שתף קטע נבחר

"ניקח קולות מימין ומשמאל": פרץ והורוביץ בריאיון משותף

לאחר האיחוד בין העבודה-גשר ומרצ, מתייצבים עמיר פרץ וניצן הורוביץ לריאיון משותף ראשון בו הם מדברים על החשש מאחוז החסימה, המחאה של עיסאווי פריג’ וגם על הדחיקה של סתיו שפיר. הריאיון המלא: מחר ב"ידיעות אחרונות"

 

 

 

הם עשו את המפץ הקטן השבוע בגוש השמאל. יו"ר העבודה-גשר עמיר פרץ ויו"ר מרצ ניצן הורוביץ החליטו לאחד כוחות ולרוץ ברשימה אחת שתיקרא "העבודה-גשר-מרצ". עכשיו, בשוך קרבות המיקומים ובלי שאחוז החסימה נושף בעורפם, הם מתיישבים לריאיון ומדברים על הכל.

   

בריאיון, שיפורסם מחר ב"מוסף לשבת" של "ידיעות אחרונות", מספרים פרץ והורוביץ לראשונה על הפגישה הלילית בביתו של עמיר פרץ בשדרות ("אחלמה הכינה מרק אפונה"), על המו"מ הלילי הקצר לאיחוד המפלגות, התקווה לעורר שינוי, המחלוקת עם הח"כ לשעבר עיסאווי פריג' וסתיו שפיר ועל העימות החריף במערכת הבחירות האחרונה בין אורלי לוי-אבקסיס למרצ ("הורוביץ: "אני מתנצל, זה היה מיותר"). וגם - מסבירים למה בחרו להישאר עם השמות הנוכחיים בדרך לקלפי: "העבודה ומרצ הם המותגים הכי חזקים בפוליטיקה הישראלית".

  

ניצן הורןביץ מרצ עמיר פרץ העבודה בחירות 2020  (צילום: מוטי קמחי)
ניצן הורוביץ ועמיר פרץ(צילום: מוטי קמחי)

האיחוד של שתי המפלגות בשמאל גדע לטענתם את המהלך של נתניהו להשיג "גוש חסינות" של 61 ח"כים בכך שמנעו איבוד קולות בשמאל. "הקמנו 'איחוד הצלה' לישראל", הם אומרים. "החלום של נתניהו להקים ממשלת 61 התנפץ", קבע פרץ נחרצות. הורוביץ, שתמך באיחוד לאורך כל הדרך, הסביר שזה היה מחויב המציאות: "הבנתי שחייבים להתאחד כי נתניהו רצה שנתפצל. עשינו את זה כדי להחליף את השלטון. אני מאמין שחיבור ואיחוד כוחות יכול לתת את התוצאה הזאת". למרות זאת, ובאופן מפתיע, מכחישים השניים כי החליטו על האיחוד משום שחששו שאחת המפלגות לא תעבור את אחוז החסימה. "מעולם לא היה לנו חשש שמרצ לא תעבור את אחוז החסימה. בסקרים היינו במצב בסדר גמור", טוען הורוביץ.

 

הורוביץ ופרץ משוכנעים כי הם ישפיעו ויהיו שותפים בממשלה הבאה, ויש להם גם יעד להגיע אליו: להחליף את רפי פרץ ואת אמיר אוחנה בתיקי החינוך והמשפטים. "אני מעדיף פרץ אחר בתיק החינוך", אמר הורוביץ.

  

Orly Levy-Abekasis  (Photo: Alex Kolomoisky)
אורלי לוי-אבקסיס(Photo: Alex Kolomoisky)

טרם האיחוד, החשש הגדול בהשמאל היה מ"משתה" של הרגע האחרון, בו יעברו קולות משתי המפלגות לכחול לבן - בדרך אל מתחת לאחוז החסימה. אבל גם אחרי האיחוד הם לא חוששים כי כחול לבן "ישתו" אותם בבחירות. "אומרים לנו תמיד: כחול לבן ישתו לכם. להפך", טוען הורוביץ, "אנחנו אלה שיכולים לקחת מהם. סוף-סוף יש כתובת פוליטית למצביעי המרכז־שמאל. כשיש כתובת אמיתית – אנשים יבואו". פרץ והורוביץ טוענים בביטחון רב שיצליחו לנגוס בקולות גם של הימין והליכוד.

 

אחד המחסומים בדרך לאיחוד המיוחל היה ח"כ אורלי לוי־אבקסיס, לה הבטיח פרץ את המקום השני ברשימה. פרץ טוען כי שיכנע אותה להצטרף לאיחוד באמצעות טיעונים אידיאולוגיים בלבד: "רק אידיאולוגיה, אידיאולוגיה, אידיאולוגיה. אמרתי לה: עשינו שלב ראשון ביחד, ויתורים הדדיים, תלכי עוד צעד אחד", סיפר פרץ. "בסופו של יום נצליח לשרת את המסרים שלנו. זה לא היה פשוט, אבל היא עוברת בגבורה דברים מדהימים".

 

הריאיון המלא יתפרסם במלואו מחר ב"מוסף לשבת" של "ידיעות אחרונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ניצן הורוביץ ועמיר פרץ
צילום: מוטי קמחי
מומלצים