שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    שיפוץ יסודי: המהפך שעבר בית פרטי בהרצליה

    בית פרטי בהרצליה, שנבנה לפני 45 שנה, עבר שיפוץ יסודי. השיפוץ כלל שינוי חלוקת חדרי הפנים, החלפת כל מערכות החשמל והאינסטלציה והלבשת הבית. מתגוררים בו כעת זוג עם שלושה ילדים. אתר "המקצוענים" עם הצצה לדירה לפני ואחרי

    בית פרטי דו-משפחתי בהרצליה, שנבנה באמצע שנות ה-70', נמכר ועבר שיפוץ יסודי תוך כחמישה וחצי חודשים. עברו להתגורר בו זוג בשנות ה-40 עם שלושת ילדיהם. לפניכם פירוט על תהליך השיפוץ והאתגרים שהיו בדרך.

     

        (צילום: עודד סמדר)
    אחרי: הבית נולד מחדש(צילום: עודד סמדר)

         (צילום: שלומית גליקס)
    חלק מהסלון, לפני השיפוץ(צילום: שלומית גליקס)

    מיקום: הרצליה

     

    סוג המבנה: בית פרטי דו-משפחתי בהרצליה, שנבנה לפני 45 שנה.

     

    גודל: הבית בנוי על שטח של כ-350 מ"ר, בן 3 קומות: מרתף ,קומת כניסה וקומת מגורים. השטח הבנוי הוא של 225 מ"ר. שלוש הקומות שוות בגודלן כ- 75 מ"ר בקומה. לבית שלושה כיווני אוויר צפון-מערב-דרום וחצר היקפית. הבית משקיף מערבה על חורשת אלונים.

     

    דיירים: בני הזוג ערן (42), איש היי-טק ולימור (40) אשת שיווק, רכשו את הבית למטרת שיפוץ ומגורים בו. להם שלושה ילדים – עידו (14), רועי (9) ויובל (6).

     

    סוג השיפוץ: שיפוץ יסודי שכלל שינוי חלוקת חדרי הפנים, החלפת כל מערכות החשמל והאינסטלציה.

     

    סכום השיפוץ: 1.3 מיליון שקל.

     

    משך השיפוץ: כחמישה וחצי חודשים.

     

    עיצוב-פנים: שלומית גליקס.

     

        (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

        (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

         (צילום: שלומית גליקס)
    גרם המדרגות, לפני השיפוץ(צילום: שלומית גליקס)

    תהליך התכנון התחיל בבניית תכנית המתבססת על צרכי המשפחה וחלומותיה אל מול מגבלות הבית הקיים כגון עמודים וקורות. התכנון מחדש כלל הריסה מלאה של כל המחיצות הקיימות בבית בשלושת הקומות ותכנון מחדש של החדרים והחלל הציבורי לרבות תכנון מחדש של הפתחים בבית.

     

    "לפני השיפוץ, המטבח הממוקם בקומת הכניסה היה מופרד וסגור", מתארת שלומית גליקס, מעצבת הפנים של הפרויקט. "הקיר הוסר ומיקום המטבח נקבע מחדש, כך שתהיה גישה לחצר העורפית שעוטפת את הבית".

     

    לדבריה, "שירותי האורחים מוקמו מחדש במרחק מדלת הכניסה ומערך הריהוט השתנה לחלוטין בהתאם לחלל החדש. נקבעו פתחים חדשים וגדולים במעטפת הבית, על מנת לאפשר כניסה רבה של אור לתוכו, ולהעניק תחושה של פתיחות וזרימה בחלל".

     

    קומת המגורים כללה ארבעה חדרי שינה ואף היא פורקה לחלוטין ותוכננה מחדש כאשר כוללת סוויטת הורים ושלושה חדרי שינה לרבות חדר רחצה ילדים. גליקס: "קומת המרתף תוכננה מראש כך שבטווח הקרוב תכיל חדר עבודה נפרד, אזור אחסון וחלל משחקים מרווח לילדים. לטווח רחוק, המטרה היא שקומה זו תהפוך ליחידה נפרדת עבור הבן הבכור, ועל כן הוכנה תשתית להוספת מטבח בעתיד".

     

        (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

        (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

        (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

    שלושה חודשי תכנון וחמישה וחצי חודשי ביצוע

    תהליך התכנון השיפוץ החל כשלושה חודשים לפני תחילת השיפוץ בפועל. גליקס: "בזמן הזה בחרנו אופציה לחלוקה מחדש של כל קומה בהתאם לצרכי המשפחה, הגשנו סט תוכניות לתמחור לקבלן המבצע, הגדרנו קונספט עיצובי והתחלנו בבחירת חומרים לרבות כלים סניטריים, אריחים ומטבח. השיפוץ בפועל, נמשך ארבעה וחצי חודשים מרוכזים ומאומצים, ולאחר מכן עוד כחודש של התקנות, גמרים ומעבר לבית".

