שתף קטע נבחר

5 דברים שלא אומרים בריאיון עבודה

"הבוס שלי היה נוראי", "תזכיר לי שוב מה התפקיד?" - רוצים להתקבל לעבודה חדשה במהלך 2020? התחילו בחיסול המשפטים שהורסים לכם את הריאיונות ומרחיקים מכם הזדמנויות

בשיתוף AllJobs

 

אם תשאלו מראיינים מהם הדברים שמבחינתם עשויים לפסול ריאיון עבודה, בדרך כלל המשפטים הבאים, או גרסה אחרת שלהם, יופיעו שם. הסיבה פשוטה - מאחורי כל אחד מהם מסתתרת עמדה אישית שמעוררת במעסיק שלכם ספקות לגבי ההתאמה שלכם לתפקיד.

 

רוצים לשפר סיכויים למצוא עבודה חדשה במהלך 2020? הפסיקו לומר את הדברים הבאים:

 

1. "הבוס הקודם שלי היה נוראי"

ללכלך על הבוס הקודם או על החברה הקודמת שבה עבדתם זה לא רעיון טוב. פשוט בגלל שזה עלול לגרום למראיין לחשוב שאתם לא לוקחים אחריות על הצד שלכם בכישלונות, וגם בגלל שזה פשוט לא הולם (ואולי גם תדברו על מקום העבודה הזה באותו אופן בעתיד).

 

כדי שלא יקבלו את הרושם שאתם טיפוסים שלא משחררים בקלות, נתקעים על דברים ומאשימים אחרים - נסו לחשוב על זווית אחרת ולנסח את הסיטואציה באופן שאינו מאשים את הצד השני. למשל: "אני והמעסיק שלי לא ראינו עין בעין את ההתנהלות בעבודה והחלטתי שאני מעדיף מקום עבודה שבו אצליח לבוא לידי ביטוי טוב יותר".

 

2. "אני לא יכול לדמיין מישהו שמתאים לתפקיד יותר ממני"

ביטחון עצמי הוא דבר טוב, אבל ביטחון מופרז יכול להתפרש כשחצנות וגם לפגוע בכם במהלך הראיון, בעיקר כשאתם משווים את עצמכם למתמודדים אחרים שאין לכם מושג מיהם ומה הרקע והיכולות שלהם.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

רוצים להשאיר רושם טוב בלי לגמד את היכולות שלכם? הדגישו את הדברים שאתם טובים בהם וספרו על הכישורים שמייחדים אתכם, מבלי להקטין אחרים בשום צורה שהיא. לכל אחד יש מקום ללמוד ולהשתפר ואמירה כזו יכולה לרמז על כך שאין לכם מודעות עצמית, או יכולת להכיל ביקורת.

 

3. "התפקיד יהיה צעד משמעותי עבורי להמשך הקריירה"

חשוב להבין שמגייסים היום משקיעים המון זמן וכסף על מנת לאתר ולקלוט את העובדים המתאימים ביותר לתפקיד. לכן, הדבר האחרון שהם ירצו זה לגייס עובד שרואה בתפקיד הנוכחי רק מדרגה לצעד הבא בקריירה.

 

אז מה עושים? גם אם אתה רואים בתפקיד צעד נוסף בקריירה או משהו לכתוב עליו בהמשך בקורות החיים, אל תגידו את זה למראיין. המגייס רוצה להעסיק מישהו שיישאר לאורך זמן בחברה ולא מישהו זמני. זמן הגיוס וזמן החפיפה ולמידת הארגון לא משתלמים לעובד שיישאר פרק זמן קצר. לעומת זאת, תוכלו לשאול על אפשרויות קידום בתוך החברה ובכך להראות על מחויבות ורצון להישאר בחברה לטווח ארוך.

 

4. "תזכיר לי שוב מה התפקיד"?

שאלה כזו או שאלה דומה מראה חוסר הכנה מצידכם לראיון, ומסגירה את העובדה שלא קראתם או התעניינתם בארגון אליו הגעתם לראיון ולא למדתם על התפקיד לפני. כדאי ומומלץ להתכונן לראיון מבעוד מועד. אם באתם כל כך לא מוכנים זה מצביע על חוסר רצינות מצידכם.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אז מה כן? מומלץ לשאול את המראיין שאלות על התפקיד ועל החברה אבל שאלות קונקרטיות ולא שאלות שמצביעות על כך שלא עשיתם שום עבודת בדק לפני.

 

5. "נהיה בקשר אח שלי"

יש ראיונות רשמיים ויש ראיונות שבהם אתם עשויים להרגיש שמנסים לדבר אתכם בגובה העיניים. יחד עם זאת, אל תתבלבלו, המראיין הוא לא אח שלכם, הוא נפגש אתכם כדי לבחון האם אתם מתאימים לתפקיד. אז כן, אפשר לנהל ראיון קליל אבל כדי להשאיר את הרושם הטוב, הימנעו מכינויים כמו "מותק", "מאמי" ו"אחי" בשלב זה של ההיכרות.

 

גם מחמאות למראיין לא מומלצות בשלב זה ויכולות להתפרש כפלירטוט או חנופה מוגזמת וזה ממש לא יעזור לכם לקבל את התפקיד, אלא להיפך. אם אתם ממש רוצים להחמיא למראיין עשו זאת על סמך הכישורים המקצועיים שלו ולא על סמך דברים שטחיים.

 (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
(צילום: Gettyimages)

לסיכום, בעוד שאת הכישורים והיכולות המקצועיות שלכם ניתן לראות בקורות החיים, כמעט ובלתי אפשרי להבין מהם מהי האישיות שלכם. בראיון הפרונטאלי יש לכם הזדמנות להראות באמת מי אתם ולא רק מה אתה יודעים לעשות.

 

סיון איזנברג - צבר היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

 

בשיתוף AllJobs

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים