שתף קטע נבחר

אין להם ברירה: צעירים גרים בקפסולות

צעירים שנואשים לדיור בר השגה חיים בקפסולות של 2 מ"ר בערים הגדולות בארה"ב: "לא יכולים להרשות לעצמנו דירה, לומדים לחיות עם המינימום"

כשקיי ווילסון עברה ללוס אנג'לס היא גילתה שהכסף שיש לה, שמספיק לדירת סטודיו נאה בפנסילבניה, מאפשר לה לגור בקליפורניה בקפסולה של 2.9 מ"ר. הקפסולות, שהפכו לתופעה ביפן, הגיעו גם ללוס אנג'לס ולערים נוספות בארה"ב.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בחודש שעבר הצטרפה ווילסון לקהילה של צעירים חובבי אמנות שנואשים לדיור בר השגה. כל חדר במתחם המגורים UP(st)ART מחולק לשש קפסולות. בכל קפסולה יש מיטה, קולב לתליית בגדים, מגירה לאחסון נעליים ופתח אוורור.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

הקפסולה קטנטנה, אבל לא ממש זולה – 750 דולר לחודש. כולל מסים מדובר ב-800 דולר, כ-2,800 שקל. זה מעט יותר מהסכום שווילסון בת ה-26 שילמה על דירת הסטודיו שלה בבית לחם בפנסילבניה. "לא יכולתי להרשות לעצמי דירת סטודיו, ממש לא", סיפרה ווילסון על המעבר ללוס אנג'לס. "זה לפחות 1,300 דולר".

 

ברצלונה: בניין סודי עם דירות של 2 מ"ר

 

ג'רמייה אדלר, שהקים את UP(st)ART, אומר שכל קפסולה עולה בערך חצי מדירת סטודיו בלוס אנג'לס – אחת הערים היקרות בארה"ב. יכול להיות שיש אופציות זולות יותר, אבל אדלר אומר שהמיזם שלו מציע לצעירים חדר כושר, שיעורי ריקוד, אולפן הקלטות, חדר עבודה ומכבסה חינם. למקום יש כללים: לא מקיימים יחסי מין בקפסולות, וגברים ונשים ישנים בנפרד.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 
  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

גם בערים יקרות אחרות בארה"ב, כולל ניו יורק, כבר אפשר למצוא צעירים שמתפשרים על תנאי המגורים וחיים בקפסולות. דיינה קאף, אדריכלית ופרופסור מאוניברסיטת UCLA, אומרת שמדובר רק בפתרון לטווח הקצר. "אנחנו צריכים לפתח מגוון עצום של אפשרויות לדיור בר השגה", היא אומרת. "בשבילי ה'תאים' האלה משקפים את הצורך העמוק במגוון גדול בהרבה של אפשרויות דיור".

 

קימה מונשיין גרה כבר שנה במתחם הקפסולות בלוס אנג'לס. "אתה לומד לחיות עם המינימום", אומרת קימה בת ה-27, ציירת שכרגע עובדת כאומנת. על החדר הקודם שהיה לה היא שילמה פחות, אבל בכל זאת היא מעדיפה את הקפסולות. "היו לי 12 שותפים. יכולתי לצייר בשולחן במטבח רק אחרי שכולם הלכו לישון. זה מגניב שעכשיו יש לי חדר עבודה".

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ווילסון עברה ללוס אנג'לס כשקיבלה הצעת עבודה במספרה. "מכרתי את כל החפצים שלי ועברתי לתא הזה... לא נוח לי – ואני מרגישה בנוח עם זה", היא צוחקת.

 

הצעירה, שמרוויחה שכר מינימום של 13 דולר לשעה לא כולל טיפים, לא עברה ללוס אנג'לס כדי לעבוד במספרה. כמו צעירים רבים היא חולמת לכבוש את הוליווד. אדלר, שפתח את מתחם UP(st)ART לפני שלוש שנים, מספר: "אנשים שהיו פה לפני שנתיים או שלוש מתחילים לשחק בסדרות טלוויזיה ולהקליט אלבומים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
"תא מגורים" בלוס אנג'לס
צילום: AFP
מומלצים