שתף קטע נבחר

בונים את ניו יורק

במסגרת בחירת אנשי הנדל"ן הישראלים הגדולים בניו יורק, מדי שבוע נפרסם את הבחירות שלכם. הכירו את שמעון שקורי

הכירו את שמעון שקורי

 

נשיא Ariel Property Advisors

 

התמחות: מכירות נכסים להשקעה

 

כמה שנים בניו יורק?

הגעתי לארה״ב בשנת 1999 ללימודי תואר שני במנהל עסקים בוורטון שבפילדלפיה. עם סיום הלימודים בשנת 2001 הגעתי לניו יורק ובמשך חצי שנה עבדתי בבנק השקעות. אחרי אסון התאומים ב-11 בספטמבר הכל השתנה ופוטרתי ביחד עם רבים מחברי ללימודים. בשנה הזו פגשתי עם אשתי, איתה אני עדיין חי באושר והצטרפתי לחברת הנדל״ן Massey Knakal. אחרי שנתיים בלבד כבר הפכתי לשותף. כמה שנים מאוחר יותר נמכרה החברה Cushman and Wakefile ובינואר 2011 החלטתי לצאת לדרך עצמאית. פתחתי את חברת Ariel Property Advisors עם כמה חברי צוות שלי מהמשרד בו עבדתי והיום יש להם גם שותפות בחברה.

 

מה הוביל אותך דווקא לנדל״ן?

אחרי 11 בספטמבר, הכל השתנה והיה קשה למצוא עבודה בתחום שלמדתי. העבודות שכן מצאתי היו פחות מעניינות וחיפשתי כיוון שיוביל אותי קדימה. תמיד עניין אותי נדל״ן, זה תחום, בעיקר בניו יורק, עם חיים משלו. שכונות מתחדשות, בניינים חדשים ולא פחות חשוב גם בניינים מתחדשים. מאז ומתמיד עניין אותי להבין איך זה קורה. לכן גם בעבודה שלי בתחום בדקתי את הזווית הזן. כשהתחלתי רציתי להתמקד באזור פחות פופולארי והאמנתי שהוא יגדל בצורה משמעותית. הבחנתי כבר אז שרבים מהאיזורים היו בשלים כבר בעוד שהארלם היה אזור לא מפותח. הרגשתי שזה מיקום מצוין ושם התחלתי לעבוד. כך התחלתי ופיתחתי מומחיות, אותה העברתי לחברה שלי בנוגע לבנייני דירות להשקעה.

 

תמונת מצב עכשווית?

החברה גדלה למקום עבודה של 60 איש עם שלוש מחלקות: מכירות נכסים להשקעה בעיר ניו יורק (investment Sales), גיוס הון (Capital Services) ומחלקת מחקר להשקעות (Investment Research). החברה מכרה יותר מ 4.5 מיליארד בשנות קיומה.

 

דגע ()
הישראלים שבונים את ניו יורק. שמעון שקורי

 

מכירה שגאה בה במיוחד?

בשנה שעברה גייסנו 100 מיליון דולר ליזם מקומי לפיתוח גראונד אפ של בניין משרדים ליד אוניברסיטת קולומביה. אדמה במערב הארלם עם רעיון לפתח בניין בלי שיש דיירים מראש. בדרך כלל בונים בניינים כאלו רק אחרי התחייבות משוכר גדול. במקרה הזה, לא הייתה כזו והיה ברור שדוכרים יגיעו רק אחרי שיראו בניין כמעט מוכן. החלטנו לחפש חברה עם אותו ראש פיתוחי כמו של היזם. אחרי עבודת שטח ובניה של הרעיון, מצאנו משקיע. לא מדובר בעסקה קונבנציונלית ואני מאמין שזה הולך לשנות את השכונה בצורה מאוד קיצונית.

 

מה הייתה פריצת הדרך שלך?

הפריצה חלה בשנת 2013 לאחר מכירה של 280 מיליון בשביל אחד הלקוחות לקרן ריט פרטית. לקוח חדש שניסה למכור קומפלקס שנה לפנינו ונכשל. זה היה להיות בזמן הנכון במקום הנכו,ן אבל גם דרש היכרות עם השוק. זה היה קומפלקס מאוד מיוחד ומורכב עם חוזה hud חוזה עם הממשל של ארה״ב לדיירים מעוטי יכולת שכל חמש שנים חלה בו העלאה בשכירות בהתאם למצב באזור. הבנו שמי שהשקיע עד אז בבניינים כאלו היו קבוצות שמתמחות בדיור בשכר נמוך, אבל זיהינו שיש כאן הזדמנות עבור קרנות שיכולות לזהות זאת כאפיק השקעה מיוחד בגלל ההחזר האטרקטיבי שלו. חשבנו מחוץ לקופסא. בהמשך זה נתן לנו כניסה לדילים נוספים כאלו. לאחר הדיל ההוא החברה ביצעה מספר נוסף של עסקאות בהתמחות של בניינים להשקעה בעיר ניו יורק.

 

דגע ()
עסקה לא קונבנציונלית.

 

איך השתנה השוק בשנים האחרונות?

שנת 2019 הייתה שנה מאתגרת לשוק בנדל״ן להשקעה בניו יורק ובפרט לשוק בנייני הדירות. זאת עקב רגולציה חדשה שמגדילה בצורה קיצונית את יכולת בעל הנכס להעלות את דמי השכירות. בכל זאת, אנחנו מכרנו שלוש מתוך עשר העסקאות הגדולות ב-2019.

 

מה הטעות הכי גדולה של ישראלים שנכנסים לשוק הזה בניו יורק?

הישראלים הם משקיעים מאוד חכמים. הם עושים בדרך כלל שיעורי בית ויש הרבה שעושים חייל ומשקיעים בדרך אינטיליגנטית. הם יודעים מה הם עושים. הטעות הכי גדולה שלהם היא שבהרבה מהמקרים הם משקיעים עם יזמים מקומיים. זה מרגיש בטוח יותר אך עלול לעלות להם.הטעות היא לבחור את היזמים הלא נכונים. שם טמון הסיכון הגדול.

 

מה היתרון של ישראלים בשוק הזה?

חשיבה מחוץ לקופסא. ישראלים הם עקשנים, לא מקבלים לא, מנסים להיות יצירתיים תמיד ולהתגבר על מכשולים. זה מאוד יפה לראות ומאוד בולט אצל ישראלים בנדל״ן של ניו יורק. לכן הם גם מתחברים לתחום הזה, תחום יזמי. אנחנו כישראלים בעלי נטייה יזמית מאוד חזקה.

 

מה העצה שלך למי שרוצה להיכנס לשוק הנדל״ן בניו יורק?

לעשות הרבה שיעורי בית, לדבר עם הרבה אנשים, לשמוע, להגיע, לנסות ברגליים לראות דילים. לעשות עבודת שטח מאוד גדולה ויסודית בטרם מחליטים להיכנס לתחום. מלבד זאת, הייתי בוחר באזור מסוים ומתמקד בו.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בונים את ניו יורק
צילום: shutterstock
מומלצים