שתף קטע נבחר

קצר חשמלי בדוד: להזמין טכנאי או חשמלאי?

רגע לפני שאתם מזמינים בעל מקצוע, כדאי שתבדקו מה מקור התקלה. פעמים רבות, תוכלו לחסוך דמי ביקור כפולים ומיותרים. אתר "המקצוענים" עם הטיפים

כמה פעמים קרה לכם שבעל המקצוע היה אצלכם בבית, ורק אז הבנתם: הוא לא בעל המקצוע המתאים לתיקון התקלה. במקרה כזה, אתם נדרשים פעמים רבות לשלם עבור דמי ביקור מיותרים. כמובן שלא תמיד ניתן לדעת כבר בשלב השיחה הטלפונית מה הסיבה לתקלה, אך יש כמה כללי אצבע, שיכולים להקטין את הסיכוי שתבזבזו את הכסף ואת הזמן שלכם. הנה מה שחשוב לברר לפני.  

 

      (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לא בטוחים? תארו את סוג התקלה בטלפון

ראשית, תארו בטלפון לטכנאי הדודים ולחשמלאי את סוג התקלה, ובדקו איתם מי בעל המקצוע המתאים להגעה. זאת, על מנת למנוע דמי ביקור מיותרים והגעה של שני בעלי מקצוע, כשלמעשה רק אחד מהם יכול לתקן את התקלה.

 

שנית, לא משנה באיזה בעל מקצוע בחרתם – חשמלאי או טכנאי דודי שמש - בררו מראש מה גובה דמי הביקור, בשל פערים גדולים בין אחד לשני. הדבר יגרום לאי נעימויות מיותרות בשלב התשלום.

 

מתי להזמין חשמלאי ומתי טכנאי דודי שמש? החלוקה בין המקרים לא תמיד ברורה ומובהקת, אך ישנם מצבים שבהם די ברור מיהו בעל המקצוע המתאים.

 

במקרים אלו תצטרכו להזמין חשמלאי

"אם ישנה בעיה במפסק (המתג שממוקם בתוך הבית, ומפעיל את הדוד), זו תקלה שמצריכה קריאה לחשמלאי", מסביר אופיר חגואל, מאופיר דודי שמש וחשמל באתר "המקצוענים". "זו אינה תקלה נפוצה, אך במקרה שהנורה כלל לא נדלקת, יש צורך לבדוק את תקינות החיווט. במקרה כזה, הדוד כלל לא ייכנס לפעולה, וזה מסוג התקלות שחשמלאי מוסמך לתקן".

 

"מקרה נוסף, שמצריך הזמנת חשמלאי, הוא שבכל פעם שאתם מפעילים את הדוד הוא גורם לקצר במערכת החשמל בבית", אומר עופר חמו, חשמלאי באתר "המקצוענים". "אם הפקק בלוח החשמל קופץ, זו תקלה שמצריכה קריאה לחשמלאי. באותה הזדמנות, כדאי לנצל את הביקור להחלפת המפסק ולהתקן טיימר. הטיימר ימנע מצב שבו תשכחו את הדוד דולק שעות ארוכות, ותגרמו לנזק לתרמוסטט, שתפקידו להפסיק את פעולת החימום כשהמים מגיעים לטמפרטורה הנדרשת".

 

אם הדוד גורם לקצרי חשמל מדי פעם, ולא בכל הדלקה של הדוד, זה יכול להעיד על תקלה בחיווט. "זו סכנה של ממש, ומצריכה הזמנה מיידית של חשמלאי. ברגע שהחיווט לא תקין, חוטי החשמל יכולים להתחמם, ויש לדאוג לבידוד תקין שלהם", מסביר חמו.

 

      (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

סיבה נוספת לקצר חשמלי, יכולה להיות בשל עומס על מערכת החשמל שלכם, ולא בשל תקלה בדוד. בייחוד בחורף, העונה שבו צרכני החשמל הכבדים (מזגנים, מכונות כביסה, מייבשי כביסה, תנורים וכו') עובדים שעות נוספות ובמקביל, העומס על מערכת החשמל גדול.

 

כדי לדעת אם הקצר נגרם כתוצאה מעומס יתר, תצטרכו לנתק את כל מכשירי החשמל בבית, להדליק רק את מפסק הדוד, ולבדוק האם הוא עדיין מקצר. אם עדיין הדוד מקצר, סביר להניח שהבעיה היא באחד מרכיבי הדוד, ואז בעל המקצוע המתאים הוא טכנאי דודי שמש. לעומת זאת, אם הוא לא מקצר, ככל הנראה הסיבה היא עומס יתר.

 

במקרה כזה, תצטרכו להימנע מהפעלת צרכני חשמל כבדים במקביל, או לשדרג את לוח החשמל שלכם ל-40 אמפר או להתקין לוח חשמל תלת-פאזי".

 

עוד כתבות בנושא:

מתי מומלץ להחליף את דוד השמש?  

עובש במקלחת? התקינו ונטה   

להתקין דוד שמש במקום דוד חשמל: כדאי?

 

      (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

במקרים אלו תצטרכו להזמין טכנאי דודי שמש  

"אם הדוד גורם לקצר חשמלי רק כמה דקות לאחר הפעלתו, זו יכולה להיות אחת משלוש סיבות נפוצות: תקלה בתרמוסטט, תקלה בגוף החימום או נזילת מים", מסביר חגואל. "במקרה של תקלה בתרמוסטט, לרוב בשל בלאי טבעי או אם אתם שוכחים את הדוד דולק שעות ארוכות בקביעות, יהיה צורך בהחלפתו".

 

לדברי חגואל, "במקרה של תקלה בגוף החימום, לרוב הסיבה תהיה הצטברות של אבנית עליו. לאורך זמן, האבנית משמשת כשכבה מבודדת, ומקשה מאוד על גוף החימום לחמם את המים. כשהוא מתאמץ, הוא פועל רצוף עד שהוא מתקלקל ומתחיל לגרום לקצרי חשמל".

 

"הסיבה שגוף החימום מקצר כשהוא נשרף היא שיש זליגת זרם חשמלי שעוברת דרך הדוד, ומקפיצה את החשמל", מסביר חמו. "אחת הסיבות לכך שגופי חימום נשרפים יותר בחורף, היא הפרשי הטמפרטורות הגדולים בין הקור שבחוץ לבין החום שבתוך הדוד".

 

במקרה של נזילת מים, הסיבה לקצר היא מגע של מים עם חוטי החשמל שסביב הדוד. חגואל: "נזילות מים יכולות להיגרם כתוצאה מבלאי טבעי של הדוד (סדקים, קורוזיה וריקבון סביב הברגים), או כתוצאה מהתקנה לא מקצועית, שגורמת לכשלי איטום ולזליגת מים".

 

הפתרון במקרה כזה מורכב יותר, שכן לא תמיד קל לאתר את מקור נזילת המים. "אם מקור הנזילה הוא רק בפלאנג', ניתן פשוט להחליף אותו", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "מדובר בתיקון לא יקר במיוחד, שיפתור את הבעיה. ואולם, אם מקור הנזילה הוא בדוד, החלפת הפלאנג' היא מיותרת, שכן יהיה צורך להתקין את כל המערכת מחדש. דוד חדש, ממילא יגיע עם פלאנג', ולכן במקרה כזה מוטב להשקיע בהחלפה מראש, ולא לשלם גם על תיקון וגם על החלפה".

 

כמה אמור לעלות התיקון? למחירון המלא, לחצו כאן

 

צריכים מתקין דודי שמש? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

פורסם לראשונה 16/01/2020 07:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים