שתף קטע נבחר

הבית נפגע מרקטה לפני שנה - ועדיין הרוס

לפני שנה פגעה רקטה בבית של איתי זוארץ באשקלון. גם הבית הצמוד של שכנו נפגע והקיר המשותף קרס. בריאיון לאולפן ynet הם מספרים על הסחבת והתסכול מטיפול הרשויות. "חיים על מזוודות, רוצים לחזור הביתה"

 

 

שנה חלפה מאז שנפגע ביתו של איתי זוארץ באשקלון מרקטה, והבית עדיין הרוס. גם הבית הצמוד של שכנו, דידי בנאי, נפגע קשות והקיר המשותף בין הבתים קרס. בריאיון לאולפן ynet סיפרו השניים שהרשויות מערימות קשיים ועל התסכול מהסחבת הבירוקרטית.

 

עברה שנה ושום דבר לא נעשה, איך זה יכול להיות?

"לא נעשה כי יש חילוקי דעות עם המדינה בנושא הנדסה, בנושא מסקנות וביצוע המסקנות ואנחנו תקועים. פשוט מאוד. הם מחייבים אותנו לעשות מהלך משותף עם איתי, שזה יהיה מקביל וביחד וזה יוצר בעיות, זה תקוע כבר שנה. מעבר לזה יש את הנושא המשפחתי האישי שלנו שזה סבל, סבב כמו אתמול מחזיר אותנו לתחושות הקשות".

הבית שנפגע לפני שנה מרקטה - עדיין הרוס (צילום: משה מזרחי)
"נושאים בירוקרטיים תוקעים אותנו והזמן עובר". הבית ההרוס באשקלון(צילום: משה מזרחי)

הבית שנפגע לפני שנה מרקטה - עדיין הרוס (צילום: משה מזרחי)
(צילום: משה מזרחי)

 

איפה אתם גרים עכשיו?

"אנחנו גרים בשכירות".

 

איך החיים מתנהלים מחוץ לבית?

"זה לא העניין, העניין הוא ההמתנה. ההמתנה היא קשה. אתה נמצא על מזוודות וכל מהלך מול הרשויות, לשלוח מייל ולקבל תשובה, אתה ממתין חודשיים. אין פה מחלוקות על כסף, יש פה מחלוקות על התנהלות האירוע. לקבל מכתב, אישור שנפגעת, לקבל מכתב שמפרט את הזק, משם להמשיך קדימה".

 

אני לא מצליח להבין מה קרה שם?

"את המסמך האחרון העברתי למס רכוש בנוגע למידות הבית שלי, זה דבר שהיה צריך להיסגר בשבוע הראשון, מידות הבית. הבעיה המרכזית זה היחס, יש מצלמות, הציפו אותי שמאים ופקידים של מס רכוש, ברגע שהמצלמות זזות. המענה, דו השיח, אתה שולח מכתב ומחכה חודשיים לתשובה.

 

"יש המון סעיפים, הם טעו בכתובת, בתאריך, במפרט הבית, לא הכניסו מטבח, ריצוף, לתקן את המכתב שמתאר את הנזק, עוד לא הגענו לשלב של התמקחות. אני לא מדבר על כסף, כל סעיף כזה אתה מקבל זמן תגובה מטורף ואנחנו בינתיים עומדים ברחוב. הם נותנים לנו כסף לדירה שכורה אבל זה לא פתרון, אני רוצה לחזור הביתה".

הבית שנפגע לפני שנה מרקטה - עדיין הרוס (צילום: משה מזרחי)
"אין מחלוקות על כסף אלא על התנהלות האירוע". איתי זוארץ(צילום: משה מזרחי)

הבית שנפגע לפני שנה מרקטה - עדיין הרוס (צילום: משה מזרחי)
(צילום: משה מזרחי)

 

מי שנפגע צריך להתכונן לסיוט מול הרשויות?

"אני מקווה שלא, אבל ייתכן שכן. חבל שזה כך. נושאים בירוקרטיים תוקעים אותנו והזמן עובר ואנחנו רוצים לחזור. אנחנו חיים על מזוודות, המצב הנפשי, הכלכלי, ההתנהלות בבית לא כקדמותו ובשנה האחרונה זה קיבל משנה תוקף. קח את הסבב האחרון, זה מחזיר אותך אחורה עם כל המשמעויות של זה. אשתי בדקה הראשונה של האזעקה היא פשוט ברחה לירושלים לבת שלנו".

 

מה עושים הלאה?

"נפגעו פה עשרות בתים, הם קיבלו מענה מיידי, כל מה שקשור לשיקום, לשלוח שיפוצניקים, מס רכוש אלוף בזה. אנחנו זה מקרה אחר כי התקבלה החלטה להרוס את הבית ולבנות בית חדש, וזה קורה אחת ל... וזאת הבעיה. יש שם תיקים שמחכים מעופרת יצוקה. עורך הדין שמטפל לי בתיק אמר שיש לו תיקים מעופרת יצוקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משה מזרחי
"רוצים לחזור". הבית באשקלון
צילום: משה מזרחי
מומלצים