שתף קטע נבחר

כנס IT 2020: לאן נושבת הרוח בענף המיחשוב?

חברת CMS, מהחברות המובילות בתחום ההפצה בישראל, בשילוב עם שותפיה, היצרנים המובילים של ענף המחשוב, ערכו כנס בו 'סומנו' המגמות החדשות של הענף לקראת 2020

ב-1984 יצא לאקרנים הסרט הראשון בסדרת שליחות קטלנית. הוא הציג לנו לראשונה את הרובוט T-800 (ארנולד שוורצנגר) שנשלח מהשנה 2029 כדי להציל את האנושות מפני השתלטות מחשבים שתתרחש בעתיד. באותה השנה, 1984, הוקמה גם חברת CMS שהתמחתה בייבוא והפצת מחשבים. האפשרות של השתלטות עוינת מצד מחשבים נראתה במרחק של שנות אור. אמנם, מאז הסרט פורץ הדרך לא נחתו כאן רובוטים מסוג T-800, ואף נציגות אחרת מהעתיד, אבל אחרי 4 סרטים נוספים בסדרה, נראה שהעתיד התקרב אלינו בצעדי ענק. השיח על השתלטות מחשבים עברה מיקום מהקולנוע לעולם האמיתי, ואת הראיות קיבלנו בכנס IT2020 שערכה החברה עם שותפיה.

 

היטיבה לתאר את קצב השינויים שירלי גליק, שהנחתה את הכנס: "אם ההתקדמות שראינו במחשוב הייתה מתרחשת גם בעולם הרכב, אז מכונית שרכשתם לפני שנה הייתה נוסעת היום במהירות גדולה פי 2, צורכת עשירית הדלק מהישנה – והמחיר היה מתכווץ לעשירית. זה קצב השינוי שאנו רואים בעולם המחשוב".

 

   (צילום: רביד פרי)
(צילום: רביד פרי)

בכנס הוצגה רשימה מרשימה של טכנולוגיות ומוצרים שהושקו בישראל לאחרונה מהספקים המובילים בעולם, כולל אינטל, שהציגה את השלב הבא בעולם ה-AI, בכוח העיבוד של מעבדים מתוצרתה ובביצועי טכנולוגיית האצה חדשה שנקראת OPTANE, לנובו שהציגה סביבת מחשוב מרשימה, וכן מיקרון, אחת מהחברות הגדולות בעולם בתחום רכיבי האחסון והזיכרון.

השורה התחתונה בכנס הייתה "עוד צעד גדול קדימה"...

 

זכרון גורלי 2020

היכולת לעבד מידע הפכה למרכיב חיוני במחשוב שלנו, ובכנס של CMS נראה בבירור המאמץ שהחברות הגדולות משקיעות כדי להאיץ את ביצועי האחסון והזכרון שמהווים צוואר בקבוק בעולם של נתונים.

"דאטה הוא המטבע החדש. אנחנו שומעים עליו מכל עבר, ביג דאטה, דאטה אנליטיקס או AI - הוא דורש אחסון וכוח עיבוד גדול כדי להפיק את המקסימום ממנו", הסביר יובל גבעתי, מנהל חטיבת הרכיבים ב-CMS. "לכן חתמנו את החוזה עם מיקרון, מהיצרניות הגדולות בעולם לזכרונות DRAM ודיסקים מסוג SSD, ואנו משווקים גם את פתרונות האחסון ואת טכנולוגיית OPTANE של אינטל, המאיצה את מהירות עבודת הדיסקים, אותה נראה בקרוב ביותר ויותר מכשירים ניידים, מחשבים, ובמרכזי הנתונים".

 

המספרים מדברים: שוק הזכרון העולמי עומד כיום על היקף של כ-162 מיליארד דולר עם גידול של 25% מהשנה הקודמת - וב-2020 מגמת הגידול תימשך בקצב דומה.

 

ולא רק זיכרון...

דיסקים מסוג SSD 'הקפיצו' את ביצועי האחסון, אך זה לא מספיק. באינטל מתחילים להחדיר לשוק העולמי את הדור הבא של טכנולוגיית האחסון. פאולו ריג'י, מנהל תחום ההפצה באינטל EMEA, הציג בכנס את טכנולוגית OPTANE של אינטל. מדובר ברכיב זיכרון חדש, המאיץ את ביצועי הדיסקים, הן HDD והן SSD, באמצעות ניהול יעיל יותר.

 

"משתמש ממוצע מייצר 25 גיגה של נתונים באחסון ותעבורה בכל חודש, בית חולים חכם משתמש ב-3 טרה של נתונים ביום, וביטחון עירוני מייצרת עד 50 פטה של נתונים", הציג ריג'י את הנתונים המדהימים. "דאטה הוא הנפט החדש, ובשילוב חיישנים, הוא יכול לשמש לדברים מדהימים. תארו לעצמכם מפעל שמזהה כיום תקלה לפני שהיא מתרחשת ונערך בהתאם, או את היכולת לסייע לרופאים עם דיאגנוסטיקה של מחלות".

