שתף קטע נבחר

מחאת החקלאים: עגלים על הדשא בביתו של השר בנט

שכניו של שר הביטחון ברעננה קמו הבוקר לגלות עגלים על הדשא של השכן. הם הובאו למקום על ידי עשרות חקלאים שדורשים מבנט לפעול נגד החרם הפלסטיני על סחורתם. "השר מוזמן לטפל בהם או לעצור את החרם"

 

 

 

עשרות חקלאים הגיעו הבוקר (חמישי) לביתו של שר הביטחון נפתלי בנט ברעננה, וקראו לו לפעול נגד החרם הפלסטיני על סחורתם. חלק מהמשפחות, שלא יכלו יותר לעמוד בעומס הכלכלי, הביאו לבנט "למשמורת" את העגלים, והורידו אותם בחצר שניצבת מול ביתו שם יוכלו ליהנות מהדשא. "השר מוזמן לטפל בהם או לעצור את החרם", אמר רן דה-לוי ממושב מחולה בבקעת הירדן.

 

ב-25 השנים האחרונות היו פתוחים מעברי הגבול לסחורות משני הצדדים. בחודשים האחרונים, בצעד חד צדדי, סגרה הרשות הפלסטינית את המעברים ולא מאפשרת מעבר סחורות ישראליות. ישראל, לעומת זאת, מאפשרת לרשות הפלסטינית להעביר סחורות חקלאיות כרגיל, ולא נוקטת באמצעים שיש ברשותה על מנת לעצור את החרם. כך, כבר ארבעה חודשים שהמעברים סגורים לסחורות בקר ישראליות.

 

הפגנת חקלאים מול ביתו של נפתלי בנט בבקשה שיפעל כנגד החרם הפלסטיני על הסחורה שלהם (צילום: רועי רובינשטיין)
עגלים בחצר של בנט. מחאת החקלאים(צילום: רועי רובינשטיין)

הפגנת חקלאים מול ביתו של נפתלי בנט בבקשה שיפעל כנגד החרם הפלסטיני על הסחורה שלהם (צילום: אלעד גוטמן)
החקלאי רן דה-לוי בהפגנה(צילום: אלעד גוטמן)

 

הפגנת חקלאים מול ביתו של נפתלי בנט בבקשה שיפעל כנגד החרם הפלסטיני על הסחורה שלהם (צילום: רועי רובינשטיין)
מחאת החקלאים מול ביתו של בנט(צילום: רועי רובינשטיין)

הפגנת חקלאים מול ביתו של נפתלי בנט בבקשה שיפעל כנגד החרם הפלסטיני על הסחורה שלהם (צילום: רועי רובינשטיין)
מחאת החקלאים מול ביתו של בנט(צילום: רועי רובינשטיין)
 

 לאחר ניסיונות לשכנע את מקבלי ההחלטות בישראל, ובראשם שר הביטחון האחראי על פתיחת המעברים, נואשו החקלאים, הגיעו לביתו של בנט וקראו לו להפעיל את כל האמצעים האפשריים. "ציפינו מבנט לפעול בשבילנו. הנחנו שהוא מבין את המשמעות הלאומית והכלכלית של החרם על חקלאים ישראלים", מוסיף דה-לוי. "יש לו ארסנל כלים עצום ביד לעצור את החרם הפלסטיני אבל הוא לא משתמש בו ובמקביל מאשר לפלסטינים להעביר סחורות לישראל כאילו כלום".

 

בחודשים האחרונים נסגרו כמה משקים של חקלאים שלא יכלו לעמוד במעמסה הכלכלית, וההערכה היא כי יותר מ-2,220 משפחות מתפרנסות מענף זה. מרביתן גרות בפריפריה, ממושב פארן בערבה דרך כפר יהושע בעמק יזרעאל, מחולה בבקעת הירדן ובני יהודה בגולן.

  

"אנחנו תקועים, על סף פשיטת רגל"

"אני מגדל עגלים, וארבעה חודשים אנחנו נמצאים תחת חרם", סיפר אמנון אהרון, חקלאי ממושב פדויים. "הרשות הפלסטינית הפסיקה לקנות, ומצד שני נכנסת סחורה פלסטינית ומאות אלפי פועלים. תמיד הייתה הדדיות של כניסת סחורות מאז אוסלו. אנחנו תקועים. על סף פשיטת רגל. באנו לשר כדי שיפתור את הבעיה, רק הוא יכול לפתור את הבעיה. אנחנו קורסים כלכלית".

 

לקראת סוף ההפגנה יצא בנט ושוחח עם המפגינים. כשאמר להם שלהבנתו לאחרונה נכנסים 12,000 עגלים מדי יום לרשות הפלסטינית, הם ענו שכחצי מקורם בסחורות זרות שעוברות לרשות בחסות חברות מהמגזר הערבי, וכי לא מדובר בסחורה של החקלאים הישראליים. "העניין זה לא הכמות, אלא ההגבלה. זה שאין מעברים פתוחים וצריך אישורים מהפלסטינים על הכנסת עגלים", אמר דורון בידץ חקלאי מכפר יהושע. בתגובה אמר בנט כי יבחן את הסוגייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי רובינשטיין
עגלים בחצר של בנט
צילום: רועי רובינשטיין
מומלצים