שתף קטע נבחר

דני האדום: האיש שאמר לא לברצלונה

הקשר הצעיר (21) של נבחרת ספרד, דני אולמו, הדהים כשעזב את המועדון הקטלאני בגיל 16. מאז הוא פרץ בדינמו זאגרב והפך לאחד השמות החמים בעולם. למרות שבארסה רצתה אותו, הוא סירב לחזור וחתם בלייפציג. האם ההחלטה של הכישרון תשתלם לו?

בקיץ 2014 נחשב דני אולמו לאחד הכשרונות העולים במחלקת הנוער של ברצלונה והכל ניבאו לו עתיד מזהיר באחד המועדונים הגדולים והנחשבים בעולם. אבל דווקא אז, כשהיה בן 16, הוא הדהים את ראשי המועדון כשהחליט לעזוב לדינמו זאגרב. לאחרונה, לאחר שעלה לגדולה במדי הקבוצה הקרואטית, עשתה ברצלונה מאמץ מחודש להחזיר אותו לשורותיה ולא הצליחה.

 

 

סיפורו של קשר רד בול לייפציג ונבחרת ספרד מבהיר היטב עד כמה מתקשה בארסה לשמור על כדורגלנים הגדלים בשורותיה, מדוע היא לא מהווה קונצנזוס בקרב כדורגלנים השואפים להתקדם ומאמת את טענות המבקרים שה"מאסיה" המפורסמת כבר לא כפי שהייתה בעבר.

 

דני אולמו (צילום: AP)
דני אולמו חוגג במדי נבחרת ספרד(צילום: AP)

 

אולמו (21) בנו של המאמן וכדורגלן העבר מיגל אולמו המשחק כקשר קדמי ובאגפים, נולד בטראסה שבקטאלוניה. בגיל 6 החל לשחק בילדים של אספניול וכעבור שלוש שנים עבר לאקדמיה של ברצלונה. כבר אז הוא בלט במהירותו הרבה עם הכדור ובלעדיו, בכדרור המסחרר וביכולת המסירה וכיבוש השערים. תחילה שיחק כחלוץ, אבל עד מהרה עבר לאגף ושם הפגין את יכולתו אפילו טוב יותר.

 

"דני היה טוב מאוד כאשר אימנתי אותו", נזכר דניס סילבה רואיג, ששימש כמאמן קבוצת הילדים של ברצלונה ב-2010/11. "חלוץ טיפוסי שידע לסיים היטב את המהלכים. הוא כבש שערים בכל קטגוריות הגילאים וזה היה הדבר הראשון שאנשים שמו לב אליו. הוא תמיד ידע למצוא את המרווחים וכבש הרבה".

 

אולמו מול ז'והאו קנסלו ממנצ'סטר סיטי בליגת האלופות (צילום: AP)
אולמו וקנסלו ממנצ'סטר סיטי בליגת האלופות(צילום: AP)

 

אולמו אכן כבש בצרורות, סיים כמלך השערים של בארסה בארבע מבין שש העונות בקבוצות הצעירות שלה, אבל ביולי 2014 הטיל את הפצצה. הוא סירב לחתום על החוזה המקצועני הראשון שלו, ולמרות שקיבל גם הצעות מקבוצות מהפרמייר ליג עבר לדינמו זאגרב. כעבור שנתיים, כשעלה לבוגרים, חתם בה לארבע שנים.

 

"היה לדני עתיד גדול, ברור שברצלונה מתחרטת"

מדוע עזב אולמו את מועדון האם המפואר שלו ועבר לקבוצה צנועה בסדר גודל בינוני באירופה, וכיצד הפך הצעד הזה להחלטה הטובה ביותר בקריירה שלו? הוא פשוט האמין בפרויקט של המועדון הקרואטי השוקד על פיתוח שחקנים צעירים. בכך הפתיע את ראשי ברצלונה, שלפתע נתקלו בקשיים בשמירה על הכשרונות הצעירים שלהם.

 

עזב את ברצלונה ב-2014. דני אולמו (צילום: getty images)
אולמו במדי דינמו זאגרב. "הקבוצה התאימה לי"(צילום: getty images)

 

"זו האופציה הטובה ביותר בשבילי על מנת להתפתח בשחקן", הוכיח אולמו שכבר בגיל 16 הבין עניין וידע מה הוא רוצה. "שחקנים גדולים כמו לוקה מודריץ', מריו מנדז'וקיץ' ואלן חלילוביץ' הגיעו ממנו למועדונים גדולים". הפרדוקס בברצלונה בעקבות הדברים היה גדול, שכן חלילוביץ' (בנו של אקס הפועל באר שבע והפועל ראשון לציון סיאד חלילוביץ') עבר לפני כן מדינמו זאגרב לבארסה תמורת 2.2 מיליון אירו.

 

בבארסה כבר נתקלו בעבר במקרים של כשרונות צעירים שברחו לה מבין האצבעות. די אם נזכיר את ססק פברגאס שבגיל צעיר עבר לארסנל ב-2003, אריק גרסיה שעבר ב-2017 למנצ'סטר סיטי או צ'אבי סימונס שעבר לפריז סן ז'רמן. אבל אם המקרים האלה עוד היו מובנים, מכיוון שאותם שחקנים קיבלו הצעות ממועדונים גדולים ועשירים, המקרה של אולמו היה שונה לגמרי.

 

"דני עזב בגלל שהבאנו אז שני שחקנים דרום קוריאנים, חלוץ ושחקן כנף", התייחס רואיג להחלטה לצרף בזמנו את קיו יו יאנג ולי-סונג וו בראיון ל'בליצ'ר רפורט'. "זה גרם לכך שהוא לא שיחק הרבה בקבוצה עד גיל 16 ושניהם שיחקו יותר ממנו. כשהוא עזב את ברצלונה היו אלה חדשות רעות מאוד, כי היה לו עתיד גדול וברור שהקבוצה מתחרטת על כך. הסיפור איתו היה שונה ממקרים אחרים, כי הוא עבר לתרבות אחרת. דני בחור רציני, שתמיד עבד קשה ואף פעם לא עשה בעיות".

 

עזב את ברצלונה בגיל צעיר. ססק פברגאס (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
עזב את ברצלונה בגיל צעיר. ססק פברגאס(צילום: gettyimages)

 

אולמו החל להופיע בקבוצה הבוגרת של דינמו זאגרב כבר ב-2015, כשהיה בן 16 ו-9 חודשים. הוא אמור היה לשחק עונה אחת בקבוצת הנוער, אבל כבר אחרי חודשיים קודם לבוגרים. "זה עזר לי להתחזק כשחקן וכאדם", סיפר לאחרונה. "בגלל זה הגעתי למה שאני היום. לא הייתה אז שום קבוצה שהפרויקט שלה התאים לי יותר מאשר דינמו זאגרב".

 

בהתחלה האוהדים באצטדיון "מקסימיר" פקפקו ולא התלהבו ממנו כל כך. "חשבו שברצלונה ויתרה עליו בגיל צעיר בגלל שהוא לא כשרוני מספיק", סיפר העיתונאי הקרואטי יוראי וורדוליאק. "אבל ברגע שהוא התחיל לשחק אנשים לא הבינו איך כישרון גדול כמוהו הגיע אלינו. הוא בלט בדינמו אפילו יותר מאשר לוקה מודריץ' בזמנו".

 

המחשבות לשחק בנבחרת קרואטיה וההצלחה ביורו הצעירות

בכל אותן שנים הופיע אולמו בהצלחה בנבחרות הצעירות של ספרד, אבל במקביל התאקלם היטב בקרואטיה בה חי עם אחיו קרלוס (משחק כיום בדינמו זאגרב ב'), למד את השפה המקומית ואף הצהיר כי הוא מעוניין לעבור לייצג את המדינה. למרות זאת, באוקטובר 2018 הוא ערך את הופעת הבכורה בנבחרת עד גיל 21 של ספרד ואף זכה איתה ביורו 2019 באיטליה, טורניר בו כבש שלושה שערים, כולל ב-1:4 על צרפת בחצי הגמר וב-1:2 על גרמניה בגמר בו נבחר למצטיין. אותו טורניר פרסם אותו מאוד בספרד ואוהדים ועיתונאים שבקושי ידעו על קיומו נזכרו לפתע בשחקן שפעם הופיע במדי ברצלונה.

 

דני אולמו (צילום: AP)
דני אולמו במדי דינמו זאגרב. התאקלם היטב בקרואטיה(צילום: AP)

 

בדצמבר 2018 נבחר אולמו לכדורגלן השנה בקרואטיה ואת העונה שעברה סיים עם 12 שערים ב-44 משחקים במדי דינמו בכל המסגרות. בספטמבר 2019 הופיע לראשונה בליגת האלופות בניצחון 0:4 על אטאלנטה. את שערו הראשון במפעל הבקיע בתיקו 2:2 עם שחטאר דונייצק בחוץ ובסופו של דבר סיימה דינמו אחרונה והודחה. בליגה הקרואטית הוא הבקיע השנה 8 שערים ובישל שבעה.

 

בנובמבר האחרון, כאשר הנבחרת הבוגרת של ספרד הביסה 0:7 את מלטה במוקדמות יורו 2020, ערך בה אולמו את הופעת הבכורה כמחליף (אחרי שהיא כבר הבטיחה את העפלתה) וכבש במשחק זה את שערו הראשון.

 

ההתעלמות מהחיזורים של ברצלונה

שמו של אולמו הוזכר בשנה האחרונה כמועמד למילאן, ברצלונה, אתלטיקו מדריד, באיירן מינכן צ'לסי ומנצ'סטר יונייטד. בארסה אכן עשתה מאמצים להחזיר אותו הביתה, בייחוד לאחר שלואיס סוארס נפצע. אחד מאוהדי הקבוצה טילפן לבית משפחתו וביקש שיחזור, ואף תייג את הנשיא ג'וזפ מריה ברתומאו והמנכ"ל אריק אבידל בפוסט בו כתב "למה אתם מחכים, טוסו לקרואטיה ותביאו אותו, איך שחקן כזה הלך לאיבוד?". אוהד נוסף כתב "מה זה בשביל ברצלונה להביא אותו ב-100 מיליון אירו?".

 

דני אולמו והמנהל הספורטיבי של לייפציג מרקוס קרושה (צילום: AFP)
דני אולמו והמנהל הספורטיבי של לייפציג מרקוס קרושה(צילום: AFP)

 

כל זה לא קרה. אולמו לא התייחס לחיזורים של בארסה ובחלון ההעברות הנוכחי רכשה אותו רד בול ליפציג, מוליכת הליגה הגרמנית שהחתימה אותו על חוזה לארבע שנים אחרי ששילמה לדינמו זאגרב סכום האמור להיות בין 30 ל-35 מיליון אירו. אולמו עזב אחרי שזכה בארבע אליפויות קרואטיה ושני גביעים. הוא היה מרוצה מאוד בקבוצה הקרואטית, אבל החליט לעזוב אותה ולעבור לליגה בכירה יותר במטרה לשפר את סיכוייו להיכלל בנבחרת ספרד לקראת טורניר יורו 2020.

 

כעת לייפציג, המנסה לזכור בתואר ראשון בתולדותיה בבונדסליגה, תיהנה מתוספת כוח משמעותית. אולמו מאמין שתחת מאמנו החדש הצעיר (32) יוליאן נגלסמן, ובקבוצה רעבה המציגה כדורגל התקפי (כבשה העונה 51 שערים ב-19 מחזורים) יש לו סיכוי להצליח ולהפוך לכוכב גדול. גם ננאד בייליצה, כדורגלן העבר הקרואטי והמנג'ר של אולמו בדינמו, מסכים: "היו לדני הרבה הצעות, אבל לדעתי הוא בחר נכון, זו האופציה הטובה ביותר עבורו על מנת להתפתח".  גם נגלסמן התלהב: "אולמו הרשים אותנו מאוד וברור שהוא יעזור לנו להשתפר".

 

דני אולמו (צילום: AFP)
"שילמו עבורי מחיר גבוה מדי". דני אולמו(צילום: AFP)

 

על פי הדיווחים דרשה דינמו 40 מיליון אירו תמורת אולמו והכדורגלן הגיב בראיון לעיתון הקרואטי 'ספורטסקי נובוסטי':

"אני חושב שהמחיר הזה גבוה מדי, לא בגלל שאני חושב שאני שווה פחות אלא בגלל ששיחקתי בליגה הקרואטית. שמחתי מאוד שברצלונה התעניינה בי, כי בכל זאת שיחקתי בה שש שנים. כמובן שעקבתי אחרי מה שעשתה לייפציג בשנים האחרונות. זו קבוצה צעירה ואטרקטיבית, ששיכנעה אותי בפילוסופיה שלה ובמאמציה לפתח שחקנים צעירים. זו קבוצה שמתאימה לי ואני מגיע אליה מאותן הסיבות שעברתי לזאגרב בזמנו, למרות שעבור אנשים אחרים זה נראה כצעד לא רגיל". איך אמרנו? בחור צעיר, אבל יודע מה הוא רוצה.


פורסם לראשונה 31/01/2020 11:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים