שתף קטע נבחר

במכללה בארה"ב: אנדרטה לזכר מחבלים שחיסלה ישראל

סטודנטים במכללה באוהיו הקימו אנדרטה לזכר מחבלים מהג'יהאד האיסלאמי שחוסלו על ידי צה"ל במהלך מבצע "חגורה שחורה" ברצועת עזה. הנהלת המכללה נתנה אור ירוק למהלך בנימוק של חופש ביטוי

סטודנטים הקימו באוברלין קולג' שבאוהיו, אחת המכללות הפרטיות היוקרתיות בארה"ב, אנדרטה לזכר 34 האנשים שמתו בהפצצות צה"ל במהלך מבצע "חגורה שחורה" ברצועת עזה בתחילת החודש - רובם מחבלים של הג'יהאד האיסלאמי. הסטודנטים הם יהודים המשתייכים לתא של ארגון השמאל הקיצוני "קול יהודי לשלום" (JVP) וסטודנטים המשתייכים לארגון הסטודנטים לשחרור פלסטין.

 

סטודנטים יהודים וסטודנטים למען שחרור פלסטין הקימו במכללה יוקרתית בארה
בשלט אין תזכורת לכך שרוב ההרוגים היו מחבלים. האנדרטה במכללה באוהיו

בהא אבו אל עטא בהא אבו אל-עטא בכיר הג'יהאד האיסלאמי חוסל רצועת עזה הסלמה חיסול (צילום: רויטרס)
מחווה בארה"ב לזכר בכיר הג'יהאד האיסלאמי בהא אבו אל-עטא שחוסל בעזה(צילום: רויטרס)

האנדרטה כוללת את שמו של בכיר הג'יאהד האיסלאמי בהא אבו אל-עטא, שחיסולו התחיל את המבצע. הסטודנטים הציבו במרכז הקמפוס שלט ותלו דגלים שחורים על דשא ירוק לצד דגל פלסטין גדול. על כל אחד מהדגלים נכתב שם של הרוג. מתוך 34 עזתים שנהרגו בתקיפה, 25 לפחות היו מחבלים של הג'יאהד האיסלאמי שנורו במהלך נסיון לשגר רקטות. היתר היתר הם בני משפחה פלסטינית שנהרגה במהלך הפצצה על מבנה ששייך לארגון הטרור. צה"ל לא ידע על הימצאותם שם והוא מתחקר את האירוע.

 

בשלט נכתב: "ישראל שחררה מתקפה אווירית אלימה על רצועת עזה כדי לחסל את בהא אבו אל-עטא. במהלך המתקפה נהרגו 34 אזרחים פלסטינים לא חמושים, כולל שמונה ילדים. ארגון הסטודנטים לשחרור פלסטין באוברלין וארגון הסטודנטים מ-JVP יצרו את האנדרטה הזאת לזכרם של 34 פלסטינים שנפלו מידיהם של הקולוניאליזם הציוני מתנחלי. אנו רושמים את שמותיהם וגילם של כל אחד מהנופלים על דגל שחור". בשלט אין שום תזכורת לכך שאבו אל-עטא ורוב ההרוגים במבצע היו מחבלים של ארגון הטרור שממומן ומופעל על ידי איראן.

סטודנטים יהודים וסטודנטים למען שחרור פלסטין הקימו במכללה יוקרתית בארה

הנהלת הקולג' לא הסירה את האנדרטה או גינתה את הקמתה, ואף הודתה שנתנה אור ירוק למהלך בנימוק של חופש הביטוי. "אנו מודעים לכך שהאנדרטה פגעה בחלק מחברי הקהילה הגדולה והמגוונת שלנו אבל עמדת הקבוצה שבחרה להקים את האנדרטה מייצגת אך ורק אותם ולא מייצגת את עמדת הקולג'. אוברלין מתנגדת לכל צורה של אנטישמיות כמו גם לכל צורה של דיכוי. אנו עובדים בצורה אקטיבית עם הסטודנטים שלנו, הבוגרים ואנשי הצוות לבנות מחוייבות עמוקה לחיים יהודים", נמסר מהנהלת הקולג'.

 

השר לנושאים אסטרטגיים, גלעד ארדן, גינה את הקמת האנדרטה. "זוהי עוד הוכחה לכך שארגוני ה-BDS קשורים לארגוני טרור ומזדהים עם מטרותיהם, כפי שחשפנו בדו"ח מחבלים בחליפות. ההזדהות של ארגוני החרם עם מחבלים בזויים של הג'יהאד האיסלאמי חושפת את תחפושת 'זכויות האדם' בה הם מתכסים", אמר ארדן.

 

 

הקמת האנדרטה חוללה סערה בקרב סטודנטים ובוגרי הקולג'. אן הרצברג, אחת הבוגרות אמרה שהפסיקה לתרום לקולג' לפני שנים בגלל כשלונו לטפל בהתקפות נגד יהודים בקמפוס. בשנת 2016 יותר מ-200 בוגרי אוברלין חתמו על מכתב גלוי שהביע דאגה מהאנטישמיות בקולג'.

 

ארגון השמאל היהודי JVP תומך בתנועת ה-BDS ופועל לקידום חרם על ישראל. הוא עומד מאחורי יוזמות BDS רבות בארה"ב והפגנות נגד ישראל, בדגש על קמפוסים. הארגון תומך גם בסרבנות גיוס לצה"ל.

 

לאוברלין קולג' יש היסטוריה של אירועים אנטי-ישראליים. אחד הבעייתיים אירע לפני שלוש שנים כאשר הנהלת הקולג' פיטרה מרצה בעקבות סדרה של פוסטים אנטישמיים ואנטי-ישראליים שהעלתה בפייסבוק.

 

בין הפוסטים שלה תמונה של איש דאעש שפניו מכוסות במסכה בדמותו של בנימין נתניהו, כחלק מתיאוריות הקונספירציה האנטישמיות שישראל עומדת מאחורי פיגועי 11 בספטמבר, הפלת המטוס המלזי מעל אוקראינה וההתקפה על מערכת המגזין הצרפתי "שארלי הבדו" בשנת 2015. המרצה הפיצה גם תמונות של הבנקאי היהודי רוטשילד עם הכיתוב: "החדשות שלכם בבעלותנו, המדיה, הדלק שלהם והממשלות שלכם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים