שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    כך האיגרוף התאילנדי שינה לי את החיים

    קצב הלב עולה, הגוף מוצף אדרנלין והטירוף מתחיל. היותי אמא לשלושה ילדים לא עצרה אותי בדרך לחלום להפוך ללוחמת מקצועית ולאישה עם הרבה יותר ביטחון. אז למי זה מתאים, מה היתרונות ולמה לא צריך לחשוש מפציעות – המדריך המלא לאיגרוף תאילנדי. גם אתם רוצים לכתוב? שלחו לנו טורים לכתובת: kick@ynet.co.il

    שמונה שנים עברו מאז שהתחלתי להתאמן באיגרוף תאילנדי. חוג שעד מהרה הפך לחלום שהגשים את עצמו בתחום הספורט. זה קרה לי ביום הראשון שבו צפיתי בקרב. שני לוחמים עלו לזירה, אפשר היה לשמוע את קצב ליבם מתמלא ואת הגוף מוצף באדרנלין. האווירה הסוחפת מורה על מנגינת המלחמה להתנגן ברקע ולהתחיל את הריקוד שמבצעים לפני הקרב, מסורת של שנים שמתקיימת בכל קצוות העולם.

     

    כשהריקוד מסתיים השקט משתלט על הזירה עד לתחילת הקרב. זה בדיוק הרגע שבו ידעתי שיום אחד גם אני אהיה לוחמת. הרצון להגשים חלום היה גדול מהכל. אחרי אימונים מפרכים של שמונה חודשים זכיתי להשתתף באליפויות אירופה ואליפויות עולם, התנסות שתרמה לביטחוני האישי ובנתה אותי בכל תחומי החיים.

     

     

    חן חאליסי (צילום: פרטי)
    חן חאליסי(צילום: פרטי)
     

     

    היום, אחרי ניסיון רב בתחום, אני ממליצה לכם לצאת וללמוד את אמנויות הלחימה. אם אי פעם התעכבתם בגלל הילדים ומחויבויות החיים, אני רוצה לחזק אתכם ולהגיד לכם שכשאני התחלתי היו לי כבר שלושה ילדים קטנים – ואותי זה לא עצר מלהגיע להישגים. אז למי זה מיועד באיזה גיל אפשר להצטרף? טוב ששאלתם.

     

    האם התחום מיועד גם לנשים?

    בהחלט כן. אישה שעוסקת בתחום הלחימה בטוחה יותר בעצמה גם כשהיא חוזרת בחושך לבדה. עדיף תמיד לדעת איך לפעול בשעת צרה מאשר לא לדעת איך לפעול בכלל.

     

    במה הספורט תורם לי ולמה דווקא לבחור בתחום זה?

    כדאי לבחור בתחום זה כדי שהביטחון העצמי שלכם ישתפר. אתם אלה שאוחזים בכלים ויודעים להשתמש בהם בשעת סכנה. בנוסף, אתם תעסקו בספורט, תאבדו קלוריות ותהיה לכם הזדמנות להכיר אנשים חדשים.

     

    למה לבחור בספורט אלים?

    כשמבינים את התחום מגלים שלא מדובר במכות רחוב או באלימות שיוצאת מכלל שליטה, אלא בענף ספורט שקיימים בו חוקים רבים. בואו לא נשכח את העובדה שבמקרה הצורך ניתן פשוט להפסיק את הקרב. הבחירה צריכה לבוא עם הרגשה פנימית, משיכה לספורט ותשוקה לאדרנלין. זהו ספורט שמיועד לאוהבי אתגרים או לאנשים שרוצים להתפרק משעות העבודה והחיים ולנקות את הראש. הספורט מלווה בפעילות אינטנסיבית שגורמת לנו לצאת מהשגרה ולנסות משהו חדש.

     

    האם יש גיל להתחיל?

    אם מתכוונים לעלות לתחרויות אז יש גיל מסוים, אבל אנשים רבים מתאמנים כדי לרכוש ידע בתחום ההגנה העצמית, להילחם בקלוריות וליהנות מחברת אנשים. אני היכרתי אנשים מעל גיל 50 שמתאמנים. כל מה שצריך זה בריאות תקינה וכוח רצון.

     

    האם זה ספורט מסוכן?

    בכל ספורט יש סכנות וכמו כל דבר בחיים גם כאן קיימים יתרונות וחסרונות. מניסיון אישי, הפציעות בדרך כלל קורות בספורט התחרותי, וגם שם לא מחייב. במקרה של פציעה מפסיקים את הקרב. המאמנים ידאגו לשמור עליכם, ובכל מקרה של אלימות מוגזמת יעצרו את האימון.

     

    עד איזה גיל אפשר להתחרות?

    הגיל משתנה בהתאם לענף. באיגרוף תאילנדי אנשים עולים לקרבות גם עד גיל 47, אבל רצוי להתחיל כמה שיותר מוקדם כדי להספיק להגיע להישגים.

     

    מה צריך כדי להתחיל?

    קודם כל רצוי לקבל המלצות על מועדונים שנמצאים בקרבתכם. אפשר לחפש מידע בקבוצות שעוסקות ספציפית בענפי הספורט. תבקשו שיעור ניסיון ואז תחליטו אם ממשיכים או לא.

     

    חן חאליסי (צילום: פרטי)
    חן חאליסי(צילום: פרטי)

     

    איזה ציוד צריך?

    בדרך כלל יש ציוד למאמנים, אבל הוא לא תמיד סטרילי ומשרת את כל מי שעדיין לא קנה ציוד ומתאמן. אני ממליצה לרכוש ציוד אישי תקין שזמין באינטרנט, או לקנות ממאמנים.

     

     

    לסיכום: אם חשבתם, לא ידעתם ואתם מתלבטים – זה הזמן ללכת לשיעור ניסיון. במקרה הכי גרוע ניסיתם. בהצלחה.

     

     

    הכותבת היא בעלת דף "יומנה של לוחמת" בפייסבוק, קבוצת רשת שתומכת באנשי הספורט השונים.

     

     

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים