שתף קטע נבחר

הסטודנטים שהופכים לחלק מהשינוי בעיצוב דור העתיד

המחסור באנשי הוראה במסגרות החינוך השונות, מעלה את הביקוש לסטודנטים לחינוך שמעוניינים ליצור שינוי אמיתי. אם גם אתם מוכנים לאתגר המשמעותי של חייכם, אלה המסלולים שיובילו אתכם בדרך למטרה

ההיסטוריון והסופר האמריקאי הנרי ברוקס אדמס, אמר פעם ש"מורה משפיע על הנצח; הוא לעולם לא יוכל לדעת היכן ההשפעה שלו נגמרת". ואכן, להבדיל ממקצועות רבים אחרים, שחלקם ללא ספק רווחיים יותר ואולי אף תובעניים פחות, חינוך מגיע עם יכולת השפעה שלא ניתן להשיג כמעט באף תחום. מעטים הם האנשים שיוצרים קשר עמוק כל כך עם בני נוער וילדים, שמעניקים להם כלים מקצועיים משמעותיים ושהופכים לכתובת לבעיות אישיות וחברתיות. הדרישה לאנשי חינוך תמיד הייתה קיימת, אך כשמתבוננים על האתגרים עמם מתמודדת מערכת החינוך בישראל כיום, נראה שהצורך במורים איכותיים רק הולך וגדל.

 

רבות כבר דובר על המחסור במורים שישתלבו במוסדות החינוך, כאשר לפי דוח מבקר המדינה שהתפרסם במאי 2019, בשנת הלימודים 2020-2021 צפוי מחסור של 3,065 מורים בבתי הספר בחברה היהודית ו-2,500 מורים בבתי הספר בחברה הערבית. הדרישה הגוברת הביאה לניסיונות ליצור פתרונות שונים, אך הבסיס הרחב ביותר תלוי עדיין בסטודנטים לחינוך – כאלה שיגיעו אל ספסל הלימודים מתוך תחושת שליחות אמיתית.

 

  (צילום: באדיבות המכללה למינהל)
(צילום: באדיבות המכללה למינהל)

דור המחנכים הבא

כשמסתכלים על סטודנטים לחינוך, מגלים לא רק אנשים שמעוניינים להפוך למודל לחיקוי אלא כאלה שמאמינים ביכולתם לבצע שינוי קטן בעולם. לרוב מדובר באנשים סקרנים ויצירתיים, אופטימיים ובעלי בטחון עצמי, שלא נותרים אדישים לעוולות שמקיפות אותם. מסיבה זו ולהבדיל ממסלולי לימוד אחרים, לימודי חינוך עוסקים בו זמנית בשני מוקדים עיקריים. הראשון קשור בהקניית גישות חינוכיות וחברתיות מתקדמות, והשני בהתמקצעות הסטודנטים בתחומי התמחות ייחודיים, על פי בחירתם. שילוב זה הופך אותם לא רק למורים מצוינים, אלא גם למחנכים שיוצרים השפעה מתמשכת בחיי הדורות הבאים.

 

חשוב לציין שכשמדובר בחינוך, הכוונה היא לא רק למערכת החינוך הפורמלית. לצד המסלול המוכר שמוביל להשתלבות במוסדות החינוך השונים, סטודנטים לחינוך יכולים להשתלב במגוון תפקידים נוספים, בהם למשל מחלקות תרבות וחינוך ברשויות המקומיות, עמותות, ארגונים חברתיים, מסגרת החינוך הבלתי פורמלי ומרכזים קהילתיים. על כן מדובר בתואר אקדמי שמוביל למקומות עבודה מגוונים יותר ממה שניתן להניח.

 

  (צילום: באדיבות המכללה למינהל)
(צילום: באדיבות המכללה למינהל)

כל הכלים שמחנך צריך במקום אחד

על מנת לענות על הדרישה הגדולה באנשי מקצוע שיסייעו בעיצוב דור העתיד, הוחלט במסלול האקדמי המכללה למינהל לפתוח את בית הספר לחינוך, כמסגרת שתכשיר ותטפח את הדור הבא של אנשי החינוך שמעוניינים לחולל שינוי ולהיות חלק מעיצוב העתיד. בבית הספר לחינוך של המכללה למינהל ניתן ללמוד לתואר ראשון ולתואר שני.

 

התואר הראשון מעניק לבוגריו B.A בחינוך והוא מבוסס על שילוב ייחודי בין קורסי יסוד שמספקים בסיס תיאורטי לבין כלים מקצועיים. הסטודנטים לתואר ראשון יכולים לבחור באחד מבין שני מסלולים – מסלול חברה וקהילה ומסלול הוראה ולמידה. מסלול חברה וקהילה מכשיר את הבוגרים לטווח רחב ומגוון של משרות בשדה הקהילתי והחברתי, ובשדה החינוך הבלתי פורמלי. כדי להעניק להם יתרון בקבלה לעבודה הם מקבלים נוסף לתואר גם תעודה מקצועית המוכרת על ידי התאגדות המרכזים הקהילתיים בישראל.

 

  (צילום: באדיבות המכללה למינהל)
(צילום: באדיבות המכללה למינהל)

מסלול הלימודים השני מכשיר את בוגריו לעבודה במערכת החינוך הפורמלית וניתן לבחור בתוכו במיקוד של חינוך מיוחד ובמיקוד של חינוך לגיל הרך. גם כאן ניתן דגש על השתלבות מהירה בשוק העבודה, כך שחלק מהקורסים הנדרשים לצורך השלמה לתעודת הוראה נלמדים כבר במהלך התואר. סטודנטים שעומדים בתנאי הסף הנדרשים, משולבים בלימודי הוראה במכללות שונות להוראה כבר בתחילת השנה השלישית לתואר – מה שמקצר את הלימודים הנדרשים לקבלת רישיון הוראה בשנה שלמה.

 

לימודים שמשתלבים בקצב החיים

בדומה ליתר המסלולים הנלמדים במסלול האקדמי המכללה למינהל, גם לימודי החינוך מבוססים על ההבנה שציבור הסטודנטים זקוק למסלול שמותאם לאנשים עובדים. מסיבה זו, ניתן לבחור במסלול של לימודי ערב, שהלימודים בו מתקיימים החל מהשעה חמש. בנוסף, קיים מסלול של לימודי בוקר, שמתקיים ביומיים מרוכזים לאורך שנתיים בלבד (6 סמסטרים).

 

  (צילום: באדיבות המכללה למינהל)
(צילום: באדיבות המכללה למינהל)

המסלול האקדמי המכללה למנהל מציע גם לימודים לתואר שני (M.A) בייעוץ חינוכי. בתוכנית זו יכולים להשתלב בוגרי התואר הראשון בבית הספר לחינוך, ובוגרי תואר ראשון רלוונטי ממקומות אחרים, אשר מעוניינים להעמיק בלימודיהם ולהשתלב כיועצים חינוכיים במסגרות החינוך השונות. לאחר סיום הלימודים ימשיכו הבוגרים אל החלק השני במסלול ההכשרה, שמתקיים בשירות הפסיכולוגי הייעוצי, עד להסמכתם ליועצים חינוכיים וקבלת הרישיון.

 

מסלולי הלימוד המוצעים בבית הספר לחינוך של המכללה למינהל מיועדים לסטודנטים שמעוניינים לסיים את הלימודים בזמן קצר ואפקטיבי, לזכות בבסיס ידע רחב ולהצטרף אל שורת אנשי מקצוע שפועלים מתוך שליחות אמיתית. אם גם אתם רוצים להפוך לחלק מהשינוי בעיצוב דור העתיד ולעבור חוויית לימודים מעצימה בעצמכם, מדובר במקום שיעזור לכם להגיע אל המטרה בהצטיינות.

 

מחזור הלימודים הבא ייפתח בפברואר הקרוב, ואתם מוזמנים להבטיח את מקומכם כבר עכשיו.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים