yed300250
הכי מטוקבקות
    זמנים מודרנים  • 24.11.2019
    התקשרו לאריאלה
    נתקעתם בסבך הביורוקרטיה הרפואית? כתבתנו תנסה לעזור לכם. והפעם: זירזנו אספקת תרופה חיונית לחולה קשישה
    אריאלה איילון
    הפנייה של שלומית שמילוביץ: "אמי בת ה־90, אלמנה, חולה אונקולוגית שסובלת וממחלת ריאות כרונית, עברה לאחרונה ניתוח נוסף להסרת גידול סרטני מגופה, שהרע עוד יותר את מצבה. במשך שנים היא מטופלת בתרופה 'לוסק' - בגרסתה המקורית מכיוון שהיא אלרגית לתחליפים, ובתרופה 'אזניל', לטיפול במחלת הריאות שלה. אבל כבר מספר חודשים בבתי המרקחת של 'הכללית' אין להשיג את שתי התרופות האלה. רופאת המשפחה של אמא שלי פנתה בכתב לגורמים בקופה וציינה את דחיפות העניין, אך לא נענתה. אני נאלצת לרכוש את התרופות החיוניות האלה בבתי מרקחת פרטיים. זה הגיוני?"

    על מה התרגזנו? זה לא תקין שמבוטח של קופה ייאלץ לרכוש תרופות בשוק הפרטי. זה עוד יותר לא תקין שבמשך חודשים לא טרחה הקופה למצוא חלופה טיפולית למבוטחת שלה.

    למי פנינו? ל"שירותי בריאות כללית", שמסרו: "מנהלת המרפאה שוחחה עם המטופלת והסבירה לה כי בקשתה לקבלת 'אזניל' הועברה (לגורם המטפל), כדי שתוכל לקבל אותה באופן מסודר. כמו כן, קיים מחסור עולמי ב'לוסק' ולכן אנחנו מציעים לה חלופות שתואמות את מצבה. הרופאה המטפלת עומדת לשירותה בכל נושא".

     

    הפנייה של א. פלד: "אני בכירה באחד מגופי הביטחון ומשתכרת היטב. איני יודעת אם יש לזה קשר, אבל אני תוהה: אמי האלמנה הפכה לסיעודית ואושרו לה על ידי הביטוח הלאומי שמונה שעות טיפול שבועיות. אם אני מעבירה אותה לגור איתי תוך התחייבות לטפל בה, האם אוכל להמיר את שעות הטיפול בכסף שיגיע לחשבוני?"

    על מה התרגזנו? על היעדר מידע ברור סביב סוגיה מורכבת כזו, שרלוונטית לרבים.

    למי פנינו? למוסד לביטוח לאומי, שמסר: "בן משפחה יכול להיחשב כמטפל סיעודי רק באזורים שבהם קיימת מערכת דיווח טלפונית, וזו לא פרוסה עדיין בכל האזורים בארץ. אם במקרה זה מדובר באזור שבו מותקנת המערכת, על בת המשפחה לפנות לאחת מחברות הסיעוד ולבדוק מולה אם היא יכולה להירשם כמטפלת סיעודית (מטעמה). לבדיקת המקרה הפרטי מומלץ לפונה להגיע לבדיקת זכאותה בסניף הביטוח הלאומי הקרוב אליה".

     


    פרסום ראשון: 24.11.19 , 23:30
    yed660100