שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    לפני ואחרי: השדרוג שעברה דירה תל-אביבית

    דירת שלושה חדרים במגדל תל-אביבי הפכה מדירת קבלן קרה, מנוכרת ומשעממת, לבית חם ומזמין, שמאפשר לדיירת לבשל, לארח ולנצל את המרפסת המשקיפה לנוף הפנורמי. השיפוץ היה קוסמטי בעיקרו, אך שדרג את הדירה משמעותית. אתר "המקצוענים" עם סקירת הדירה לפני ואחרי השיפוץ

    חיילת בשירות קבע, בת 30, רכשה דירה בתל-אביב, ערכה בה שיפוץ קל וכיום היא מתגוררת בה. הבית המשותף, נבנה במקור רק לפני כ-14 שנה, אך הוא עוצב בסגנון גנרי, כלל ריצוף שמבליט את הלכלוך ונגרות בנאלית. השיפוץ הקוסמטי הפך אותו תוך חודש מדירה קרה לבית חם. איך זה נראה לפני ואחרי? לפניכם הסקירה.

     

         (צילום: איתי בנית)
    אחרי השיפוץ(צילום: איתי בנית)

     

          (צילום: אורלית יוסף)
    כך זה נראה לפני השיפוץ (צילום: אורלית יוסף)

    מיקום: תל-אביב

     

    סוג המבנה: דירה בבית משותף

     

    גודל: דירה בשטח של 90 מ"ר

     

    דיירים: בדירה מתגוררת חיילת בשירות קבע בת 30

     

    סוג השיפוץ: שיפוץ קל שכלל חיפויים, חידוש מטבח ושיפוץ אמבטיה

     

    סכום השיפוץ: 300 אלף שקל

     

    משך השיפוץ: חודש

     

    עיצוב פנים: אורלית יוסף

     

         (צילום: איתי בנית)
    כך זה נראה אחרי השיפוץ. התמונות בכתבה באדיבות HeziBank (צילום: איתי בנית)

         (צילום: איתי בנית)
    אחרי(צילום: איתי בנית)

         (צילום: איתי בנית)
    אחרי (צילום: איתי בנית)

         (צילום: איתי בנית)
    אחרי(צילום: איתי בנית)

    הדירה כוללת שלושה חדרים: סלון ומטבח פתוח, חדר שינה, ממ"ד ומרפסת בשטח של 40 מ"ר. השיפוץ לא כל את הממ"ד ולא את אחת המקלחות. בשל התקציב המוגבל, הוחלט להשקיע את הכסף בשדרוג הקיים, מבלי לשנות חלוקת חדרים. מיקומי התאורה נשארו כפי שהם, אך הדגמים שודרגו.

     

    "פתחי החלונות והדלתות בדירה לא שונו, וגם לא נשבר אף קיר", מתארת אורלית יוסף, מעצבת-הפנים. "הריהוט לא הוחלף לגמרי, אלא בוצעה החלפת חזיתות במטבח ובחדר השינה. דלתות הפנים לא הוחלפו, אלא נשלחו לצביעה מחודשת".

     

    לדבריה, "בשל מגבלת התקציב, הוחלט להשקיע בשינוי סידור הריהוט, במחשבה על ניצול כל שטחי הדירה ובהום-סטיילינג. תודות לכתב כמויות מפורט ומדוד, הצלחנו להגיע לסוף תהליך השדרוג ללא חריגת תקציב".

     

    הסיבה העיקרית לשיפוץ הייתה הרצון להפוך את הדירה מדירת קבלן קרה וסתמית, ללא תחושת פרטיות וללא אווירה ביתית, להפוך להיות בית חמים ומזמין.

     

          (צילום: אורלית יוסף)
    לפני(צילום: אורלית יוסף)

          (צילום: אורלית יוסף)
    לפני(צילום: אורלית יוסף)

          (צילום: אורלית יוסף)
    לפני(צילום: אורלית יוסף)

          (צילום: אורלית יוסף)
    לפני(צילום: אורלית יוסף)

     

    "במקור, הדירה הייתה מאוד 'קרה' בעיצוב שלה", אומרת יוסף. "היה בה שימוש בחומרים מבריקים בגוון לבן, אשר אילצה את הדיירת להשקיע בתחזוקה תמידית ומתישה. הריצוף הלבן המבריק, אילץ אותה להשתעבד לניקיון הבית, דבר שמאוד הפריע לה".

     

    הדיירת עברה קורס בישול, והחלום שלה היה לעצב דירה שתהיה חמה וביתית, ותאפשר לה לבשל בנוחות ולארח בה חברים לארוחות מפנקות.

     

    למעט גופי התאורה במטבח שמשתלשלים מהתקרה לכיוון האי במטבח, ביתר חלקי הבית הוחלט להשאיר את הספוטים המקוריים.

     

    שני השינויים המשמעותיים ביותר בדירה היו שדרוג המטבח ושדרוג המרפסת. השטח הגדול של המרפסת, כלל לא היה מנוצל, והשדרוג הפך אותו לשטח אירוח מהנה, המשקיף אל עבר הנוף האורבני המרשים.

     

    "אחד הדגשים העיקריים שהיו הקו המנחה, היה בחירה בחומרים קלים לתחזוקה, ובמחשבה על כך שהבית אמור לשרת את דייריו, ולא להיפך", מתארת יוסף. "ניתנה לי יד חופשית יחסית לעיצוב, עד לרמה של ירידה לפרטים הקטנים ביותר בהלבשת הבית".

         (צילום: איתי בנית)
    אחרי(צילום: איתי בנית)

         (צילום: איתי בנית)
    אחרי(צילום: איתי בנית)

         (צילום: איתי בנית)
    אחרי(צילום: איתי בנית)

          (צילום: אורלית יוסף)
    לפני(צילום: אורלית יוסף)

          (צילום: אורלית יוסף)
    לפני (צילום: אורלית יוסף)

          (צילום: אורלית יוסף)
    לפני(צילום: אורלית יוסף)
     

     

    למרות הנוף הפנורמי, המרפסת לא נוצלה בדירה שלפני השיפוץ. הריצוף בה הוחלט לגרניט פורצלן בגוון אפור כהה שלא מדגיש את האבק. מערכת הישיבה הקיימת רופדה בבד איכותי בצבעי שחור-לבן. מוקמו אדניות עם מערכת השקיה אוטומטית, והמרפסת הפכה למעין גינה קטנה תלויה באוויר.

     

    במטבח המקורי, פינת האוכל הייתה צמודה לאי, מה שהגביל מאוד מבחינת אירוח. יוסף: "הדיירת ביקשה ליצור פינת אוכל חדשה ונפרדת, ולאפשר שטח עבודה נוח יותר במטבח. צורת המטבח המקורית לא שונתה, אך חזיתות הארונות ומשטחי העבודה הוחלפו".

     

    חלק מפרטי הריהוט הישנים נשארו (הספה, למשל), אך נוספו גם כורסאות חדשות, שולחן וכיסאות. נתלו גופי תאורה ותמונות ליצירת אווירה, והתוצאה היא שילוב בין ישן לחדש בצורה הרמונית.

     

    בשל מסגרת התקציב, נעשו שינויים חיצוניים גם בריהוט, מבלי לפרק לגמרי את הישן. יוסף: "המטרה הייתה ליצור אחידות סגנונית בכלל הדירה, ולהיפטר מהדלתות הלבנות והאנמיות שהיו שם. גם מערכת הישיבה שהייתה במרפסת לא הוחלפה, אלא רק שודרגה מבחינת ריפוד".

     

    עוד כתבות בנושא:

    קונים דירה מיד שנייה? הכינו כסף לשיפוצים  

    המדריך הגדול לשיפוץ קטן   

    שיפוץ הבית המשותף

     

         (צילום: איתי בנית)
    אחרי(צילום: איתי בנית)

         (צילום: איתי בנית)
    אחרי(צילום: איתי בנית)

    חדר הרחצה הסמוך לחדר השינה שופץ מהיסוד. תוכנן בו מקלחון מרווח ומפנק, נבחר כיור חדיש וחיפוי קיר בעלי מרקם מחוספס המתאים לסגנון האורבני.

     

    דלת הכניסה של חדר הרחצה הוחלפה לדלת זכוכית עם מסגרת מברזל. בתקרת חדר הרחצה הזה מוקמו גופי תאורה שקועים, וכן נבחר גוף תאורה בולט ודרמטי יותר להשלמת האווירה.

     

         (צילום: איתי בנית)
    אחרי(צילום: איתי בנית)

         (צילום: איתי בנית)
    אחרי(צילום: איתי בנית)

          (צילום: אורלית יוסף)
    לפני(צילום: אורלית יוסף)

          (צילום: אורלית יוסף)
    לפני(צילום: אורלית יוסף)

          (צילום: אורלית יוסף)
    לפני(צילום: אורלית יוסף)

    הריצוף המקורי בדירה לא פורק, אך הוחלט לחפות אותו בפרקט תלת-שכבתי במראה מגורד, בהנחה בשיטת 'פישבון' (שדרת-דג).

     

    חדר השינה רוהט בכללותו מחדש: נרכשו מיטה, שידות ווילונות. "מבחינת הדיירת, הווילונות אפשרו לה ליהנות יותר מאור בדירה", אומרת יוסף. "זאת, משום שבעבר היא לא הייתה מרבה לפתוח את החלונות, בכדי לשמור על תחושת הפרטיות, שכן מדובר במגדל מגורים צפוף למדי, שבו הדירה משקיפה אל מרפסות של הבניינים הסמוכים".

     

    לדבריה, "הפתרון של וילונות בכל פתחי הדירה, אפשרו לה להכניס הביתה יותר אור טבעי, אך גם את ההפרדה המתבקשת בין החוץ לפנים".

     

    התמונות בכתבה באדיבות HeziBank

     

    צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן

     

    ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 


    פורסם לראשונה 15/01/2020 07:04

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים