שתף קטע נבחר

אלו הטעויות הנפוצות בחידוש רהיטים

כדי שלא תהרסו רהיט עם ערך סנטימנטלי, לעתים עד כדי נזק בלתי הפיך, הכנו לכם מדריך. אתר "המקצוענים" עם טעויות שבהחלט כדאי להימנע מהן, רגע לפני שאתם מניפים את מברשת הצבע

משייפים יותר מדי, מגזימים עם כמות הצבע, לא מחכים בסבלנות עד לייבוש מלא – אלו רק חלק מהטעויות של מי שעושה את צעדיו הראשונים בחידוש רהיטים.

 

מדוע כדאי להתאמן על מדף לפני שמתנסים ברהיט גדול ויקר, מדוע לא כדאי לדלג על אף אחד משלבי ההכנה ואיך מתאימים את סוג הצבע לתשתית הקיימת? לפניכם המדריך, שלב אחרי שלב.

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הטעות: לעבוד בתנוחה לא נוחה

"חשוב לדאוג לתנאי עבודה נוחים", אומרת הגר יואלי, יועצת צבע ומרצה בתחום. "בדומה לבישול, חוסר נוחות או מזג סוער, יבואו לידי ביטוי באיכות הצביעה. ההמלצה היא להניח את הרהיט על הגבהה נוחה וליישר את גב. אם לא ניתן להרים את הרהיט, כדאי לשבת בגב זקוף בסמוך אליו".

 

הטעות: לטבול את כל המברשת בצבע

הטעות הנפוצה ביותר היא טבילת המברשת עד קצה השערות שלה, בתוך דלי הצבע. יואלי: "בפועל, אנו לא משתמשים בכל אורך השערות והצבע מתייבש ומתגבש, הורס את המברשת ומייצר גושים שעשויים ליפול על המשטח הנצבע ולייצר טקסטורה לא יפה. מעבר לזה, כמות גדולה מדי של צבע על המברשת מייצרת נזילות ו'בריכות' צבע שמחבלות בנראות הצבע ובעמידותו כאחד".

 

מה עושים? טבילה נכונה הינה עד מחצית או עד 3/4 מברשת.

 

    (צילום: באדיבות הגר יואלי)
זוהי האחיזה הנכונה: בחלק שצמוד לסיבי המברשת(צילום: באדיבות הגר יואלי)

הטעות: להחזיק את המברשת בקצה מאחז היד

"אם תיקחו מברשת ביד, סביר שלהניח שבאופן אינטואיטיבי תחזיקו אותה יחסית בקצה העליון של מאחז היד", מסבירה יואלי. "הבעיה היא שאחיזה שכזו מגבילה מאוד את תנועת המפרק ואינה מאפשרת גמישות לה אנו זקוקים במריחה נכונה ובריאה של צבע. עיקר עבודת המריחה היא מתיחה של הצבע ושליטה במברשת ובכיווני המריחה בגמישות מירבית".

 

מה עושים? "אחיזה בחלק המרכזי-תחתון של מאחז היד מאפשרת למפרק לעבוד בגמישות מירבית, שמזכירה סיבובי כף יד של רקדנית פלמנקו", אומרת יואלי. "השליטה והגמישות יאפשרו בפועל שליטה בלחיצה או ברפרוף, בכיווניות ובמתיחה".

 

הטעות: להעמיס כמות גדולה מדי של צבע

"רבים אוהבים תוצאות מידיות, וברגע שהם מורחים את הצבע קשה להם לסבול שהצבע של הרהיט משתקף", מסבירה יואלי. "לכן, הנטייה היא למהר ולהעמיס כמויות צבע על הרהיט, מתוך רצון שהוא יתכסה במהירות".

 

הבעיה שעובי הצבע אינו מיטיב עם הרהיט ומייצר בעיות לטווח הארוך. יואלי: "ככל שהצביעה מורכבת משכבות דקות יותר, שנצמדות אחת לשנייה ומתוחות היטב, כך הצביעה תראה יפה יותר ותהיה עמידה יותר לאורך שנים. עבודה בצורה כזו מונעת סדקים, פיצוצים וקילופים במשך הזמן".

 

הטעות: להתעצל ולחפש קיצורי דרך  

ויתור על שלבים, אי המתנה לייבוש הצבע משכבה לשכבה – הנטייה לחפש קיצורי דרך, תגרום לתוצאה סופית פחות מקצועית ולבעיות של עמידות הצבע בהמשך.

 

מה עושים? לומדים תחילה כיצד לחדש את הרהיט. ברשת קיים מידע חינמי, ובנוסף ישנן סדנאות רבות בתחום זה. "התהליך הנכון כולל שיוף בסיסי, מריחת פריימר שהוא עתיר בדבקים ועוזר לחבר את הצבע לרהיט, ושכבות צבע כשביניהן מומלץ לשייף שיופים קלים עם נייר עדין להחלקת השכבה הקודמת", אומרת יואלי.

 

הטעות: להיות אובססיביים עם תיקוני צבע

זו טעות נפוצה לתקן ברוורס את הצבע, תוך כדי צביעה. "הנטייה לחזור אחורה, להוסיף 'רק עוד מריחה קטנה פה', 'רק עוד תיקון שם' – אלו, גורמים לטקסטורה להיות מכוערת", אומרת יואלי. "צריך להבין שמרגע שמרחנו את הצבע, תהליך הייבוש שלו התחיל. החזרות והתיקונים ברוורס, משבשים את תהליך ההתייבשות הטבעי שלו, וגורמים לתוצאה הסופית להיות פחות יפה ואחידה".

 

מה עושים? "עדיף לשייף לאחר יבוש, ולעשות שכבה מתוקנת מעל, מאשר לתקן תוך כדי ולחזור ללא הפסקה אחורה", ממליצה יואלי. "צביעה אחידה מייצרים במריחה מלאה ומהירה".

 

כמה יעלה לחדש רהיט? למחירון המומלץ לחצו כאן

 

הטעות: לחזור שוב ושוב על נקודות החיבור של הרהיט

"בהמשך לטעות הקודמת, קיימת נטייה לחזור שוב ושוב על צביעת נקודות החיבור של הרהיט", מסבירה יואלי. "זה נפוץ בעיקר בצביעה של כיסאות או רהיטים שיש להם הרבה מחברים. פעולה זו גורמת לגושי צבע".

 

מה עושים? "מומלץ לעבוד מסודר על כל אחד מחלקי הרהיט, מבלי 'לגלוש' לחלק הבא. אם גלשתם, נקו במגבון או סמרטוט לח והמשיכו היכן שעצרתם".

 

    (צילום: באדיבות הגר יואלי)
צובעים רהיט מהמזרח? שייפו את שכבת הוקס, אחרת הצבע יחקלף (צילום: באדיבות הגר יואלי)

    (צילום: באדיבות הגר יואלי)
אחרי: יותר מתחבר לעיצוב העדכני (צילום: באדיבות הגר יואלי)

הטעות: לצבוע רהיטים מהמזרח מבלי לשייף את שכבת הוקס

"בתים רבים מוצאים את עצמם מחזיקים ברהיטים אינדונזיים הצבועים בגוון כהה, מעין 'שאריות' של הטרנד מהעשורים הקודמים", אומרת יואלי. "רבים מרהיטים אלו הם רהיטים טובים, שחבל למהר להיפטר מהם. ואולם, צריך לקחת בחשבון שרהיטים אלו מצריכים הכנה יסודית יותר לקראת החידוש שלהם. רהיטים אלו מרוחים בשכבות עבות של וקס, שהוא חומר שלא מאפשר היאחזות טובה של צבע עליו. הטעות היא לצבוע אותו מבלי להקפיד על שיוף מוחלט שלו. התוצאה: הצבע מתקלף ממנו במהירות, וכל ההשקעה יורדת לטימיון".

 

מה עושים? יואלי: "משייפים עד היסוד במשייפת, ולאחר מכן שופכים על הרהיט טינר (ולא טרפנטין) או מדלל 21. חשוב לשפוך עליו כמות גדולה, כדי שהסולבנטים שבווקס יישברו, והצבע יוכל להיאחז על העץ".

 

הטעות: לחדש רהיט עם תולעים

"ימי איסוף זבל גדול וגזם הפכו לימי חגיגה עבור קהילת מחדשי הרהיטים", אומרת יואלי. "בימים אלו, רהיטים ופריטים איכותיים, שרק זקוקים לצבע, פזורים בכל פינה".

 

ואולם, זו תהיה טעות להשקיע בחידוש רהיט שבתוכו נחיל תולעים או מזיקים אחרים, שיכולים להרוס גם את יתר הרהיטים בבית.

 

מה עושים? "מחפשים חורים קטנים ונסורת דקה, שיכולה להעיד על מזיקים ברהיט", ממליצה יואלי. "אם יש לכם אפשרות, השאירו את הרהיטים מחוץ לבית למשך יומיים ובדקו אותם מדי פעם. אפשר גם לדפוק עליהם בכל פני השטח שלהם ולנסות לאתר אזורים חלולים. גם אם הרהיט יפה, אך יש לכם ספק לגבי הימצאות תולעים, חשוב להשקיע בעישון שלו. ישנם מקומות המתמחים בכך".

 

עוד כתבות בנושא:

להחזיר את הצבע לבית ב-4 שלבים  

חידוש רהיטים: זה השחור כתום יהיה   

כל צבעי הקשת על הקיר שלכם

 

    (צילום: באדיבות הגר יואלי)
להחליף ארון רק בגלל שנמאס לכם מהצבע? חבל (צילום: באדיבות הגר יואלי)

    (צילום: באדיבות הגר יואלי)
ידיות, עיצוב מסגרות בצבע וטוויסט מודרני - בלי לשלם פירוק והרכבה(צילום: באדיבות הגר יואלי)

הטעות: לא לבחור צבע על סמך מניפת הגוונים 

כשהרהיט נצבע בגוון שלא התכוונתם אליו, זה יכול מאוד לאכזב. "זה קורה בעיקר בגלל שבוחרים גוון על סמך תמונה באינטרנט, או מספר גוון שחבר נתן לכם. גם אם קיבלתם תמונה לווטסאפ, או מספר סידורי, זכרו שסטיות הגוון הן דבר שבשגרה. כלומר: גם אם ראיתם אצל השכנה מזנון בצבע מסוים, העין שלכם מושפעת מהתאורה שיש שם, מהריצוף ומיתר הגוונים שמסביב. אם נשלחה לכם תמונה, הצבע שאתם רואים על מסך הסמארטפון שלכם יכול להשתנות בהתאם לרזולוציה שלו".

 

מה עושים? "מקפידים לבחור גוון ממניפת הגוונים, מזמינים ממנו דוגמה (על חתיכת עץ קטנה), מניחים אותו ליד הריצוף והקירות ולא ממהרים עם הבחירה בגוון, בייחוד כשמדובר בהחלפת גוון לכלל חזיתות המטבח, למשל".

 

"סיבה נוספת לסטיית גוון היא שהצבע לא נמכר בקופסאות סגורות", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כלומר, אתם מגיעים עם הקוד הסידורי לחנות לחומרי בניין, העובדים בחנות מקודדים את המכונה, ומייצרים לכם את הצבע במקום. אם המכונה לא לגמרי נקייה, תהיה סטיית גוון, שתושפע משאריות של צבע שנשארו בתוכה מייצור הצבע הקודם. קחו זאת בחשבון, התעקשו על כך שינקו עבורכם במיוחד את המכונה לפני ערבוב הצבע".

 

צריכים לחדש רהיטים או מטבחים? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים