שתף קטע נבחר

גם אתם מדלגים על ארוחת הבוקר?

מחקרים רבים מראים כי ארוחת הבוקר היא ארוחה חשובה השוברת את צום הלילה, תורמת לתפקוד טוב יותר במשך היום ועוזרת לנו להיות מרוכזים יותר. למרות חשיבותה המוכרת והידועה, רבים מדלגים עליה. לעיתים, בשל לוח הזמנים הצפוף של הבוקר, חוסר תיאבון או ניסיון לחסוך בקלוריות. אז מה הופך את ארוחת הבוקר לכל כך חשובה? מה מומלץ ומתי? כל התשובות.

למה ארוחת בוקר חיונית?

ארוחת הבוקר מזינה את הגוף להתחלת היום לאחר שינת הלילה בו הגוף היה במנוחה וללא אספקת מזון. מחקרים מצאו כי אנשים שאוכלים בקביעות ארוחת בוקר נמצאים בדיאטה מאוזנת יותר וכן, בסיכון נמוך יותר להימצא בעודף משקל ומחלות מטבוליות הקשורות לעודף משקל, כגון: סוכרת, יתר לחץ דם ומחלות לב. יתר על כן, ארוחת בוקר בריאה צריכה לספק רכיבי תזונה חיוניים שהגוף זקוק להם כמו פחמימות/דגנים, חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ועוד. כמו כן, מומלץ לאכול אותה עד שעתיים - שלוש שעות מהקימה.

 
   (צילום: באדיבות נסטלה)
(צילום: באדיבות נסטלה)

מה חשוב שארוחת הבוקר תכיל?

דגנים - קבוצה זו כוללת בתוכה לחם, דגני בוקר או דגנים אחרים על בסיס חיטה, שיבולת שועל, שעורה וכו'. אלה, מספקים את האנרגיה העיקרית הדרושה למילוי המאגרים של הגוף, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. לעומת דגנים מעובדים, מזונות המכילים דגנים מלאים מכילים יותר רכיבי תזונה חשובים. בין היתר, יותר סיבים תזונתיים ויותר מינרלים וויטמינים בעיקר מקבוצת B.

 

חלבון - קבוצה זו כוללת בתוכה ביצה, חלב ומוצריו, טונה, או לחילופין חלבון איכותי מהצומח כמו תחליפי חלב, כגון משקאות על בסיס סויה, או ממרח על בסיס קטניות. אלה, יספקו מקור לחלבון איכותי, סידן וויטמינים.

 

ויטמינים ומינרלים - שילוב של פירות וירקות בצבעים מגוונים. ניתן גם לשלב אבוקדו, טחינה או שמן זית השייכים לקבוצת השומנים המומלצים.

 

שתייה – הקפידו על שתיית מים גם בבוקר.

 

איך מקפידים לאכול ארוחת בוקר מזינה ומאוזנת, למרות לוח הזמנים הצפוף בבוקר?

הסוד טמון בתכנון נכון ובמציאת פתרונות מזינים, פשוטים להכנה, טעימים וזמינים, שניתן להכין בקלות לאכילה בבית או לקחת לדרך או לוודא שיימצאו במקום העבודה. כמו כן, חשוב להקפיד לאכול אותם עד שעתיים- שלוש מרגע הקימה.

 

מהי ארוחת בוקר מומלצת?

דוגמא לארוחת בוקר מומלצת, בהרכב התזונתי האופטימלי הוא כריך מלחם עם דגנים מלאים, תוספת או ממרח שיספק חלבון איכותי, כגון: גבינה (עדיפות לגבינות עד 5% שומן), טונה, חביתה ותוספת של ירקות בשלל צבעים. לעיתים, אנו מחפשים פתרונות מהירים ובמקרה זה, ניתן לגוון את ארוחת הבוקר עם דגני בוקר. כאשר אתם בוחרים דגני בוקר העדיפו את אלו המכילים דגנים מלאים כרכיב עיקרי, שימו לב כי הפס הירוק המופיע על אריזות דגני הבוקר של נסטלה מדגיש כי דגנים אלה יוצרו מדגנים מלאים כרכיב עיקרי.

 

שימו לב לכמות הסוכר בדגני הבוקר ובחרו את אלו המכילים את כמות הסוכר הנמוכה ביותר ככל האפשר. מלבד זאת, בהנחה ומדובר על ארוחת בוקר לילדים העדיפו כאלו שאינם מכילים ממתיקים מלאכותיים. בעקבות חוק סימון המזון שנכנס לתוקפו לאחרונה, ניתן להסתכל על האריזה ולהשוות את כמות הסוכרים בין דגני הבוקר השונים. כמו כן, יש להקפיד להוסיף חלב או יוגורט או משקה אחר מועשר בסידן, שיהווה מקור לחלבון בארוחה. מעבר לכך, מומלץ גם לשלב פרי בארוחה ולשתות מים.

 

   (צילום: באדיבות נסטלה)
(צילום: באדיבות נסטלה)

לסיכום, ארוחת הבוקר חשובה, אך ההרכב שלה חשוב לא פחות. עקרון חשוב בתזונה שלנו הוא גיוון ולכן הקפידו על תזונה מגוונת, גם בארוחת הבוקר שלכם. חשוב לגוון את מקורות התזונה שלנו, כדי שיספקו לנו את הדרוש לנו להמשך יום מוצלח.

 

לפרטים נוספים <<<

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים