היישום הבא. בכנס, הוצג פיתוח מבוסס מחשוב קוונטי שהופך סריקות MRI למהירות, יעילות ומדוייקות יותר.

 

כנס מיקרוסופט איגנייט 2019 (צילום: מיקרוסופט)
26 אלף אישה ואיש. מיקרוסופט איגנייט(צילום: מיקרוסופט)

 

יש גם מנוע חיפוש לחיים עצמם. מיקרוסופט הדגימה יכולות Search חדשות, שעובדות על גבי כל הכלים שלה - כולל בינג, ווינדוס ואדג', ומאפשר למשל לחפש שם של קולגה, ולקבל את המידע הרלוונטי - מעין כרטיס ביקור מפורט למדי. אפשר גם לבצע חיפוש של ראשי תיבות. מדובר בחיפוש מבוסס בינה מלאכותית, ששואב מהמידע הארגוני הקיים על גבי כלים של מיקרוסופט.

 

ואיך אפשר בלי פתרון אמיתי לצרות עולם ראשון: מיקרוסופט הציגה טכנולוגיית מבט חדשה שפועלת על גבי מכשיר הסרפייס פרו X החדש. היא מתקנת בצורה אוטומטית את כיוון המבט במהלך שיחת וידיאו, כך שתיראו כאילו שאתם מסתכלים על המצלמה ולא על המסך.

 

הכותבת היא אורחת מיקרוסופט באורלנדו

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיקרוסופט
מיקרוסופט איגנייט 2019
צילום: מיקרוסופט
מומלצים