     

    "בני הזוג הזמינו אותי עוד לפני הרכישה, כדי שאוכל לחוות דעה לגבי שינויים אפשריים בבית", היא מוסיפה. "הם חיפשו בית קיים, ותכננו להשקיע בשיפוץ מאסיבי שלו. היה חשוב להם שקומת הכניסה תכלול חלל מרווח ומואר, ושכל חדרי השינה יהיו באותה הקומה (להורים ולילדים). המשפחה התגוררה לפני המעבר לבית זה, בדירת גג. מסיבה זו היה להם חשוב להשקיע בגינה מטופחת שבה יוכלו לארח בנוחות. הם רצו שהחצר תהיה באותו גובה, ובדקו אם ניתן יהיה ליישר אותה, שכן היא הייתה מפולסת בגבהים שונים".

     

        (צילום: עודד סמדר)
    אחרי (צילום: עודד סמדר)

    בני-הזוג היו בעלי העדפות דומות בתכנון ובעיצוב  

    בשונה מזוגות רבים, אשר לרוב לא מתחברים לאותו סגנון עיצוב ולא תמיד קל לגשר ביניהם, במקרה הזה הבחירות העיצוביות לא היוו אתגר. "לשמחתי הרבה, בני הזוג היו תמימי דעים לגבי הצרכים שלהם והסגנון התכנוני וכן העיצובי", אומרת גליקס. "שניהם התחברו לסגנון המשלב בין חומרים טבעיים וחמים לבין חומרים עדכניים ומודרניים וכן התחברו לאותה פלטת צבעים. ההתלבטות היחידה בפרויקט הייתה לגבי גוון הוויטרינות והחלונות. בעוד שלימור הייתה בעד גוון כהה, ערן העדיף בהיר. לאור בחירת יתר החומרים בבית, הגוון הכהה התבקש והוחלט בהסכמה לבחור בגוון שחור מט".

     

    אחד האתגרים המשמעותיים בשיפוץ היה דווקא בחצר המקיפה את הבית. "החצר הייתה מפולסת בגבהים שונים", מתארת גליקס. "על מנת לשמור על הפתחים של המרתף בשלושה מוקדים שונים, תוכננו חצרות אנגליות מסביב לפתחים ופני השטח עלו והתיישרו בהתאם. נעשה שימוש בדק במבוק בחצר המזרחית וצפונית. הכניסה לבית גבוהה מקו הרחוב ועל כן נבנה גרם מדרגות חדש מבטון".

     

    מעטפת הבית והפתחים שונו

    מעטפת הבית תוכננה מחדש: מסגרות הבטון מסביב לחלונות קיימים הוסרו, ותוכננו פתחים חדשים וגדולים בקומת הכניסה. גם בקומת המגורים הותאמו הפתחים לחלוקת החלל מחדש. מעטפת הבית נצבעה מחדש בשליכט אפור.

     

        (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

    אלו היו האתגרים העיקריים בשיפוץ

    עמוד קונסטרוקציה במרכז הבית: האתגר הגדול בבית היה עמוד קונסטרוקטיבי, אשר עובר במרכז החלל. הוא מתחיל בקומת המרתף ועולה לקומת המגורים. בתכנון החדש, מיקמתי את אי המטבח בסמוך לעמוד והמטבח אשר צמוד לסלון, בעצם תחום על ידי העמוד ומוגדר על ידו. בקומת המגורים עובר העמוד בחדר השינה של ההורים. בתכנון החדש, הוסתר העמוד כך שהוא משמש כהפרדה בין חדר השינה לחדר הארונות.

     

    תקרה נמוכה: תקרת הבית בהחלט היוותה מגבלה, שכן היא נמוכה יחסית, וגובהה הוא 265 ס"מ בלבד. ישנה קורה היקפית בגובה של 50 ס"מ בקומת הכניסה. הזוג מאוד רצה פתחים רבים ובית מואר, זאת מבלי להיכנס לשינוי קונסטרוקטיבי בקורות הקיימות. גובה הפתחים החדשים, הוגבל על ידי הקורה ההיקפית.

     

    על מנת לתת בכל זאת תחושת גובה, חופו המרווחים שבין הפתחים בבריקים ונוצרו עמודים קטנים ש תרמו לתחושת תקרה גבוהה מכפי שהיא ויצירת אפקט של קווי אורך בחלל.

     

    גרם המדרגות: המדרגות הבנויות כללו מעקה לבנים מגושם. בתהליך העבודה, המדרגות נחשפו ונוקו משכבות החיפויי שהודבקו עליהן במהלך השנים. על השלחים החשופים, חוברו שלחי עץ אלון מבוקע. הרום נשאר חשוף, ונצבע בגוון לבן וכן הותקן מעקה ברזל.

     

    עוד כתבות בנושא:

    קונים דירה מיד שנייה? הכינו כסף לשיפוצים  

    המדריך הגדול לשיפוץ קטן 

    שיפוץ הבית המשותף

     

           (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

           (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

           (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

           (צילום: עודד סמדר)
    אחרי (צילום: עודד סמדר)

    המטבח: דלת סתרים לחדר שירות ומזווה

    במטבח יחידת ארונות גבוהים, שנצבעה בגוון אפור בהיר ובה מעין 'דלת סתרים', המובילה אל חדר שירות לכביסה ולפינת מזווה לאחסון.

     

    "לבעלת הדירה היה חשוב שחדר הכביסה ימוקם בקומת הכניסה ולא בקומת המגורים", מפרטת גליקס. "בנוסף, במטבח שני פסים מקבילים של ארונות נמוכים עם כיור וכיריים אשר נצבעו בגוון אפור בהיר ומעליהם נתלו מוטות ברזל שחור החובקים יחידת נגרות בגוון גרפיט אל מול אי גדול עם משטח עץ אלון. ויטרינת היציאה לחצר העורפית דרך המטבח, ובחצר מתקן גריל גדול. המטבח פעיל מאוד, שכן מדובר במשפחה שאוהבת לבשל ומרבה לארח. על כן, היה חשוב להם שמשטח העבודה יהיה רחב בין הכיור לכיריים. האי משמש כמשטח הנחה, יחידת אחסון ואזור אכילה פעיל".

     

    התכנון מחדש שם דגש על מפתחים רבים וגדולים שמכניסים אור טבעי לבית המאירים ומעצימים את החלל. גליקס: "הבעיה היא שכך שבעצם לא נותרו בחלל קומת הכניסה קירות גדולים וחשופים למעט קיר המדיה, אשר גם לצידו שני פתחים גדולים. בכך הפכו הפתחים בבית וכן הבריקים המחפים את העמודים שלצידם, למיקוד וכוח בחלל".

     

        (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

        (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

         (צילום: שלומית גליקס)
    לפני(צילום: שלומית גליקס)

        (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

        (צילום: עודד סמדר)
    אחרי(צילום: עודד סמדר)

           (צילום: עודד סמדר)
    אחרי (צילום: עודד סמדר)

         (צילום: שלומית גליקס)
    לפני(צילום: שלומית גליקס)

         (צילום: שלומית גליקס)
    לפני(צילום: שלומית גליקס)

    חדרי הרחצה: קיר כוח בשירותי האורחים  

    חדרי הרחצה הישנים פורקו לחלוטין ומיקום חדרי הרחצה החדשים שונה לחלוטין. קיר גב האסלה בשרותי האורחים חופה באריח מאויר בגווני אפור רך מרצפה ועד תקרה ונבחר כיור בטון שחור ומחוספס להשלמת המראה.

     

    חדרי השינה בבית: באותה קומה, באגפים נפרדים

    קומת המגורים פורקה לחלוטין ותוכננה מחדש. גליקס: "לזוג היה חשוב שסוויטת ההורים תמוקם בנפרד מחדרי השינה של הילדים וכן תכלול חדר ארונות וחדר רחצה נפרד. על כן, סוויטת ההורים מוקמה בחלקו המזרחי של הבית בעוד שחדרי השינה של הילדים מוקמו בחלקו המערבי של הבית. חדרי השינה של הילדים מרווחים, ובכל חדר ארון קיר ופינת מחשב".

     

    בסוויטת ההורים, תוכנן חדר ארונות ממנו כניסה לחדר רחצה מפנק אשר רוצף באריח בגוון ציפחה שחורה וחיפוי אפרפר בסגנון תלת-מימד. ארון הכיור נצבע בצביעת שלייפלק אפור ולו רגלי עץ ומשטח אלון עם כיור חצי מונח.

     

    התמונות בכתבה, באדיבות HeziBank.

     

    צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן

     

    ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


    פורסם לראשונה 22/11/2019 10:47

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים