שתף קטע נבחר

הושק מרכז לחדשנות רפואית באוניברסיטה העברית

מטרת המרכז היא להכין את אנשי הרפואה של המחר להיות מתווי הדרך של רפואת העתיד, באמצעות הכשרת סטודנטים למקצועות הרפואה להיות שגרירי שינוי ולקדם שילוב חדשנות וטכנולוגיה בעולם הרפואה, מתוך הבנה של הצרכים בשטח

אתמול (יום ג') נפתח המרכז ליזמות וחדשנות רפואית בקמפוס מקצועות הרפואה - שלוחת המרכז לחדשנות ויזמות של האוניברסיטה העברית (HUJI Innovate) בפקולטה למקצועות הרפואה. המרכז ממוקם בקמפוס עין כרם של האוניברסיטה העברית.

 

מטרת המרכז היא להכין את אנשי הרפואה של המחר להיות מתווי הדרך של רפואת העתיד, באמצעות הכשרת סטודנטים למקצועות הרפואה להיות שגרירי שינוי ולקדם שילוב חדשנות וטכנולוגיה בעולם הרפואה, בשיתוף והובלת הצוות הרפואי, מתוך הבנה מעמיקה של הצרכים בשטח.

 

מימין לשמאל: תומי בן טובים, עמית פרץ ממרכז היזמות של האוניברסיטה העברית ורוני פוסטן קורן (צילום: ריקי רחמן)
מימין לשמאל: תומי בן טובים, עמית פרץ ממרכז היזמות של האוניברסיטה העברית ורוני פוסטן קורן(צילום: ריקי רחמן)

 

על המרכז אחראיות שתי סטודנטיות מהפקולטה לרפואה, רוני פוסטן-קורן ותומי בן טובים."כסטודנטיות לרפואה בשנה השישית ללימודים, שלא נחשפות במהלך ההכשרה לשילוב בין עולם הרפואה לתעשיית הביו-טק, הגענו למסקנה כי לא ייתכן שבמדינת ישראל, מעצמת היי-טק וסטארט-אפים, בשנת 2020, סטודנטים לכלל מקצועות הרפואה לא יחשפו ויכירו את עולם החדשנות כבר משלבי ההכשרה המוקדמים. לכן יזמנו את הקמת המרכז", אומרת בן-טובים.

 

"בתור מי שמכירים את המערכת מבפנים ומבינים את האתגרים והקשיים ברמה הכי עמוקה שאפשר, הצוותים הרפואיים חייבים כיום לחשוב בצורה יזמית, להציף אתגרים ולהציע פתרונות כדי שנוכל באמת לשנות את המערכת מבפנים ולהעניק טיפול טוב ויעיל יותר", מסבירה פוסטן-קורן.

 

לאירוע ההשקה הגיעו עשרות סטודנטים וסטודנטיות לשמוע על המגמות בישראל ובעולם בתחום הבריאות הדיגיטלית והשימוש ב-BIG DATA לשיפור פני הרפואה, ועל הזדמנויות להעמיק בתחום במסגרת המרכז החדש בהמשך השנה. בין הדוברים ניתן היה למצוא את מנהל תוכנית האצה משותפת של המרכז הרפואי הדסה יניב אלון ושירה לב עמי, שהובילה את מהפיכת הבריאות הדיגיטלית במשרד הבריאות וכיום מובילה את עולם הטרנספורמציה הדיגיטלית במגזר החברתי במסגרת ארגון הג'וינט.

 

פרופ' דינה בן יהודה, דיקנית הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית, שיבחה את כל הגורמים שלקחו חלק בהקמת המרכז. "הרופאים הם עם שמרני ויש לכך הרבה מאוד יתרונות. עם זאת, בימים של התקדמות הרפואה הדיגיטלית והבינה המלאכותית, השמרנות הזו יכולה לעכב את ההתקדמות ולכן חשוב שהפיתוחים החדשניים יהיו ידידותיים לרופא המשתמש ולא יאיימו עליו. אני מאמינה שחינוך דור העתיד של הרופאים, חייב לקחת את זה בחשבון", אמרה.

 

ד"ר אמנון דקל, שעומד בראש מרכז היזמות 'HUJI Innovate', הוסיף: "יזמות מבחינתנו היא דרך חיים, היא היכולת לזהות אתגרים במציאות ולהקים מיזמים כדי לפתור אותם. אנחנו מאמינים שבכל אחד ואחת יש רוח יזמית והיכולת ליצור רעיונות חדשים שיכולים לעצב את המציאות. אנחנו רואים חשיבות מיוחדת לקידום חדשנות ויזמות בתחום הבריאות על מנת לשפר את החיים של כולנו ומי יותר מתאימים לכך, מאשר סטודנטים לרפואה שיכולים לזהות בעיות ואתגרים אשר אחרים כבר התרגלו אליהם, ולהשתמש בכלים שהם לומדים בפעילות המרכז כדי לפתח פתרונות יצירתיים וחדשניים".

 

יניב אלון מהדסה ציין בדבריו כי "רוב הסטארט-אפים בעולם הרפואה נסגרים כיום כי מתברר בשלבים מתקדמים של העבודה שבעצם אין צורך באותו מוצר בשוק. אתם, כסטודנטים למקצועות הרפואה שמכירים את המערכת מבפנים, תוכלו לזהות את הצרכים והאתגרים בחוץ ולמצוא להם פתרונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ריקי רחמן
תומי בן טובים, עמית פרץ ורוני פוסטן קורן
צילום: ריקי רחמן
מומלצים