yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    חדשות • 20.01.2020
    אנטישמיות היא הבעיה של כולנו
    ראש ממשלת שוודיה סטפן לופבן

    ב־27 בינואר יציין העולם 75 שנה בדיוק לשחרור מחנה הריכוז וההשמדה אושוויץ־בירקנאו על ידי הכוחות הסובייטיים. כדי להנציח את השחרור אגיע לירושלים, אבקר ביד ושם ואשתתף בפורום השואה העולמי החמישי 2020.

     

    השואה איתגרה ביסודה את יסודות הציביליזציה. מאפייני השואה, שלא היה לה תקדים, יהיו תמיד בעלי משמעות אוניברסלית. אך בקרוב הניצולים כבר לא יהיו איתנו, ובמקביל גוברת האנטישמיות ברחבי העולם.

     

    האנטישמיות קיימת בחלקים רבים של החברה, במדינות רבות, כולל במדינתי: בקבוצות ימין קיצוניות, בחלקים מהשמאל ובסביבות איסלאמיסטיות. זה מופיע כתיאוריית קונספירציה במדיה החברתית, בהכחשת השואה ובעיוותה. אנו רואים גילויי אנטישמיות בקרב מבוגרים וילדים שנמלטו לשוודיה ממדינות שבהן שנאת היהודים ניזונה משיעורים בבתי הספר ומתעמולה מדינית. מצב זה מכעיס אותי עמוקות ומדאיג אותי מאוד.

     

    הממשלה שאני מוביל נקטה במספר אמצעים לזכר השואה ולביטחונם של היהודים בשוודיה: מינינו ועדה כוללת שתבחן הטלת אחריות פלילית ספציפית להשתייכות לארגון גזעני וחרם על ארגונים גזעניים; תרמנו תקציבים כדי לאפשר לצעירים רבים לבקר באתרים לזיכרון השואה באירופה, ולהעניק ליותר מורים, מחנכים ועובדי המגזר הציבורי השכלה בנושא השואה, כשבמקביל אנו מתכוונים לפתוח את מוזיאון השואה בשוודיה; הגדלנו את המשאבים כדי להבטיח את שלומן של הקהילות היהודיות ושל ארגונים אחרים; התחלנו בשיתוף פעולה חינוכי בין "הפורום להיסטוריה חיה", רשות ציבורית שוודית שמטרתה לחנך בנושאי אנטישמיות וגזענות ומשתמשת בשואה כנקודת מוצא, ומכון סגרסטדט מהאוניברסיטה בגוטבורג לבין יד ושם.

     

    בנוסף, הזמנתי ראשי מדינות וממשלות, חוקרים, מומחים ואת נציגי החברה האזרחית מכ־50 מדינות לעיר מאלמו בשוודיה, בתאריכים 26־27 באוקטובר, כדי לנקוט בצעדים משותפים וקונקרטיים במאבק לזכר השואה ונגד האנטישמיות. אירוע זה נקרא "פורום מאלמו הבינלאומי לזכר השואה ולמאבק באנטישמיות". חשיבות הבחירה במאלמו כעיר המארחת היא מפני שהיהודים שברחו דרך מצר ארסונד וניצלו ממחנות הריכוז בשלבים האחרונים של המלחמה הגיעו למאלמו. כיום, מצב האנטישמיות במאלמו חמור, ואנו לא עוצמים את העיניים בנוגע לעובדה זו. זהו דבר שאנו מתמודדים איתו בנחישות.

     

    שתיים מנקודות המוצא של פורום מאלמו 2020 הן הצהרת שטוקהולם על חינוך, זיכרון וחקר השואה מינואר 2000, והגדרת האנטישמיות כפי שאומצה על ידי ברית הזיכרון לשואה (IHRA). שוודיה תומכת בהגדרה וברשימת הדוגמאות של האנטישמיות המשמשות להסבר התופעה.

     

    אנטישמיות אינה בעיה יהודית; זו בעיה עבור כולנו. אנו עובדים כדי להפוך את פורום מאלמו 2020 להתגייסות בינלאומית לזכר השואה ולמאבק באנטישמיות. √

     


    פרסום ראשון: 20.01.20 , 23:10
    yed660100