 

OPTANE הוא למעשה זיכרון שמאורגן בסיליקון של 3 מימדים. עם שיטת שמירה חדשה של נתונים הוא מספק מהירות אדירה מבחינת גישה לכל מידע שמאוחסן בו, והוא גם מספק דחיסות ומהירות גבוהים יותר. יש 3 סוגים של מוצרי Optane – האחד מגיע כסוג של Cache המתווסף לדיסקים קשיחים ומאיץ את הפעולה שלהם. סוג שני משתלב בדיסקים SSD וגם שם הוא מספק ביצועים גבוהים בהרבה. לדוגמא, דיסקים קיימים של אינטל המכילים את הטכנולוגיה מגיעים להשהייה בתגובה של חצי עשירית השניה, פי 4 מדיסקים רגילים מובילים וכך גם בקצבי כתיבה/ קריאה (IOPS).

 

הסוג השלישי של OPTANE נועד כדי להאיץ עיבוד במרכזי נתונים. ארגונים מתמודדים כיום עם הצורך לעבד כמויות אדירות של נתונים, לדוגמא כאשר מנתחים את כל הנתונים שזורמים ממצלמות או ביישומים של ביג דאטה. באמצעות הטכנולוגיה הם עדיין יכולים להתבסס על דיסקים זולים יחסית מסוג HDD כדי לשמור את המידע, אך את המידע שמעובד בנקודה מסוימת הם טוענים ל-Optane ושם הניתוח שלו מתבצע במהירות אדירה. עבור אותם מרכזי הנתונים ועומסים כבדים של עיבוד, אינטל גם הציגה בכנס את סדרת הפלטיניום של מעבדי ה-XEON, שמגיעים עד לרמה אימתנית של 28 ליבות.

 

בנוסף, כחלק מהאסטרטגיה לקדם את ביצועי הזיכרון, הציגה CMS לראשונה את הזכרונות של מיקרון עימה חתמה על הסכם הפצה. גם אם שם החברה אינו מוכר בישראל, מדובר באחת משלוש היצרנים הגדולים בעולם בתחום ייצור צ'יפים לשוק ה-DRAM וה-FLASH היא פעילה בשוק מעל ל-40 שנה, ומעסיקה 34 אלף עובדים ב-17 מפעלים ברחבי העולם. בין הפתרונות של החברה האמריקאית הוצגה בכנס גם סדרת Ballistix, שבטח מוכרת לגיימרים. הסדרה הייתה שותפה בקביעת שיא עולם, עם מהירות זיכרון של 6024MT/S באמצעות overclocking וחנקן נוזלי.

 

הגיימינג מניע את העולם

כנס CMS מהווה עדות לחשיבות ההולכת ומתרחבת של עולם הגיימינג. אם בעבר קטגוריית הגיימינג הייתה מרכיב איזוטרי בעולם המחשוב, כיום כל אחד מהמציגים בכנס מציג את טכנולוגיות הגיימינג כחלק ממוצרי הדגל שלו - גם כהוכחה להובלה טכנולוגית, וגם פניה לנתח שוק שהולך ומתרחב, הדורש יותר ויותר מוצרים.

 

כזה הוא זיכרון ה-OPTANE שאוזכר לעיל, דרך סדרת מעבדי ה'אקסטרים' של אינטל שמתאימה גם ל-Overclocking. לאחרונה החלה אינטל לשווק גם את הדור ה-10 של המעבדים. עבור עולם הגיימינג אינטל הציגה את מחשבי ה-NUC - מחשבי מיני PC לגיימינג, המשלבים אלגנטיות של מארזים קטנים עם עוצמה שמספקת את צרכי הגיימינג.

 

לנובו, יצרנית המחשבים הגדולה בעולם (כמעט כל מחשב שלישי בשוק הביתי בעולם הוא מתוצרתה) הציגה בכנס היא סדרה חדשה של מסכים איכותיים המותאמים לגיימינג. משפחת המסכים כוללת את 'ספינת הדגל' Y44w, המציעה תצוגת 4K בקצב מדהים של 144 הרץ (ועם תג מחיר בהתאם – כ-5000 ₪). גיימרים ידעו להעריך גם את מסך Y27gq שאפילו בגודל 27 אינץ' יודע לספק מהירות תגובה של חצי אלפית השניה - הקצבים המהירים בתעשייה. עם נתונים כאלה, עבור שחקני ה-Shooters הוא בהחלט יכול לסייע להם להפוך ל'שולפים המהירים במערב'.

 

סדרת ה Legion של לנובו, שכבר הפכה לשם דבר בעולם הגיימרים, הוצגה באירוע בשלל גרסאות, החל מגרסת ה-Legion Y540 במארז קומפקטי עם עוצמה מתפרצת, ובמחיר המתאים לכיסו של הגיימר הממוצע, ועד לגרסאות הבלתי מתפשרות לחוויית גיימינג מושלמת בכל מקום.

 

   (צילום: רביד פרי)
(צילום: רביד פרי)

 

ורוד הוא השחור החדש

"בעבר, בימי IBM, היו מתלוצצים בפרפראזה על המשפט המיתולוגי של הנרי פורד, שאפשר לקבל ב-IBM כל מחשב, כל עוד הוא בצבע שחור וממודל T", אמר מני גרינפלד, מנהל פיתוח עסקי בלנובו.

מאז עברו הרבה מים - וגם צבעים - בעולם המחשוב. הלקוחות דורשים מגוון רחב יותר של מחשבים שיתאימו לאורח החיים החדש והמחובר שלהם, ושיענו על משימות שונות. טימור בריטבה, מנהל מוצר למגזר הצרכני בלנובו, חשף שהדגמים בצבע שמפיין במשפחת ה-IdeaPad נחטפים בכל פעם שנוחת מלאי חדש בשוק.

 

יש גם דגש עצום על חיי סוללה, שתתאים לעבודה לאורך יום שלם. במחשבים החדשים של לנובו ישנה טעינה מהירה שתוך רבע שעה של טעינה מאפשרת שעתיים של עבודה. גם שיקולי פרטיות נכנסים לעיצוב, ומצלמות הניידים החדשים כבר כוללות נעילה פיסית, שחוסכת את הצורך להדביק סוגר מגושם – העדפה של צרכנים רבים שמודעים לסיכונים מהמצלמה. דגמים רבים גם כוללים גישה למחשב עם תביעת אצבע, ובדגמים מסוימים – עסקיים וצרכניים כאחד - המחשב גם מסוגל לזהות באמצעות אינפרה אדום אם מישהו נעמד מאחורכם, והמסך יטשטש את עצמו.

 

בשנת 2020 גם נראה מענה לרצון של רבים להשתמש במחשב כאמצעי מולטימדיה. מסכי המט מפנים את הבמה למסכים ברזולוציה גבוהה שהופכים ליותר ויותר בהירים, אפילו עד לרמה של 500 NITS – יותר בהיר ממסכי סמארטפונים. המעבר המאסיבי ב-2020 ל-WiFi 6 יספק מהירות גלישה גבוהה פי 2, מה שיתמוך גם בעבודה, אבל בעיקר בהזרמה של מדיה ברזולוציות גבוהות. כמובן, שגם כרטיסי הווידאו הולכים ומתעצמים, ובשבועות האחרונים כבר אפשר לקבל במחשבי לנובו את דור ה-20 Super של כרטיסי NVIDIA.

 

השינויים שאנו רואים מתחוללים לא רק במחשבים עצמם, אלא גם בהתאמה שלהם למשימות שונות. מחשבי ה-NUC, מחשבים קטנים שמתאימים לסלון ולסביבות משרדיות, נמצאים באימוץ נרחב. לנובו שהייתה הראשונה להוציא מארזי מחשב בסדרת "Tiny" בנפח של ליטר, השיקה השנה את ה"Nano" בנפח של שליש ליטר. אחד מהיתרונות הגדולים של ה-Tiny ו-Nano בא לידי ביטוי כאשר הוא מגיע עם מסך של לנובו, המכיל סוג של תחנת עגינה הנחבאת מאחורי המסך, וכך מתקבל מחשב שלא תופס מקום על שולחן העבודה.

 

לא עוצרים ב-2020

CMS הציגה גם את מוצרי היצרנים החדשים אותם החלה לשווק וביניהם Maxwell והיטאצ'י. האסטרטגיה לזהות ולשווק את 'חוד החנית' של הטכנולוגיה עומד לנגד עיניה בעת שהחברה בוחרת את שותפים - כך גם כאן. כך לדוגמא, פרט מעניין שנחשף באירוע הוא שמחשב Yoga 940, שזכה לביקורות מצוינות ברחבי העולם ומשלב ביצועים עוצמתיים לצד עיצוב פורץ דרך, משווק בישראל ב'גל הראשון' - לצד 6 מדינות מפתח בלבד. הרבה לפני שאר העולם.

 

גם התמיכה של החברה בלקוחותיה מתרחבת ומתקדמת כדי להתאים לדרישות מודרניות. יובל גבעתי הציג בכנס את אתר השותפים החדש, אשר כולל גם "קונפיגורטור" - מערכת עזר המאפשר איתור ושילוב מהירים של רכיבים וחלקים המתאימים ביותר לבניית המוצר המתאים ביותר לצרכים של השותף.

 

החברה ממקדת את התמיכה הכוללת שלה כאשר הרחיבה את המיקוד של צוות המכירות - כל אחד מחברי הצוות מתמחה במתן פתרונות ותשובות בתחום ההתמחות שלו - כדי להציע ללקוחות והשותפים מענה יותר מדויק ומקצועי.

 

גם נושא הזמינות עבר 'שדרוג' - וכל ניהול המלאי החל מהכמויות והזמינות המיידית לצד שיפור תהליך השינוע והאספקה מציעים מענה של "2020" ללקוחותיה.

 

קשה עד בלתי אפשרי להעריך כיצד ייראה המחשוב בעוד עשור, אבל בהחלט נראה ש-CMS תהיה גם שם, עם הטכנולוגיות המובילות את שוק המחשוב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים